Τα θέματα με τα οποία ασχολείται το πρόγραμμα αφορά την ιστορία και μυθολογία της ελιάς, την βιολογική καλλιέργεια ελιάς, τις ιδιότητες ελαιολάδου και την κρητική διατροφή και την συμβολή του στην υγεία του ανθρώπου. Οι στόχοι του προγράμματος είναι τα παιδιά να αυξήσουν τις γνώσεις τους σχετικά με την ελιά και το λάδι, να αναπτύξουν σχέσεις συνεργασίας μεταξύ τους και να αποκτήσουν σωστές διατροφικές συνήθειες. Κατά την επίσκεψη ενημερώθηκαν για την καταγωγή της ελιάς, τις καλλιεργητικές πρακτικές, την εξαγωγή και την ποιότητα του ελαιολάδου.
Παράλληλα παρακολούθησαν οργανοληπτικό έλεγχο ελαιολάδου και ξεναγήθηκαν στο μουσείο της ελιάς στο ΚΑΠΕΚ.