Σε μια ιδέα του να δημιουργήσει σκοπευτήριο παράνομο για να κάνει σκοποβολή λόγω της αγάπης του στα όπλα αλλά και να δίνει σε άλλους τη δυνατότητα να επιδίδονται στο ίδιο σπορ, απέδωσε την αγορά των χιλιάδων φυσιγγίων και των όπλων τύπου καλάσνικοφ που μετέφερε από την Αλβανία στην Κρήτη, ο 59χρονος Ρεθεμνιώτης, κάτοικος Χανίων, που είναι ο βασικός κατηγορούμενος για την υπόθεση μεταφοράς, διακίνησης και εμπορίας όπλων και πυρομαχικών. Είχε συλληφθεί με έναν ακόμα συγκατηγορούμενο του το περασμένο Σάββατο το πρωί στο λιμάνι της Σούδας και στο φορτηγό που οδηγούσε ο δεύτερος είχαν βρεθεί 122.000 σφαίρες και 4 καλάσνικοφ κρυμμένα κάτω από φορτίο ζωοτροφής. Με ομόφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος.
Αντίθετα, ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους αφέθηκαν οι τρεις άλλοι κατηγορούμενοι που είχαν συλληφθεί σε Χανιά και Ρέθυμνο το πρωί του περασμένου Σαββάτου και συγκεκριμένα:
Ο 54χρονος Χανιώτης ιδιοκτήτης και οδηγός του φορτηγού με το οποίο έφτασαν από τη Θεσπρωτία στην Κρήτη οι σφαίρες και τα όπλα. Του επιβλήθηκαν οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της εμφάνισης μια φορά τον μήνα στο Α.Τ. της περιοχής του και της καταβολής χρηματικής εγγύησης 1.000 ευρώ.
Ο 31χρονος Ρεθεμνιώτης, που κατηγορείται για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και ειδικότερα ότι παρείχε μεσολάβηση και βοήθεια στον 59χρονο στην αγοραπωλησία όπλων. Του οποίου επιβλήθηκαν οι όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της εμφάνισης μια φορά τον μήνα στο Α.Τ. της περιοχής του και της καταβολής χρηματικής εγγύησης 3.000 ευρώ.
Ο 42χρονος Ρεθεμνιώτης, που κατηγορείται για τα ίδια αδικήματα με τον προηγούμενο, στον οποίο επιβλήθηκαν μόνο οι όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης του μια φορά τον μήνα στο Α.Τ. της περιοχής του.
Δύο ακόμα άτομα, τα οποία συνελήφθησαν σε Παραμυθιά και Κοζάνη, ως συνεργοί του 59χρονου στην προμήθεια, αγορά, διακίνηση και εμπορία όπλων και πυρομαχικών, ένας 55χρονος και ένας 64χρονος αντίστοιχα, πρόκειται να απολογηθούν τη Δευτέρα.
«Δεν έκανα εμπόριο, σκοπευτήριο ήθελα να ανοίξω»
O 59χρονος βασικός κατηγορούμενος, που αρνήθηκε τις κατηγορίες της διακίνησης και εμπορίας όπλων και ενώ από τη δικογραφία του αποδίδεται η μεταφορά χιλιάδων φυσιγγίων τουλάχιστον τρεις φορές από τον Νοέμβριο του 2018 μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2019, ο ίδιος υποστήριξε ότι ήταν η πρώτη φορά αυτή της πρόσφατης σύλληψης του που μετέφερε στην Κρήτη μεγάλο αριθμό από σφαίρες κι ότι δυο ακόμα φορές που είχε ταξιδέψει στη βόρεια Ελλάδα με Ι.Χ. αγόρασε ένα μικρό αριθμό φυσιγγίων για τον εαυτό του τα οποία έφερε στα Χανιά.
Αναφορικά με την «παρτίδα» των 122.000 φυσιγγίων που μετέφερε την περασμένη εβδομάδα από τη Θεσπρωτία στο λιμάνι της Σούδας, χρησιμοποιώντας το φορτηγό του 54χρονου Χανιώτη συγκατηγορουμένου του ο οποίος και το οδηγούσε, ο κατηγορούμενος παραδέχτηκε μεν ότι ήταν ο ιθύνουν νους της μεταφοράς του παράνομου μεγάλου φορτίου, αρνήθηκε όμως κατηγορηματικά τις εις βάρος του κατηγορίες για διακίνηση και εμπόριο όπλων, υποστηρίζοντας πως ήταν αποκλειστικά για δική του χρήση και τα όπλα και οι σφαίρες, προκειμένου να υλοποιήσει την ιδέα δημιουργίας σκοπευτηρίου και όχι για πώληση προς τρίτους. Η δημιουργία του σκοπευτηρίου, όπως φέρεται να είπε, ήταν μια σκέψη λόγω της αγάπης του για τα όπλα και για το σπορ της σκοποβολής.
Ισχυρίστηκε επίσης πως δεν γνωρίζει τίποτα και δεν υιοθετεί το έθιμο της ρίψης πυροβολισμών σε κοινωνικές εκδηλώσεις, ενώ προκειμένου να πείσει ανακριτή και εισαγγελέα ότι δεν κάνει εμπόριο όπλων και πυρομαχικών φέρεται να είπε ότι αν ήταν να κάνει μια έκνομη δραστηριότητα για να κερδίσει χρήματα δεν θα επέλεγε το εμπόριο όπλων που είναι πολύ δύσκολο και επικίνδυνο αλλά… κάποιο άλλο εμπόριο που είναι πιο εύκολο και πιο επικερδές.
Δήλωσε μετανιωμένος γι’ αυτήν του την πράξη λέγοντας ότι ουδέποτε στο παρελθόν είχε ασχοληθεί με αυτήν την παράνομη δραστηριότητα.
Σχετικά με την εμπλοκή του 54χρονου οδηγού και ιδιοκτήτη του φορτηγού με το οποίο έφτασαν στη Σούδα οι σφαίρες και τα καλάσνικοφ, ο κατηγορούμενος φέρεται να ανέλαβε όλη την ευθύνη λέγοντας ότι ο ίδιος ενέπλεξε τον συγκατηγορούμενο του στη μεταφορά του παράνομου φορτίου και τον χρησιμοποίησε κι ότι ο οδηγός είχε πλήρη άγνοια. Τον παγίδευσε κατά κάποιο τρόπο, όπως είπε, έχοντας τον πείσει να τον ακολουθήσει στη Θεσπρωτία όπου υπάρχει ένας έμπορος ζωοτροφών που μπορεί να τον προμηθεύσει με ποιοτικό αλλά και φτηνό τριφύλλι. Έτσι, με δόλωμα το καλό τριφύλλι, εν αγνοία του 54χρονου κατάφερε να κρύψει στο φορτηγό του, κάτω από τη ζωοτροφή, τα όπλα και τις σφαίρες. Τον παγίδευσε κατά κάποιο τρόπο, όπως είπε, έχοντας τον πείσει να τον ακολουθήσει στη Θεσπρωτία όπου υπάρχει ένας έμπορος ζωοτροφών που μπορεί να τον προμηθεύσει με ποιοτικό αλλά και φτηνό τριφύλλι. Έτσι, με δόλωμα το καλό τριφύλλι, εν αγνοία του 54χρονου κατάφερε να κρύψει στο φορτηγό του, κάτω από τη ζωοτροφή, τα όπλα και τις σφαίρες.
«Δεν γνώριζα για όπλα, εγώ ζωοτροφή φόρτωσα»
Ο 54χρονος Χανιώτης, ιδιοκτήτης και οδηγός του φορτηγού με το οποίο μεταφέρθηκαν από τη Βόρεια Ελλάδα στην Κρήτη 122.000 σφαίρες και 4 όπλα καλάσνικοφ. Του επιβλήθηκαν οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της εμφάνισης μια φορά τον μήνα στο Α.Τ. της περιοχής του και της καταβολής χρηματικής εγγύησης 1.000 ευρώ.
Ο 54χρονος υποστήριξε πως δεν γνώριζε ότι στο φορτηγό του υπήρχε ο οπλισμός κάτι για το οποίο εξ άλλου πήρε όλη την ευθύνη ο 59χρονος.
Όπως ανέφερε στην απολογία του ο οδηγός του φορτηγού, με τον 59χρονο βασικό κατηγορούμενο γνωρίζεται. Ο δεύτερος, ξέροντας ότι ενδιαφερόταν να αγοράσει ζωοτροφές και ειδικά τριφύλλι, του πρότεινε να του συστήσει έναν έμπορο ζωοτροφών στην Παραμυθιά Θεσπρωτίας που έχει καλής ποιότητας προϊόν και φτηνό. Κανόνισαν να ταξιδέψουν την ίδια περίοδο στη βόρεια Ελλάδα. Όπως φέρεται να υποστήριξε, ούτως ή άλλως είχε προγραμματίσει να πάει σε κάποια περιοχή της Στερεάς Ελλάδας να φορτώσει σανό και ήταν ευκαιρία να συνεχίσει μέχρι τη Θεσπρωτία και για την αγορά του τριφυλλιού καθ’ υπόδειξη του 59χρονου που και αυτός θα βρισκόταν εκεί για δικές του δουλειές.
Το ταξίδι έγινε, στη Στερεά Ελλάδα αγόρασε και φόρτωσε στο φορτηγό του κάποια ποσότητα σανό και συνέχισε για Θεσπρωτία προκειμένου να προμηθευτεί το τριφύλλι από τον προτεινόμενο έμπορο. Σε περιοχή της Παραμυθιάς, συναντήθηκε με τον 59χρονο, πήγαν στον έμπορο για το τριφύλλι αλλά δεν προχώρησε σε αγορά διότι αντιλήφθηκε πως επρόκειτο για πολύ κακή ποιότητα. Πριν την αναχώρηση για την επιστροφή προς Πειραιά, όπως είπε, αφήνοντας σταθμευμένο το φορτηγό του έξω από την αποθήκη ζωοτροφών, πήγε για φαγητό σε κάποια ταβέρνα με τον 59χρονο.
Στο ταξίδι της επιστροφής, ο 59χρονος αναχώρησε από τον Πειραιά με το πλοίο της γραμμής για Σούδα, ενώ ο ίδιος περίμενε να αναχωρήσει την επομένη με πλοίο που μεταφέρει μόνο εμπορεύματα επειδή είναι φθηνότερο το ναύλο.
Όπως ανέφερε, γνώριζε πολύ καλά ότι στο φορτηγό του υπήρχε μόνο φορτίο με ζωοτροφή. Και όταν στην Σούδα τον ακινητοποίησαν και τον συνέλαβαν λιμενικοί και αστυνομικοί δεν κατάλαβε το γιατί. Εκεί, για πρώτη φορά ισχυρίστηκε πως άκουσε ότι στο δικό του όχημα υπάρχει φορτίο με όπλο και σφαίρες κι έχασε την γη κάτω απ’ τα πόδια του. «Δεν περίμενα ποτέ ότι θα με βρει τέτοιο κακό. Δεν ασχολούμαι με όπλα, δεν έχω καμιά σχέση, δεν γνώριζα τίποτα για το φορτίο που υπήρχε κάτω από τη ζωοτροφή» είπε. Αρνήθηκε επίσης κατηγορηματικά ότι μαζί με τον 59χρονο είχε μεταφέρει και άλλο φορτίο με σφαίρες στην Κρήτη από τη βόρεια Ελλάδα, όπως αναφέρεται στη δικογραφία που έχει συντάξει η Αστυνομία.
Τα ταξίδια από Κρήτη σε Βόρεια Ελλάδα και Αλβανία
Ο 59χρονος τέθηκε υπό την παρακολούθηση της αστυνομίας από τον Νοέμβριο του 2018 όταν έφτασαν πληροφορίες στους αξιωματικούς υποδιεύθυνσης ασφαλείας Χανίων ότι πηγαίνει στη Βουλγαρία, αγοράζει σφαίρες, τις μεταφέρει στην Κρήτη και τις εμπορεύεται σε όλο το νησί. Για τον λόγο αυτό ζητήθηκε από εισαγγελέα να γίνει άρση του τηλεφωνικού του απορρήτου, κάτι που έγινε. Από την αρχική παρακολούθηση των τηλεφωνικών του συνομιλιών (όπως και άλλων συγκατηγορουμένων του στη συνέχεια) προέκυψε ότι η πληροφορία που είχαν οι αρχές ήταν βάσιμη, μόνο το παράνομο εμπόριο κατά την περίοδο παρακολούθησης, γινόταν από την Αλβανία και όχι από τη Βουλγαρία.
Έχουν καταγραφεί χιλιάδες συνομιλίες όλων των κατηγορουμένων, που έχουν δώσει υλικό ατελείωτων σελίδων στη δικογραφία. Η μεταφορά μάλιστα των δυο πρώτων παρτίδων φυσιγγίων που κατηγορείται από την αστυνομία ότι μετέφερε ο 59χρονος στην Κρήτη, εξ ολοκλήρου βασίζεται σε καταγεγραμμένες συνομιλίες του με άλλους κατηγορούμενους για την υπόθεση.
Ακολούθησε ωστόσο και η φυσική παρακολούθηση του 59χρονου και φερόμενων συνεργών του, παρακολούθηση ιδιαίτερα δύσκολη όπως φαίνεται αφού ταξίδευε από την Κρήτη στη Βόρεια Ελλάδα με Ι.Χ. στο οποίο πλαστογραφούσε τις πινακίδες, έδινε ψεύτικο όνομα για την έκδοση ακτοπλοϊκών εισιτηρίων, χρησιμοποιούσε άλλα άτομα για να καταθέτουν χρήματα σε λογαριασμούς των προμηθευτών του κ.λπ.
Στην πρώτη δε φάση της παρακολούθησης του είτε κατόπιν πληροφόρησης που είχε είτε επειδή για κάποιο λόγο το αντιλήφθηκε, ανέστειλε την παράνομη δραστηριότητα αγοράς, μεταφοράς και εμπορίου για περισσότερους από 6 μήνες, όπως τουλάχιστον αναφέρεται στη δικογραφία.
Όπως αναφέρουν οι αστυνομικές αρχές, ο 59χρονος βασικός κατηγορούμενος, κατά το διάστημα των ερευνών και της παρακολούθησης του από την αστυνομία, κατά τις μετακινήσεις του προς Βόρεια Ελλάδα και Αλβανία, απενεργοποιούσε ή άφηνε στο σπίτι του το προσωπικό του κινητό τηλέφωνο, χρησιμοποιούσε για τις επαφές του σταθερά ή καρτοκινητά τηλέφωνα άλλων προσώπων, χρησιμοποιούσε ψευδή στοιχεία για έκδοση εισιτηρίων ακτοπλοϊκών δρομολογίων αλλά και ψευδή στοιχεία καταθέτη για να στέλνει χρήματα στους Αλβανούς προμηθευτές του.
Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με το υλικό της δικογραφίας και για τις πράξεις που του αποδίδονται από τις αστυνομικές αρχές, ο 59χρονος κατηγορούμενος, φέρεται να μετέφερε ποσότητες φυσιγγίων από τα ελληνοαλβανικά σύνορα στην Κρήτη ή να επιχείρησε να μεταφέρει, στις εξής περιπτώσεις:
* Την 1η Δεκεμβρίου 2018 κι αφού είχε μεταβεί στη βόρεια Ελλάδα, παρέλαβε από 53χρονο κάτοικο της περιοχής και κατηγορούμενο σήμερα, αγνώστου ύψους ποσότητα φυσιγγίων διαφόρων τύπων/διαμετρημάτων (συμπεριλαμβανομένων 7,62 mm σύμφωνα με τη δικογραφία). Στον 53χρονο τα είχε παραδώσει Αλβανός υπήκοος κατόπιν τηλεφωνικής παραγγελίας που του είχε κάνει ο 59χρονος.
* Στις 4 Δεκεμβρίου 2018 παρέλαβε δεύτερη ποσότητα φυσιγγίων από τη Θεσπρωτία, από τον ίδιο 53χρονο κάτοικο-κτηνοτρόφο της περιοχής και επίσης κατηγορούμενο, στον οποίο τα είχε παραδώσει Αλβανός υπήκοος και στις 6 Δεκεμβρίου τα μετέφερε στην Κρήτη.
Εδώ, όπως αναφέρεται στη δικογραφία με βάση την παρακολούθηση του 59χρονου από τις αστυνομικές αρχές, αν και την ίδια μέρα ο ταξίδεψε και πάλι στον Πειραιά κι από κει οδικώς στην Παραμυθιά Θεσπρωτίας και στη συνέχεια στην Αλβανία όπου συναντήθηκε με δυο Αλβανούς, οι οποίοι του καταμέτρησαν 115.200 φυσίγγια, τους παρέδωσε 3.000 ευρώ, ωστόσο αντιλαμβανόμενος ότι παρακολουθείται από την Αστυνομία δεν τα παρέλαβε και ενημέρωσε σχετικά τους συνεργούς του.
Η αίσθηση του 59χρονου ότι είχε τεθεί υπό παρακολούθηση τον ανάγκασε, όπως αναφέρεται στη δικογραφία, να αναστείλει τη δράση του για μεγάλο χρονικό διάστημα και να επαναδραστηριοποιηθεί τόσο ο ίδιος όσο και οι συνεργοί του σε Κρήτη, βόρεια Ελλάδα και Αλβανία, λαμβάνοντας ωστόσο μέτρα προστασίας / αντιπαρακολούθησης στα τέλη του Ιουλίου 2019.
* Στις 26 Ιουλίου 2019 μετέφερε στα Χανιά άγνωστο αριθμό φυσιγγίων από την Αλβανία όπου ταξίδεψε. Για το ταξίδι αυτό είχε αφήσει στα Χανιά το δικό του τηλέφωνο και χρησιμοποιούσε άλλου προσώπου, έδωσε διαφορετικό όνομα για να εκδώσει ακτοπλοϊκό εισιτήριο ενώ παραποίησε και τις πινακίδες του Ι.Χ. με το οποίο ταξίδεψε.
Στις 31 Ιουλίου 2019, σύμφωνα πάντα με τη δικογραφία, αναχώρησε ξανά για βόρεια Ελλάδα κι αφού έκανε κάποιες επαφές με συνεργούς του στη Θεσπρωτία, την 1η Αυγούστου μπήκε πεζός στην Αλβανία, συναντήθηκε με τους Αλβανούς προμηθευτές του, τους έδωσε παραγγελία για σφαίρες, τους κατέβαλλε χρήματα και στις 3 Αυγούστου επέστρεψε και πάλι στην Κρήτη με την προοπτική να επιστρέψει άλλη στιγμή στην Αλβανία για να παραλάβει την παραγγελία του.
* Στις 14 Σεπτεμβρίου 2019 ο 59χρονος μετέφερε στο λιμάνι της Σούδας με το φορτηγό του 54χρονου Χανιώτη ο οποίος ήταν και οδηγός του, το φορτίο με τις 122.000 σφαίρες και τα 4 καλάσνικοφ. Ήταν το πρωινό που η αστυνομία έβαλε τέλος στη δραστηριότητα του κατηγορουμένου με τη σύλληψη του ιδίου και άλλων κατηγορουμένων και την κατάσχεση του παράνομου φορτίου.
Γι’ αυτή την τελευταία μεταφορά όπλων προηγήθηκαν πολυήμερες προετοιμασίες, διεργασίες και συμφωνίες μεταξύ του 59χρονου, Αλβανών συνεργών του αλλά και συνεργών του από τη βόρεια Ελλάδα.
Από την παρακολούθηση φαίνεται να έχει προκύψει ότι ο 59χρονος περί τα μέσα Αυγούστου είχε ζητήσει από τους Αλβανούς προμηθευτές να αυξήσουν την ποσότητα φυσιγγίων που θα πήγαινε να παραλάβει προσεχώς. Ο κατηγορούμενος φέρεται επίσης να έστειλε 2.000 ευρώ ως προκαταβολή για τις σφαίρες τα οποία κατέθεσε σε δυο δόσεις σε τραπεζικό λογαριασμό ενός εκ των συγκατηγορουμένων του από τη βόρεια Ελλάδα.
Στις 25 Αυγούστου ταξίδεψε ο 59χρονος ακτοπλοϊκώς, σε ψευδή-παραποιημένα στοιχεία επιβάτη αλλά Ι.Χ., στις 26 Αυγούστου το απόγευμα αφίχθηκε στην Κρυσταλλοπηγή, όπου άφησε το όχημά του στον ελληνικό χώρο στάθμευσης, κοντά στα σύνορα και συνέχισε πεζός για Αλβανία όπου τις επόμενες μέρες είχε συναντήσεις με 6 ακόμα άτομα με τα οριστικοποίησε τη συμφωνία για την ποσότητα των πυρομαχικών που θα τον προμήθευαν. Φέρεται μάλιστα να τους παρέδωσε και 5.000 ευρώ.
Στις 30 Αυγούστου ξαναμπαίνει Ελλάδα και συναντιέται στην Πτολεμαίδα με τους δυο συγκατηγορουμένους του κατοίκους Παραμυθιάς και Κοζάνης, συμφωνεί μαζί τους να παραλάβουν από τους Αλβανούς το παράνομο φορτίο και να το κρύψουν σε δικό τους χώρο απ’ όπου τις επόμενες μέρες θα το παραλάμβανε. Το φορτίο όντως παραδόθηκε από τους Αλβανούς στον ένα εκ των δυο ο οποίος το έκρυψε σε βουστάσιο που διατηρεί σε χωριό κοντά στην Παραμυθιά Θεσπρωτίας. Ο 59χρονος εν τω μεταξύ είχε επιστρέψει στην Κρήτη. Μέσω τρίτου προσώπου φέρεται να απέστειλε χρηματικά ποσά στις 3 Σεπτεμβρίου 2.500 ευρώ και στις 9 Σεπτεμβρίου 1.500, σε Αλβανό υπήκοο.
Στις 9 Σεπτεμβρίου αναχώρησε από το λιμάνι της Σούδας με το φορτηγό του ο 54χρονος Χανιώτης με σκοπό να φτάσει στη βόρεια Ελλάδα.
Στις 10 Σεπτεμβρίου αναχώρησε για βόρειο Ελλάδα ή Αλβανία και ο 59χρονος, με όχημα συγγενικού του προσώπου, ώστε να παραλάβει φορτίο όπλων και πυρομαχικών που είχε παραγγείλει.
Στις 11 Σεπτεμβρίου οι δυο Κρητικοί φέρονται να συναντήθηκαν κοντά στην Παραμυθιά όπου μάλιστα ο 59χρονος έδινε οδηγίες στον 54χρονο μέσω τηλεφώνου (ενεργοποίησε νέα συσκευή) για τη διαδρομή που έπρεπε να ακολουθήσει αλλά και τον πληροφορούσε για τρόπους με τους οποίους έπρεπε να αποφύγει αστυνομικά μπλόκα.
Οι δυο Κρητικοί επισκέφθηκαν μονάδα-βουστάσιο που ανήκει στον 55χρονο από την Παραμυθιά. Εκεί φαίνεται να έγινε από τον 59χρονο η παραλαβή και η φόρτωση όπλων και φυσιγγίων, στο Ι.Χ.Φ. του 54χρονου Χανιώτη.
Τόσο το όχημα του 59χρονου όσο και το φορτηγό του 54χρονου, βρισκόταν συνεχώς υπό διακριτική παρακολούθηση αστυνομικών ενώ παράλληλα είχε δοθεί σήμα και στους αξιωματικούς του Λιμενικού στον Πειραιά για παρακολούθηση τους, αφού οι διωκτικές αρχές ήταν βέβαιες ότι είχε γίνει παραλαβή παράνομου φορτίου και φόρτωση του στο όχημα του 54χρονου.
Ο 59χρονος επιβιβάστηκε σε πλοίο της γραμμής και επέστρεψε στα Χανιά στις 13 Σεπτεμβρίου το πρωί.
Το βράδυ της 13ης Σεπτεμβρίου ο 54χρονος επιβιβάζεται με το φορτηγό του από την προβλήτα του Κερατσινίου σε οχηματαγωγό πλοίο με προορισμό τη Σούδα.
Είχε σχεδιαστεί επιχείρηση από αστυνομικούς και λιμενικούς που περίμεναν στο λιμάνι της Σούδας τον 54χρονο. Την ίδια ώρα τον περίμενε στο λιμάνι και ο 59χρονος, του οποίου η παραγγελία-φορτίο που έφτασε από την Αλβανία στην Κρήτη, όπως και ο ίδιος, έπεσε στα χέρια των διωκτικών αρχών….