Το ψηφοδέλτιο της Λαϊκής Ενότητας
Οι υποψήφιοι της Λαϊκής Ενότητας στο Ρέθυμνο και τα βιογραφικά τους, όπως ανακοινώθηκαν από το κόμμα, είναι οι εξής:
Κώστας Βερβερίσης
Γεννήθηκε το 1965 στη Λέσβο και κατοικεί από επιλογή στο Ρέθυμνο δέκα χρόνια.
Σπούδασε Παιδαγωγικά και Φυσική Αγωγή και Κοινωνιολογία. Εργάστηκε ως ιατρικός επισκέπτης και με εξετάσεις του ΑΣΕΠ εισήχθη ως εκπαιδευτικός Φυσικής Αγωγής στη δημόσια εκπαίδευση. Συμμετείχε στους συλλογικούς αγώνες της γενιάς του και συνδικαλιστικά στο Λύκειο, στο Πανεπιστήμιο και στους χώρους εργασίας του. Υπηρέτησε τον Σύλλογο Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, ως ταμίας και πρόεδρος, όπου συγκρούστηκε με το κυβερνητικό και κομματικό συνδικαλισμό. Συμμετείχε στο ΔΣ της ΕΠΦΑ Ρεθύμνου. Ήταν μέλος της σχολικής επιτροπής πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Ρεθύμνου.
Με την ΕΚΟΝ Ρήγας Φεραίος και τη ριζοσπαστική αριστερά (ΣΥΝ -ΣΥΡΙΖΑ-Οικολόγοι Πράσινοι) αγωνίστηκε για κοινωνική δικαιοσύνη και ελευθερία, αειφορία, πράσινη οικονομία, παραγωγική ανασυγκρότηση. Η υποψηφιότητά του εντάσσεται στην προσπάθεια ενός ενεργού πολίτη να εκφράσει τους «αποκάτω» ενάντια στην επίθεση στη χώρα, στη μισθωτή εργασία, το περιβάλλον και τα δικαιώματα.
Θεόδωρος Τσούλας
Δικηγόρος. Γεννήθηκε το 1971 στα Ιωάννινα, με καταγωγή από το Σούλι Θεσπρωτίας. Από δημοκρατική οικογένεια με σημαντική προσφορά αίματος για την πατρίδα. Ο παππούς του Θεόδωρος εκτελέστηκε με τα δυο του αδέλφια από τους Γερμανούς και Τσάμηδες στην εκτέλεση των 49 προκρίτων της Παραμυθιάς Σουλίου.
Απόφοιτος της Ζωσιμαίας Σχολής Ιωαννίνων και της Νομικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Παρακολούθησε σεμινάρια Δημοσιογραφίας από πολύ γνωστούς και καταξιωμένους δημοσιογράφους και εργάστηκε ως ραδιοφωνικός παραγωγός εκπομπών στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Ιωαννίνων από την πρώτη στιγμή δημιουργίας του.
Από το έτος 1999 έρχεται στο Ρέθυμνο και δικηγορεί. Γνωστός μέσα από τη δουλειά του για την υπεράσπιση μεταναστών, προσφύγων, πολιτικών ακτιβιστών και αγωνιστών, αναλαμβάνοντας και μερικές από τις σημαντικότερες ποινικές υποθέσεις που απασχόλησαν το Ρέθυμνο.
Επί σειρά ετών ήταν καθηγητής ποινικού Δικαίου στο Τμήμα Δοκίμων Αστυφυλάκων Ρεθύμνου. Με συμμετοχή σε συνέδρια και ημερίδες για τον ρατσισμό και τα Ανθρώπινα Δικαιώματα.
Είναι νυμφευμένος με τη φιλόλογο Αγάπη Καπετανάκι και είναι πατέρας Τεσσάρων παιδιών.
Νίκος Αλέξης
Γεννήθηκε στον Άγιο Νικόλαο Κρήτης το 1988. Αποφοίτησε με βαθμό άριστα από το τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης. Είναι μεταπτυχιακός φοιτητής στο ίδιο τμήμα και αντιπρόεδρος του Συλλόγου Μεταπτυχιακών Φοιτητών του Πανεπιστημίου. Πραγματοποιεί παράλληλα σπουδές πρώτου κύκλου στο τμήμα Κοινωνιολογίας. Έχει υπάρξει υποψήφιος στις περιφερειακές εκλογές του 2010 και 2014 με το συνδυασμό Αντικαπιταλιστική Αριστερή Παρέμβαση στην Κρήτη και στις εκλογές του Ιανουαρίου ήταν υποψήφιος με το συνδυασμό της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στο Λασίθι. Συμμετείχε ενεργά στις κινητοποιήσεις ενάντια στα μνημόνια και τις πολιτικές των ΕΕ-ΔΝΤ-ΕΚΤ που βαθαίνουν διαρκώς την κοινωνική καταστροφή στη χώρα μας. Θεωρεί ότι η ενίσχυση της ΛΑ.Ε. στις εκλογές αποτελεί το αναγκαίο πρώτο βήμα που σε συνάρτηση με τους αγώνες ενάντια στο νέο μνημόνιο θα αναδείξει τον άλλο δρόμο της αποδέσμευσης από την ευρωζώνη και της ρήξης με τις βάρβαρες πολιτικές της ΕΕ. Τον δρόμο της πραγματικής ελευθερίας και κοινωνικής ευημερίας του ελληνικού λαού.
Κωστής Πολοπετράκης
Γεννήθηκε στα Ρούστικα. Είναι πτυχιούχος της ΑΣΟΕΕ. Εργάστηκε σε μεγάλες επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα, υπήρξε διευθυντής της ΕΓΣ Ρεθύμνου και σύμβουλος στο υπουργείο μεταφορών. Ήταν ιδρυτικό μέλος της οργάνωσης οικονομολόγων του ΠΑΣΟΚ και στέλεχός του για πολλά χρόνια. Ήταν υποψήφιος με το «αντάρτικο» ψηφοδέλτιο του Γ. Παπαδάκη στις τελευταίες νομαρχιακές εκλογές. Είναι δημοτικός σύμβουλος στον Δήμο Ρεθύμνου, εκλεγμένος με την Αλληλεγγύη Ανατροπή. Είχε ενταχθεί στον ΣΥΡΙΖΑ από τον οποίο αποχώρησε πρόσφατα.