To The Garage που μας συστήθηκε δύο χρόνια πριν, ως ένας νέος χώρος στην πόλη του Ρεθύμνου, θα λειτουργήσει για 2η χρονιά το πρόγραμμα του Studio: The Garage. Στόχος του studio είναι να προάγει τη θεατρική παιδεία, προσφέροντας τη δυνατότητα στους σπουδαστές του να έρθουν σε επαφή με όλο και περισσότερους τομείς του θεάτρου, συνεργαζόμενοι με όλο και περισσότερους δασκάλους.
Την πρώτη εβδομάδα (17-21 Οκτωβρίου) που θα είναι ανοιχτή για όλους όσους ενδιαφέρονται, θα παρουσιαστούν τα περισσότερα από τα μαθήματα, ώστε οι υποψήφιοι σπουδαστές να έρθουν σε επαφή με τους δασκάλους και το μάθημα πριν αποφασίσουν.
Σημειώνεται πως το μάθημα της Κινησιολογίας με τη Σοφία Φαλιέρου θα ξεκινήσει σήμερα, Πέμπτη. Επίσης το πρώτο μάθημα της Δραματολογίας θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 16 Οκτωβρίου (12:00-14:30), εκτός της Ανοιχτής εβδομάδας.
Πρόγραμμα μαθημάτων
Δευτέρα 18.00-20.00: Υποκριτική Ι- ετήσιο (Ελένη Δάγκα): Πως χτίζουμε ένα ρόλο; Θέμα τεχνικής ή διαίσθησης; Ή θέμα άσκησης; Στο μάθημα θα προσεγγίσουμε βασικές αρχές της υποκριτικής μέσα από τα διάφορα θεατρικά συστήματα, θα ανακαλύψουμε το σκηνικό μας εαυτό και θα αναπτύξουμε τις τεχνικές που συνδέουν τον ηθοποιό με τον ρόλο.
Δευτέρα 20.30-23.00: Υποκριτική ΙΙ– κλειστό τμήμα, ετήσιο (Ελένη Δάγκα).
Τρίτη 18.00-20.00: Ορθοφωνία Ι (Ελένη Δάγκα). Θεωρητικό και Πρακτικό μάθημα. Βασικές αρχές άρθρωσης, προφοράς και φωνητικής. Τεχνικές διαφραγματικής αναπνοής.
Τρίτη 18.00-21.00: Ορθοφωνία ΙΙ κλειστό τμήμα, ετήσιο (Ελένη Δάγκα).
Τρίτη 21.15-23.15: Υποκριτική στην κάμερα Ι- ετήσιο (Μαριάννα Κοντούλη).
Στόχος του εργαστηρίου, μέσω της δομή του, είναι η ανάπτυξη, ανάλυση και αποδόμηση θεμάτων που αφορούν την τεχνική εμπειρία της υποκριτικής μπροστά στην κάμερα.
Τετάρτη 18.00-21.00: Σωματικό θέατρο – ετήσιο (Κωνσταντίνα Γιασεμίδου). Οι συμμετέχοντες θα γνωρίσουν μια μέθοδο μη λεκτικής δραματουργίας, εκεί όπου το σώμα και η κίνηση αποτελούν τα μείζοντα σκηνικά εργαλεία του ηθοποιού. Θα ανακαλύψουν τις άπειρες μορφές σωματικής έκφρασης, θα δοκιμάσουν νέες φόρμες, θα πειραματιστούν με καινούρια ερεθίσματα, θα παρατηρήσουν και θα παρατηρηθούν, διαμορφώνοντας μια νέα σκηνική-αντίληψη.
Τετάρτη 21.15-00.15: Υποκριτική: Σύστημα Στανισλάφσκι- ετήσιο (Μαριάννα Κοντούλη).
Το Σύστημα Στανισλάφσκι βοηθά τον ηθοποιό να αναπτύξει τα δικά του ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και να μάθει να δημιουργεί ο ίδιος, με βασικές αρχές την απλότητα και τη σκηνική αλήθεια. Στο μάθημα θα αναλυθούν βήμα-βήμα οι τεχνικές του Κ. Στανισλάφσκι (Μέθοδος Σωματικών Ενεργειών – το μαγικό «Αν»- Συγκέντρωση Προσοχής- Συγκινησιακή Μνήμη κ. ά.).
Πέμπτη 18.00-19.30: Τραγούδι και Μουσική καλλιέργεια– ετήσιο (Βασιλική Μάρκου).
Σκοπός του μαθήματος είναι να φέρει τους σπουδαστές σε επαφή με τις δυνατότητες της φωνής τους. Η φωνή είναι το σπουδαιότερο μουσικό όργανο που διαθέτει ο άνθρωπος και η καλλιέργειά της είναι από τα δυνατότερα μέσα έκφρασης στο θέατρο, και όχι μόνο. Μέσα από την εκμάθηση απλών κλιμάκων, την ακουστική εξάσκηση και τον φωνητικό αυτοσχεδιασμό δραστηριότητες σε μορφή παιχνιδιού βελτιώνεται η μουσικότητα του ανθρώπινου αυτιού και η φωνή βρίσκει τη σωστή της θέση στον κόσμο της μουσικής, έτοιμη να εκφράσει συναισθήματα και ιδέες.
Πέμπτη 19.30-21.30: Κινησιολογία- ετήσιο (Σοφία Φαλιέρου). «Πώς είναι όταν τα σώματα συνταξιδεύουν και μοιράζονται τις αναζητήσεις τους»; Στο εργαστήρι θα διδαχθούν οι βασικές αρχές εκφραστικής κίνησης και performance.
Παρασκευή 18.30-21.00: Πολιτικό θέατρο– ετήσιο (Λευκοθέα Γεργεριτάκη). Στο συγκεκριμένο μάθημα θα γίνουν αναφορές στο Θέατρο της Εφημερίδας, στο Θέατρο Φόρουμ, το Αόρατο θέατρο κ.ά.
Σάββατο 12.00-14.00: Εφηβικό εργαστήρι (Ε. Δάγκα). Στόχος η γνωριμία των νέων με το χώρο του θεάτρου, αλλά και η καλλιέργεια της έκφρασης και της επικοινωνίας.
Σάββατο 15.00-17.00: Εργαστήρι Θεατρικής Γραφής– εξάμηνο (Δημήτρης Φοινίτσης)- Έναρξη 22/10. Έχει σκοπό να δώσει την ευκαιρία στους συμμετέχοντες να διερευνήσουν τις προσωπικές συγγραφικές τους δυνατότητες και να τους μυήσει στο δημιουργικό κόσμο της σκηνικής αναπαράστασης με όχημα τον λόγο.
Σάββατο 17.00-20.00: Υποκριτική: Από τον Ίψεν στον Στρίντμπεργκ- ετήσιο (Δημήτρης Φοινίτσης)- Έναρξη 22/10.
Εμβληματικοί ρόλοι, σχέσεις που αγγίζουν το ακραίο, έργα που αντέχουν στο πέρασμα του χρόνου! Σκηνές από: «Το κουκλόσπιτο», «Ο πελεκάνος», «Δεσποινίς Τζούλια», «Η πιο δυνατή» σε μια ετήσια σκηνική αναμέτρηση με τον ερμηνευτή του σήμερα.
Σάββατο 15.00-18.00: Υποκριτική: Μέθοδος Actors’ Studio- τρίμηνο (Σοφία Δερμιτζάκη)- Έναρξη 29/10.
Ένα σύστημα ερμηνείας που πρωτοεισήγαγε στο Actor’s Studio της Νέας Υόρκης τη δεκαετία του ’40 ο σκηνοθέτης και παραγωγός Λι Στράσμπεργκ που μαθαίνει στον ηθοποιό πώς να κάνει χρήση του προσωπικού του υλικού στην ερμηνεία του ρόλου, έτσι ώστε αυτά που κάνει, λέει, ακούει και όσα συμβαίνουν γύρω του να είναι συγκεκριμένα και να τον αφορούν προσωπικά. Σκοπός της μεθόδου, δεν είναι ο ηθοποιός να παίξει τον εαυτό του, αλλά να διερευνήσει σε βάθος το ρόλο, μέσα από προσωπικά βιώματα και καταστάσεις.
Σημειώνεται ότι τα μαθήματα, ανάλογα με το περιεχόμενό τους, για να πραγματοποιηθούν έχουν κατώτατο και ανώτερο αριθμό συμμετεχόντων.
Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής: 698 7623792.