Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε ένα ακόμα σεμινάριο από τον κύκλο των χορηγούμενων ανοικτών εκπαιδευτικών σεμιναρίων του Ι.ΙΕΚ Grant. Το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου, στο Σπίτι του Πολιτισμού, παρουσιάστηκε από τους chefs και συνεργάτες της σχολής, σεμινάριο με τίτλο «Θησαυροί της Κρήτης».
Οι σπουδαστές του Ι.ΙΕΚ είχαν έτσι τη δυνατότητα να γνωρίσουν τον χώρο του τυριού (εισηγητής κ. Εμμανουήλ Φωτεινίδης), του λαδιού (εισηγητής κ. Στέλιος Φανουράκης), τον χώρο του μελιού- χαρουπιού (εισηγητής ο κ. Αναστάσιος Λύκος) αλλά και τον χώρο τόσο των χορταρικών όσο και των βοτάνων του τόπου μας (εισηγητής ο κ. Νίκος Καμήτσος).
Απαραίτητη και πολύ σημαντική, ήταν και η τοποθέτηση του κ. Μανούσακα, ο οποίος αναφέρθηκε σε παράγωγα του χαρουπιού και παρουσίασε μερικά από τα προϊόντα που παράγει η εταιρεία Creta Carob στον χώρο του σεμιναρίου.
Οι εκπαιδευόμενοι, μπόρεσαν να δουν στον εκθεσιακό χώρο τα δείγματα που χορηγήθηκαν από την εταιρεία Creta Carob αλλά και τα είδη τυριού που χορηγήθηκαν από το τυροκομείο του κ. Ψαθάκη (Αμάλαγον). Επιπλέον, οι σπουδαστές είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά μια πολύ μεγάλη ποικιλία βοτάνων και των χορταρικών και να μάθουν τις ιδιότητες και τις χρήσεις τους στην Κρητική Διατροφή.