Την 4η θέση κατέλαβε μέσα από μεγάλο ανταγωνισμό, αλλά και έπειτα από μία διαρκή προσπάθεια, απέναντι σε πιο έμπειρους αντιπάλους ο Ρεθυμνιώτης αθλητής του ΑΣΜ Τεχνών Ρεθύμνου, Μανώλης Κωστογιάννης στο πρόσφατο πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα εφήβων Ζίου-Ζίτσου που διεξήχθη στο Λουντ της Σουηδίας.
Μαζί με τον Μανώλη Κωστογιάννη, η Ευγενία Πετούση στα -44κ. από τον ΑΣΜ Τεχνών «Καβρός» ήταν αυτή που κατέλαβε την 3η θέση σε ελλιπή κατηγορία, η οποία δεν ήταν μοριοδοτούμενη. Ομολογουμένως, το χάλκινο αποτελεί σημείο αναφοράς για μία αθλήτρια που έχει περάσει πολλές αγωνιστικές δοκιμασίες στο παρελθόν.
Στην ελληνική αποστολή συμμετείχε ακόμη μία αθλήτρια από τον Καβρό, η Γεωργία Κονσολάκη στην κατηγορία των -63κ. που είχε αξιοπρεπείς εμφανίσεις αλλά απείχε από τα μετάλλια. Ο ανταγωνισμός στην κατηγορία της ήταν αντικειμενικά πολύ μεγάλος. Επίσης από την Κρήτη συμμετείχε και ο Κωνσταντίνος Καβρός από τον ΑΣΜ Τεχνών «Κερίτης» Χανίων, ο οποίος παρά την καλή παρουσία του δεν κατόρθωσε να μπει στην πολυπόθητη μοριοδότηση.
Όσον αφορά τους αγώνες που έδωσε ο Κωστογιάννης, ο αθλητής του Ρεθύμνου είχε πολύ καλή παρουσία και το σημαντικότερο ήταν ότι κέρδισε την μοριοδότηση για τις πανελλήνιες. Ο 17χρονος, θα μπορούσε κάλλιστα να βρεθεί στα μετάλλια εάν, ο Γερμανός διαιτητής δεν τον «πετούσε» λόγω ενός αντιαθλητικού, το οποίο είδε εκείνος κι όχι οι περιφερειακοί διαιτητές. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο αντίπαλος του Κωστογιάννη, ήταν Γερμανός…
Κανακαράκης: «Σημαντική η μοριοδότηση»
Ο προπονητής του Μανώλη Κωστογιάννη, κ. Παναγιώτης Κανακαράκης, ο οποίος παράλληλα ήταν συνοδός της ελληνικής αποστολής και Εθνικός προπονητής της ομάδας Ζίου-Ζίτσου, είχε να πει: «Συμμετείχαμε σε μια άρτια διοργάνωση. Όλα τα παιδιά πήγαν καλά, όμως επειδή ο Κωστογιάννης είχε στην κατηγορία του αυτό που ενδιαφέρει τα περισσότερα παιδιά τα οποία αγωνίζονται, την μοριοδότηση, ήταν σημαντικό να τη διεκδικήσει με αξιώσεις. Θεωρώ ότι τα πήγε πολύ καλά, καθώς βρέθηκε σε καλή μέρα. Αρχικά κατάφερε και προκρίθηκε στον ημιτελικό, ωστόσο υπάρχουν παράπονα για τον Γερμανό διαιτητή καθώς, ενώ κέρδιζε τον αγώνα, βγήκε εκτός μεταλλίων λόγω ενός αντιαθλητικού.
Θεωρώντας ότι ο Γερμανός αθλητής ευνοήθηκε και μάλιστα, ο ίδιος αμέσως μετά τον αγώνα, έσπευσε να ζητήσει συγνώμη από μένα…
Σαν γενικό συμπέρασμα, μπορώ να πω ότι είμαι πολύ ευχαριστημένος, αφού αναδείχθηκε 4ος στο πανευρωπαϊκό με τρεις και τέσσερις φορές λιγότερη προπόνηση από τους αντιπάλους του. Συγχαρητήρια σ’ όλα τα παιδιά».