Σε γνώριμα λημέρια θα βρεθεί σήμερα το απόγευμα το Ρέθυμνο Aegean, καθώς επισκέπτεται την Θεσσαλονίκη για δεύτερη φορά μέσα σε διάστημα πέντε ημερών. Οι «κυανόλευκοι» θα παραταχθούν, στις 16:00 στη σάλα «Νίκος Γκάλης», έχοντας ως στόχο την κατάκτηση της νίκης για να απομακρυνθούν από τη ζώνη του υποβιβασμού. Βέβαια για να πετύχουν κάτι τέτοιο θα πρέπει να παίξουν και άμυνα, έχοντας ως παράδειγμα προς αποφυγή την ανασταλτική τους λειτουργία στο ματς με τον ΠΑΟΚ, από τον από τον οποίο δέχτηκαν 97 πόντους.
Ρέθυμνο Aegean και Άρης ισοβαθμούν στους 22 βαθμούς, βρισκόμενοι μόλις ένα βαθμό πάνω από την επικίνδυνη ζώνη. Συνεπώς η μεταξύ τους σημερινή αναμέτρηση έχει τον χαρακτήρα τελικού, αλλά και αρκετές ιδιαιτερότητες. Το μυαλό των παικτών του Μίλαν Μίνιτς δεν θα μπορεί να μην βρίσκεται στον τελικό του Κυπέλλου της Κυριακής, στον οποίο επιστρέφει ο Άρης μετά από πολλά χρόνια. Οι Ρεθυμνιώτες θέλουν να εκμεταλλευτούν αυτό το γεγονός, να επιβάλουν το ρυθμό τους και να κατακτήσουν ένα υπερπολύτιμο «δίποντο».
Οι «κίτρινοι», ειδικά στην έδρα τους, είναι μία σκληροτράχηλη ομάδα που δίνει μεγάλο βάρος στην άμυνα. Τα 6 ροζ φύλλα έχουν κατακτηθεί μέσα από την ανασταλτική λειτουργία και πάνω εκεί θέλει να «χτυπήσει» ο Γιώργος Καλαφατάκης. Οι Ρεθυμνιώτες ξέρουν να επιτίθενται, αλλά όπως έχει αποδειχθεί πάρα πολλές φορές στο φετινό πρωτάθλημα, η κακή αμυντική τους εικόνα τους έχει στοιχήσει. Εάν παρουσιαστούν βελτιωμένοι στο σημερινό ματς, τότε θα έχουν μεγάλες πιθανότητες για να πανηγυρίσουν ένα θετικό αποτέλεσμα.
Το ευχάριστο για τον Χανιώτη τεχνικό είναι πως έχει όλους τους παίκτες στη διάθεσή του, αλλά και στην αντίπερα όχθη ο Μίνιτς θα μπορεί να υπολογίζει στους Γκίκα Σαρικόπουλο. Όλα συνηγορούν στο ότι ο Λούκας Ντρσα θα πάρει μεγαλύτερο χρόνο συμμετοχής απ’ ότι στην Πυλαία, βοηθώντας την περιφερειακή γραμμή της ομάδας του.
Γιώργος Καλαφατάκης: «Αποτελεσματικοί στην άμυνα»
Ο προπονητής του Ρέθυμνο Aegean, με δηλώσεις του στην επίσημη ιστοσελίδα του ΕΣΑΚΕ, τόνισε πως περιμένει από την ομάδα του να δείξει βελτιωμένη στην άμυνα και έτσι θα διεκδικήσει τη νίκη.
«Είναι ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι, με μία πολύ μεγάλη και ιστορική ομάδα. Είχαμε λίγες μέρες να προετοιμαστούμε μετά το ματς με τον ΠΑΟΚ. Προσπαθήσαμε να διορθώσουμε τα λάθη μας. Θέλουμε να παρουσιαστούμε καλύτεροι, με λιγότερα λάθη και να είμαστε πιο αποτελεσματικοί στην άμυνα ώστε να διεκδικήσουμε τη νίκη. Είναι σημαντικό παιχνίδι και για τις δύο ομάδες. Έχουμε δείξει σημάδια ανάκαμψης. Το πρόγραμμα είναι δύσκολο, στις πρώτες αγωνιστικές του 2ου γύρου, αλλά πιστεύω ότι τα παιδιά όλο και καταλαβαίνουν τι ζητάω μέσα στο γήπεδο, οπότε ο κόσμος σύντομα θα δει αυτό που ζητάει. Αυτό που θέλουμε από τους φιλάθλους μας είναι υπομονή και σιγουριά για τη συνέχεια».
Ανδρέας Κανονίδης: «Σοβαροί και πειθαρχημένοι για τη νίκη»
Ο νεαρός φόργουορντ του Ρέθυμνο Aegean, με δηλώσεις του στην επίσημη ιστοσελίδα του ΕΣΑΚΕ, επεσήμανε πως ο ίδιος και οι συμπαίκτες του πρέπει να δείξουν σοβαροί και συγκεντρωμένοι, να βελτιωθούν στην άμυνα για να κατακτήσουν τη νίκη.
«Ο στόχος μας, στο ματς της Τετάρτης, είναι σίγουρα η νίκη. Θέλουμε να βελτιώσουμε την άμυνά μας, η οποία μας στοίχισε στον αγώνα με τον ΠΑΟΚ. Η ομάδα του Άρη αποτελείται από έμπειρους και νέους παίκτες. Ο κόουτς μας προετοίμασε για αυτό τον αγώνα, ώστε να χτυπήσουμε τα αδύνατα σημεία του αντιπάλου. Αν είμαστε σοβαροί και πειθαρχημένοι θα κερδίσουμε. Σίγουρα είναι δύσκολο το πρόγραμμα με αυτές τις δύο συνεχόμενες επισκέψεις στη Θεσσαλονίκη, αλλά αυτό δεν αποτελεί δικαιολογία. Δουλεύουμε σκληρά και πρέπει να ανταμειφθούμε».
Μίλαν Μίνιτς: «Να σταματήσουμε τους αιφνιδιασμούς του Ρεθύμνου»
Ο προπονητής του Άρη, με δηλώσεις του στην επίσημη ιστοσελίδα του ΕΣΑΚΕ, αποκάλυψε τα σημεία που θα πρέπει να δώσει βάρος η ομάδα του για να πετύχει μία σημαντική, από βαθμολογική και ψυχολογική άποψη, νίκη.
«Παίζουμε με μία ομάδα που έχει τους ίδιους στόχους με εμάς, την είσοδο στα πλέι οφ. Αυτό το παιχνίδι μπορεί να δώσει σημαντικούς βαθμούς και στις δύο ομάδες. Είναι πολύ σημαντικό να σταματήσουμε τους αιφνιδιασμούς του αντιπάλου, το τρανζίσιον παιχνίδι και πρέπει να κυριαρχήσουμε στα ριμπάουντ. Θέλουμε να αντιδράσουμε με το σωστό τρόπο και να είμαστε όσο πιο συγκεντρωμένοι γίνεται πάνω σε αυτά που ζητάμε μέσα στο γήπεδο. Έχουμε διάφορα προβλήματα που μας πιέζουν και είναι γνωστά, αλλά μαζί με την παρουσία του κόσμου, η πίεση πρέπει να βγει σε θετική ενέργεια και αυτή η ενέργεια να έχει μόνο ένα στόχο. Να παίξουμε ένα ποιοτικό παιχνίδι και να δώσουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε μέσα σε αυτό».
Το πρόγραμμα της 17ης αγωνιστικής
Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου
16.00: Άρης-Ρέθυμνο Aegean
(Σχινάς-Μητσόπουλος-Παφίλης)
17.00: ΚΑΟΔ-Παναθηναϊκός (Novasports Highlights)
(Γκούμας-Ανδρικόπουλος-Παγώνης)
19.15: Ολυμπιακός-Κολοσσός Ρόδου (ΔΤ)
(Βαρδάλος-Παντελίδης-Τσώνος Μ.)
Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου
16.00: Τρίκαλα-Ηλυσιακός
(Χριστοδούλου-Μπήτης-Μαγκλογιάννης)
16.00: Απόλλων Πατρών-ΠΑΟΚ (Novasports 3)
(Κορομηλάς-Φούφης-Δεσλής)
18.00: Πανελευσινιακός-Ίκαρος Χαλκίδας
(Αναστόπουλος-Παναγιώτου-Θεονάς)
18.30: ΑΕ Ν. Κηφισιάς-Πανιώνιος (Novasports 3)
(Πηλοϊδης-Ψαριανός-Πουρσανίδης)
Η βαθμολογία (μετά από 16 αγώνες)
Θ. Ομάδα Βαθ. Ν.-Η. Πόντοι
1. Παναθηναϊκός 31 15-1 1251-960
2. Πανιώνιος 29 13-3 1204-1144
3. Ολυμπιακός 28 14-2 1311-1013*
4. ΠΑΟΚ 26 10-6 1245-1200
5. Νέα Κηφισιά 25 9-7 1143-1148
6. ΚΑΟΔ 23 7-9 1169-1216
7. Απόλλωνας Πάτρας 23 7-9 1159-1182
8. Ρέθυμνο Aegean 22 6-10 1215-1268
9. Κολοσσός Ρόδου 22 6-10 1095-1198
10. Άρης 22 6-10 1098-1144
11. Ηλυσιακός 21 5-11 1085-1186
12. Πανελευσινιακός 21 5-11 1113-1218
13. Τρίκαλα 21 5-11 1155-1222
14. Ίκαρος Χαλκίδας 20 4-12 1137-1281
* Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε το πρωτάθλημα με -2 βαθμούς.