Με την καθιερωμένη μαθητική και στρατιωτική παρέλαση κορυφώθηκαν το μεσημέρι της Κυριακής οι εκδηλώσεις εορτασμού της εθνικής επετείου του «Όχι» της 28ης Οκτωβρίου του 1940. Εθελοντές Σαμαρείτες, Τμήματα του Ερυθρού Σταυρού, πολιτιστικοί σύλλογοι, μαθητές όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης, οι στρατιώτες του 547ΑΤΠΖ και στρατιώτες της Εθνοφυλακής παρέλασαν με καμάρι στην κεντρική λεωφόρο Κουντουριώτη και καταχειροκροτήθηκαν από τις αρχές και τους πολίτες.
Την κυβέρνηση στις εκδηλώσεις εορτασμού εκπροσώπησε ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός. Στο μήνυμά του για την εθνική επέτειο ανέφερε χαρακτηριστικά: «Νομίζω ότι αυτό το οποίο είναι διαχρονικό ως μήνυμα αυτής της επετείου είναι η ομοψυχία και η συστράτευση του λαού μας, ο οποίος παρά τους αντίξοους συσχετισμούς της περιόδου είπε ένα αποφασιστικό όχι στον ιταλικό φασισμό και αργότερα στον γερμανικό ναζισμό και ξεκίνησε μετά την 28η Οκτωβρίου η εποποιία της εθνικής αντίστασης στην ναζιστική κατοχή. Νομίζω ότι το θέμα της ομοψυχίας και της συστράτευσης των υγιών δυνάμεων της κοινωνίας μας σε αυτή την περίοδο είναι πάντα επίκαιρο, τώρα που η χώρα βγαίνει από την φάση της μεγάλης κρίσης και της σκληρής δημοσιονομικής επιτροπείας προσπαθεί να επουλώσει τις πληγές της και σιγά σιγά να υπάρξει μια αναδιοργάνωση και της οικονομίας και της δημόσιας διοίκησης και του κοινωνικού κράτους και του κράτους δικαίου στην Ελλάδα και των πολιτικών θεσμών. Θεωρώ ότι αυτή την περίοδο οι πολίτες αντιλαμβάνονται ότι δεν μπορούμε να αναπολούμε περιόδους φαυλότητας και απαξίωσης του πολιτικού συστήματος. Αυτό που χρειαζόμαστε είναι ένα σχέδιο, το οποίο παίρνοντας προφανώς υπόψη τις δυσκολίες και τους περιορισμούς της νέας περιόδου θέτει ως προτεραιότητα την ικανοποίηση των κοινωνικών αναγκών, την ανακούφιση της κοινωνίας, την στήριξη των πλέον αδύναμων, την ενίσχυση του κοινωνικού κράτους και της δημοκρατίας».
Από την πλευρά του ο βουλευτής της Ν.Δ. Γιάννης Κεφαλογιάννης ανέφερε: «Για άλλη μια φορά ήρθαμε να τιμήσουμε μια πολύ μεγάλη στιγμή του έθνους μας, όταν το 1940 είπαμε «Όχι» στις δυνάμεις του φασισμού, του ναζισμού, γενικότερα του ολοκληρωτισμού, μια στιγμή όπου για άλλη μια φορά το έθνος αποδείχτηκε ενωμένο και όταν μπορέσαμε πραγματικά να ανταπεξέλθουμε σε αυτές τις συνθήκες, τους κινδύνους και τις προκλήσεις είχαμε τα αποτελέσματα τα οποία ήταν τα επιδιωκόμενα. Χρόνια πολλά σε όλους».