Δεν περίμενα αγαπητοί μου αναγνώστες ότι, μετά την παρέλευση τόσων ετών, θα έβγαινε δικαιωμένος. Διότι και εμένα σήμερα, δύο κατηγορίες Πολιτικών με ενοχλούν: Οι Ρατσιστές και οι «Αντιρατσιστές».
Ξεκινώ από τη Νέα Δημοκρατία. Καθιέρωσε ένα αντιρατσιστικό Νόμο το 1979, μία διαφορετική εποχή από τη σημερινή, που κάλυπτε για χρόνια ικανοποιητικά τις διακρίσεις λόγω φυλής, εθνικής καταγωγής και θρησκεύματος. Ο Νόμος αυτός ψηφίστηκε ενόψει της εισόδου μας στην ΕΟΚ και πέρασε στα «ψιλά» των εφημερίδων, μέχρι που πήρε κάποια δημοσιότητα, όταν χρησιμοποιήθηκε το 2007 στην αποκαλούμενη «Δίκη Πλεύρη». Τότε, ο γνωστός για τη μονόπλευρη και ανιστόρητη στάση του δικηγόρος, καταδικάστηκε σε 14 μήνες φυλακή με αναστολή, για προτροπή σε ρατσιστική βία και προσβολή των Εβραίων με τα ρατσιστικά σχόλια που περιέχονται στο βιβλίο του «Εβραίοι, όλη η αλήθεια». Εκεί, αναφέρεται στο Εβραϊκό Ολοκαύτωμα λέγοντας ότι: «πρέπει να απελευθερωθούμε από τα Εβραϊκά ψεύδη, περί στρατοπέδων συγκεντρώσεων, περί θαλάμων αερίων και άλλων παραμυθιών…». Που φυσικά δεν είναι καθόλου «ψεύδη». Όποιος τα αμφισβητεί, ας επισκεφτεί το Άουσβιτς και το Νταχάου και θα καταλάβει το μέγεθος της Ναζιστικής βίας και θηριωδίας που ξετυλίχτηκε εκεί, τη δεκαετία του 1940. Ο ίδιος νόμος εφαρμόστηκε για να αθωωθεί στη συνέχεια από το Εφετείο το 2009, με το αιτιολογικό ότι: «το βιβλίο, δεν καταφέρεται συλλήβδην κατά των Εβραίων, αλλά κατά των Εβραιοσιωνιστών», σύμφωνα με την αθωωτική απόφαση του Δικαστηρίου. Τον επόμενο χρόνο απορρίφθηκε και η αίτηση αναίρεσης που κατέθεσαν το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο και άλλοι φορείς, με το σκεπτικό ότι: «δεν υπήρχε νομική αιτιολόγηση» στην υποβολή της. Ομολογώ, αγαπητοί μου αναγνώστες ότι όλα τα ανωτέρω δεν τα γνώριζα μέχρι χθες στη λεπτομέρεια που τα αναφέρω. Αλλά αποδεικνύουν για μια ακόμη φορά, ότι στην Ελλάδα δεν πάσχουμε από Νόμους, πάσχουμε από την κατά περίπτωση εφαρμογή τους. Η Νέα Δημοκρατία λοιπόν, σήμερα, 35 χρόνια και τρία Μνημόνια αργότερα, τροποποιεί επί το αυστηρότερο το Νόμο αυτό, με στόχο να τιμωρούνται ευκολότερα τα επεισόδια της Ρατσιστικής βίας και όσοι τα προκαλούν. Η κατ άλλους, αφήνει πολλά παράθυρα ανοιχτά, για να «κλείσει το μάτι» στη Χρυσή Αυγή.
Το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ, αλλάζουν τη φρασεολογία του Νόμου και προσθέτουν ορισμένα εδάφια για να «διορθωθούν ζητήματα που σχετίζονται με τη ρατσιστική και ξενοφοβική δράση της Χρυσής Αυγής». Μεταξύ άλλων προσθέτουν και το ακόλουθο: «όποιος με πρόθεση, δημόσια, προφορικά ή δια του τύπου, μέσω του διαδικτύου ή με οποιοδήποτε άλλο μέσο ή τρόπο, εγκωμιάζει, αρνείται κακόβουλα ή εκμηδενίζει τη σημασία εγκλημάτων γενοκτονίας, εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας και εγκλημάτων πολέμου, θα τιμωρείται με έξι μήνες φυλάκιση και χρηματικό πρόστιμο». Ομολογουμένως, η γενικότητα της ανωτέρω παραγράφου με φοβίζει. Με κάτι τέτοιες «γενικότητες» γέμιζαν τα ξερονήσια αριστερούς και «αριστερούς», τη δεκαετία του 1950.
Ο ΣΥΡΙΖΑ, προετοιμάζει τη δική του εκδοχή, αναφέροντας ότι: «Η έμμεση υιοθέτηση της θεωρίας των δύο άκρων και οι αναφορές στη λαθρομετανάστευση ως αιτία της ανόδου του ναζισμού, μπορεί να ενώνει την ακροδεξιά πολυκατοικία, αλλά σίγουρα δεν ενώνει τον ελληνικό λαό». Στην πραγματικότητα, προσθέτει, οι συμπληρώσεις της νομοθεσίας του 1979 από τη ΝΔ, όχι μόνο δεν κλείνουν τις γέφυρες με τη Χρυσή Αυγή, αλλά τις κρατούν ορθάνοιχτες. Και ο αρχηγός του, συνέχιζε μέχρι χτες το ταξίδι του στην Ισπανία, στην προσπάθεια του «να ενώσει τους Λαούς του Νότου».
Οι Ελεύθεροι Έλληνες με το αιτιολογικό ότι το υφιστάμενο νομοθετικό πλαίσιο για τον ρατσισμό δεν επαρκεί, ιδιαίτερα λόγω της εμφάνισης φαινομένων ρατσισμού και νεοναζισμού στη χώρα, προαναγγέλλουν και αυτοί μια σχετική Νομοθετική πρωτοβουλία.
Η ίδια η Χρυσή Αυγή, που εξ όσων φαίνονται αποτελεί το στόχο όλων, απαντά ότι θα πάρει πρωτοβουλία για την υπεράσπιση από τη Ρατσιστική βία των ανυπεράσπιστων Ελλήνων. Κατέθεσε επίσης για αντιπερισπασμό, Νομοσχέδιο για την αναίρεση όλων των προνομίων που έχουν οι Βουλευτές, το οποίο φυσικά δεν πρόκειται ούτε να συζητηθεί ούτε να υλοποιηθεί ποτέ.
Και τέλος, σοφά πράττοντας, το ΚΚΕ αρνείται την υποστήριξη στο νομοσχέδιο καθώς διαβλέπει ότι πολύ εύκολα μπορεί να βρεθεί στο στόχαστρο το ίδιο. Διότι «μπορεί να λένε πως έχουν ως στόχο τη Χρυσή Αυγή αλλά αύριο το πρωί μπορεί να σύρεται στις φυλακές ένας κομμουνιστής γιατί έγραψε ένα άρθρο που εκθειάζει τα πεπραγμένα του Στάλιν». Και οι ημέρες περνούν με βαθυστόχαστες αναλύσεις και κόντρες περί Ρατσισμού, σε όλα τα τηλεοπτικά δελτία ειδήσεων, αλλά και στον έντυπο τύπο. Φυσικά αυτοί, με την ίδια άνεση θα μιλούσαν και «περί όνου σκιάς».
Ενώ για το «κάγκελο», που είναι η βαρύτατη φορολόγηση, η ανεργία που φτάνει το 30%, η ανεργία των νέων που ξεπερνά το 55%, τα λουκέτα στην Αγορά, η αδυναμία πληρωμής ορισμένων κλάδων συνταξιούχων «λόγω λάθους», η νέα έλευση της Τρόικα, η υπερφορολόγηση των ακινήτων, η ύφεση που καλπάζει για έκτο χρόνο και άλλα «μύρια όσα», ούτε κουβέντα.
Μήπως τελικά έχουν δίκιο όσοι λένε ότι «μας ψεκάζουν;». Όχι φυσικά από αέρος, αλλά με τις σκιαμαχίες και υπερβολές που επινοούν και προβάλλουν όλα τα «αντιρατσιστικά» Πολιτικά κόμματα και γενικότερα το Πολιτικό Σύστημα, για να αποπροσανατολιζόμαστε από τα σκληρά προβλήματα της καθημερινότητας;. Εσείς τι άποψη έχετε για όλα αυτά, αγαπητοί μου αναγνώστες; Μήπως είστε και εσείς «Ψεκασμένοι»;
Σήμερα, ιδιωτεύει, στο Ρέθυμνο