Με ή χωρίς προβλήματα, οι Κρήσσες αποδεικνύουν κάθε τόσο ότι, μόνο αμελητέα ποσότητα δεν είναι. Η φετινή πορεία τους στην Α’ Εθνική είναι η καλύτερη όλων όσων έχουν προηγηθεί μολονότι, εκ διαμέτρου αντίθετη είναι η κατάσταση στα διοικητικά και τα οικονομικά της ομάδας.
Φέτος, στο Δ.Σ. των Κρησσών ξεκίνησαν αρκετά στελέχη του συμβουλίου για να μπορέσει η ρεθυμνιώτικη ομάδα να κάνει το κάτι παραπάνω κι όντως επί του πρακτέου, αυτό συνέβη αρχικά…
Οι Κρήσσες βρίσκονται στην 5η θέση του πρωταθλήματος, ενώ την Κυριακή που μας πέρασε, η ομάδα του Παναγιώτη Αντωνιάδη λίγο έλειψε να φτάσει ένα βήμα (προημιτελικά) πριν το φάιναλ-4 για το κύπελλο Ελλάδας.
Πλέον, αρκετές στροφές πριν το τέλος της Α’ Εθνικής για την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο, οι Κρήσσες περνούν διοικητική κρίση, ενώ οικονομικά, αργά ή γρήγορα, ίσως ο σύλλογος βαλτώσει…
Πια, τα μέλη του Δ.Σ. λάμπουν δια της απουσίας τους και η υπεύθυνη των Δημοσίων Σχέσεων Ελένη Μακρυδάκη λέει στα «Ρ.Ν.» τα πράγματα με το όνομά τους:
«Περνάμε πολύ δύσκολα. Όλος ο κόσμος περνάει. Εμείς όμως εδώ, τουλάχιστον μιλώντας για το άτομό μου και για τον προπονητή μαζί με τα κορίτσια που κάνουν τη δουλειά τους στο ακέραιο, δεν αφήνουμε τη θέση μας.
Αντιθέτως μάλιστα. Είναι καιρός να ανασυντάξουμε τις δυνάμεις μας, πραγματοποιώντας μέσα σε ένα εύλογο διάστημα εκλογές».
Στο ερώτημα για ποιο λόγο υπάρχει αυτή η κατάσταση αλλά και που είναι τα άλλα στελέχη του συμβουλίου, η κα Μακρυδάκη απάντησε: «Κάποια στελέχη έφυγαν ή αποχώρησαν γνωστοποιώντας το, στον τύπο. Αυτό μάλιστα, είναι αποδεκτό.
Κάποια στελέχη αποχώρησαν ή έμειναν σε αδράνεια και δεν βοήθησαν -δεν αναφέρομαι απαραίτητα στο οικονομικό- καθώς είδαν ότι προφανώς δεν έκαναν γι’ αυτόν τον σκοπό. Επίσης, κάποια μέλη της ομάδας δεν μπορούν να βοηθήσουν εκ των συνθηκών…
Εμείς δεν κυνηγάμε κανέναν. Άλλοι όμως έφυγαν αδιαφορώντας παρά το ότι υποσχέθηκαν ότι θα βοηθήσουν.
Όλοι εμείς που έχουμε μείνει (ο καθένας από τη θέση του) δεν μπορούμε να το δεχτούμε αυτό. Είμαστε εδώ για να δώσουμε τον δικό μας αγώνα. Όπως έκατσα και προσφέρω, έτσι έπρεπε να κάνουν κι άλλοι. Απλά θα αναγκαστούμε τώρα που η ομάδα έχει μία βαθμολογική ασφάλεια να περιορίσουμε λίγο τα έξοδα. Για παράδειγμα, στο παιγνίδι που έρχεται εντός έδρας, δεν θα κατεβάσουμε τα κορίτσια από την Αθήνα που έρχονται κάθε τόσο και μας βοηθούν. Είναι κρίμα αλλά πρέπει να πάρουμε κάποιες αναγκαίες αποφάσεις».
Όταν ρωτήθηκε η κα Μακρυδάκη από ποιους πόρους βρίσκει λεφτά το σωματείο για να πληρώσει τα έξοδα που έχει κάθε τόσο με τα αεροπορικά ή ακτοπλοϊκά εισιτήρια για τα εκτός έδρας παιγνίδια, απάντησε αφοπλιστικά; «Συνδράμουμε όλοι μαζί, ο καθένας από το υστέρημά του»!
Ένα άλλο ζήτημα που ταλάνισε πολύ καιρό το συμβούλιο μα κυρίως το αγωνιστικό τμήμα της γυναικείας ομάδας των Κρησσών, είναι ο χώρος των αποδυτηρίων. Για πολλά χρόνια οι Κρήσσες ταλαιπωρούνταν σχετικά με την στέγασή τους. Τελικώς, όπως επισημαίνει η κα Μακρυδάκη, έπειτα από πολύ κόπο, δόθηκαν τα αποδυτήρια που βρίσκονται στην νότια πλευρά του γηπέδου Σοχώρας (πλευρά δικαστηρίων). Τα αποδυτήρια βέβαια παραχωρήθηκαν με τη δέσμευση ότι ο σύλλογος των Κρησσών θα φτιάξει την τσίγκινη αποθήκη ούτως ώστε να μπορούν να αποθηκεύουν τον εξοπλισμό τους τα τμήματα του στίβου.
«Μετά από πίεση χρόνων, μας παραχώρησε ο Δήμος πέρυσι τα αποδυτήρια των φιλοξενουμένων με την διαβεβαίωση ότι θα βοηθήσει στην επισκευή και τροποποίησή τους.
Τίποτα απ’ αυτά δεν έγινε. Πλήρης αδιαφορία, ούτε καν εργατικό δυναμικό εκ μέρους τους δεν μας παρείχε. Αναλωνόμαστε ακόμα σαν ομάδα να διεκδικούμε τα αυτονόητα.
Ο Δήμος επικαλείται οικονομικά προβλήματα, αλλά έπρεπε μια ομάδα Α’ Εθνικής που «βγάζει το Ρέθυμνο προς τα έξω», να έχει άλλη προσέγγιση και άλλη μεταχείριση. Έστω και τώρα ας το κάνει…».