Με «αυτοργάνωση» των καρναβαλιστών η φετινή παρέλαση στο Ρέθυμνο

Χιλιάδες ήταν οι καρναβαλιστές σε όλη την Κρήτη που διασκέδασαν σε πόλεις και χωριά όπου είχαν οργανωθεί καρναβαλικές παρελάσεις, παρά την απόφαση για ματαίωση τους από την κυβέρνηση.

Στο Ρέθυμνο από το Σάββατο το πρωί είχε ξεκινήσει  προσπάθεια αυτοοργάνωσης από τους ίδιους τους καρναβαλιστές που φάνηκε να αποδίδει τόσο το βράδυ της ίδιας μέρας όσο και την Κυριακή, καθώς χιλιάδες μέλη ομάδων που είχαν προετοιμαστεί για την παρέλαση πραγματοποίησαν μία βόλτα στην πόλη που ουσιαστικά αντικατέστησε την μεγάλη παρέλαση.

Μπορεί όλες οι επίσημες εκδηλώσεις για το φετινό καρναβάλι στην πόλη του Ρεθύμνου να ακυρώθηκαν με βάση την Κοινή Υπουργική Απόφαση που υπήρξε την Πέμπτη, μετά την επιβεβαίωση των πρώτων κρουσμάτωνκορωνοϊου στη χώρα, όμως οι ομάδες που θα συμμετείχαν στη μεγάλη παρέλαση, με δική τους ευθύνη κατάφεραν να οργανωθούν και να κάνουν δική τους παρέλαση και να ξεχυθούν σε κάθε γωνιά της πόλης και να διασκεδάσουν παρά τις όποιες απαγορεύσεις.

Η κίνηση των καρναβαλιστών δημιούργησε μια μεγάλη γιορτή στην πόλη του Ρεθύμνου με τους καταστηματάρχες να βλέπουν με ικανοποίηση την προσπάθεια, που ουσιαστικά μετρίασε κάπως τις απώλειες τους.

Αν και σε άλλες πόλεις της χώρας, όπως η Πάτρα, αστυνομικές δυνάμεις επιχείρησαν το βράδυ του Σαββάτου να αποτρέψουν τις νυχτερινές παρελάσεις των καρναβαλιστών, δε συνέβη το ίδιο και στο Ρέθυμνο, με τους χιλιάδες καρναβαλιστές να συμμετέχουν σε μία μεγάλη γιορτή που στήθηκε από τους ίδιους.

\

 

Σχετικά νέα

Επόμενο άρθρο