Αν τα πράγματα δεν ήταν τόσο τραγικά για την πατρίδα μας, κάποιες σκέψεις- δηλώσεις, θα ήταν το λιγότερο για γέλια. Αναφέρομαι στις δηλώσεις και συνεπώς στον τρόπο σκέψης των πολιτικών- παραιτηθέντων για θέματα μείζονος εθνικής σημασίας, οι οποίες έχουν ως εξής:
Πρωθυπουργός (παραιτηθείς): Υπάρχουν θαλάσσια σύνορα; (προσωπικά, δεν με εκπλήσσει η αμάθεια και η άγνοιά του).
Μπαλτάς: Κατάργηση αριστείας, επαναφορά αιώνιων φοιτητών (προώθηση της ιδέας ότι είναι της μόδας να είσαι ηλίθιος, αμόρφωτος και χυδαίος).
Κυρά Τασία: από την ηλιοθεραπεία και την ατραξιόν, φτάσαμε στον πλουτισμό των νησιών (επάξια δικαιούται τον τίτλο της υπουργού εξισλαμισμού).
Μακρύς ο κατάλογος της μπουρδολογίας, τιποτολογίας ανευθυνότητας και ερασιτεχνισμού. Για τα παραπάνω είναι φανερό το μέγεθος της αμάθειας και της ανοησίας. Όμως, φαίνεται να μην αρκούνται σε αυτά και συνεχίζουν με προκλητικό θράσος να διεκδικούν την επανεκλογή τους, προτάσσοντας ως επιχειρήματα – συνθήματα, μεταξύ των άλλων και τα παρακάτω:
-ΠΑΛΙΟ – ΝΕΟ
-ΗΘΙΚΟ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ
Προφανώς, αντί να μελετούν τα προβλήματα της χώρας, μελετούν επιμελώς Γκαίμπελς, ο οποίος μεταξύ των άλλων έλεγε: «Την Αλήθεια την φτιάχνεις…..αλλοίμονο σε αυτούς που θέλουν οπαδούς, αν τους επιτρέψεις να σκεφτούν με τη λογική και όχι με το συναίσθημα… γι’ αυτό φτιάχνεις μικρά και εύκολα συνθήματα τα οποία να επαναλαμβάνονται».
Επειδή λοιπόν εγώ ξέρω ότι η αλήθεια υπάρχει, ενώ το ψέμα το φτιάχνεις, το «ΠΑΛΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΝΕΟ »με αφήνει παγερά αδιάφορο. Για μένα υπάρχει ΣΩΣΤΟ ΚΑΙ ΛΑΘΟΣ με την έννοια ότι ένα λάθος το αλλάζεις όχι επειδή είναι παλιό ή νέο, αλλά επειδή είναι λάθος. Το σωστό επίσης, είναι σωστό, όχι επειδή είναι παλιό ή νέο, αλλά για την ορθότητά του. Όσο για το «ΗΘΙΚΟ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑ» της αριστεράς, με την έννοια, ότι αυτή δεν είναι διαπλεκόμενη, προσπαθώ να καταλάβω μέσα από κάποιες περιπτώσεις αν αποτελούν ηθικό πλεονέκτημα ή όχι. Κάποιες από τις πολλές που όλοι ξέρουμε, είναι και οι εξής:
-12% Κατρούγκαλου
– Φοροδιαφυγή Μητρόπουλου (1 εκ.)
– Μητέρα κ. Βαλαβάνη
– Μπάρμπα Αλέκος (Φλαμπουράρης)….
Βέβαια, στη σύντομη αυτή δημοσίευση δεν θα μπορούσα να μην αναφερθώ στην αντίληψη της ματαιότητας των πάντων που τους διακρίνει. Πολύ συγκινητική! Εννοώ, κάποιες δηλώσεις τους όπως προέχει το ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ και η ΠΑΤΡΙΔΑ.
Τελειώνοντας, χωρίς να έχω καμία συμβουλευτική διάθεση ή σκοπό, αλλά νιώθοντας την ανάγκη να καταθέσω τις απόψεις για ανταλλαγή ή σχολιασμό, θα ήθελα να υπενθυμίσω τον διδακτικό χαρακτήρα της ιστορίας, η οποία μας διδάσκει ότι για να ξεπεράσουμε τη σημερινή κρίση αλλά και για να διασφαλίσουμε την Εθνική μας Κυριαρχία χρειαζόμαστε ομοψυχία, αυτοπεποίθηση με πίστη στη διαχρονική πορεία του Ελληνισμού και τις πνευματικές του αξίες, τις οποίες, κάποιοι αντιμάχονται. (Δηλώσεις στην αρχή του παρόντος). Κλείνω, ευχόμενος να μην ζήσουμε περισσότερο την «αξιοπρέπεια» και την «περηφάνια» που ζούμε σήμερα και ας αποδείξουμε ότι ο τίτλος: «κάθε λαός έχει την κυβέρνηση που του αξίζει», για εμάς δεν έχει πλέον την τιμωρητική ερμηνεία, για την οποία κατά κόρον λέγεται.
*Ο Βασίλειος Ευστρ. Ψυχαράκης είναι Αν/χης Ε.Δ. ε.α.