Η κωλυσιεργία που έχει παρατηρηθεί στη δημιουργία των γηπέδων της Σοχώρας και των Μισιρίων, λογικά θα πρέπει να λαμβάνει τέλος κάπου εδώ. Στην προκειμένη περίπτωση η λογική βέβαια, μοιάζει μ’ ένα πρόχειρο όργανο προσδιορισμού για την έναρξη των εργασιών.
Και για τα δύο γήπεδα έχει βγει το κονδύλι, και στα δύο γήπεδα έχει εκπονηθεί η μελέτη όπως άλλωστε έχει γίνει κι ο διαγωνισμός και φυσικά, οι εταιρίες που έχουν αναλάβει τις δουλειές, θα πρέπει να είναι εντάξει ως προς το οργανόγραμμα αλλά και ως προς την ημερομηνία περαίωσης και παράδοσης των γηπέδων.
Εδώ υπάρχει ένα ζήτημα, το οποίο σε συνεννόηση των σωματείων με τον Δήμο, απεφεύχθη. Τα έργα δεν θα ξεκινήσουν ταυτόχρονα στα δύο γήπεδα. Όπως αντιλαμβάνεται ο οιοσδήποτε, μια τέτοια εκδοχή θα προκαλούσε αλαλούμ στις ομάδες και πλήρης συμφόρηση των τμημάτων τους (ανδρικών, γυναικείων, παιδικών κλπ.).
Στη Σοχώρα, εδρεύει ο Αστέρας, η γυναικεία ομάδα, ο Κεραυνός, η ΝΕΑΡ αλλά και πάνω από 200 παιδιά των ακαδημιών. Επίσης εδρεύει ο Ρεθυμνιακός και πάνω από 130 παιδιά του συλλόγου, ενώ αναμένεται να δημιουργηθεί μία ακόμη ομάδα μέσα από τον Ρεθυμνιακό με ό,τι μπορεί να συνεπάγεται αυτό (ώρες προπόνησης κλπ.). Επίσης, δεν θα πρέπει να λησμονούμε το τμήμα στίβου του Αρκαδιού που θα πάρει το χώρο του αλλά και το κουλουάρ στα πέριξ του ποδοσφαιρικού αγωνιστικού χώρου.
Στα Μισίρια που, μεταξύ άλλων θα πρέπει να γίνουν και μία σειρά από άλλες εργασίες (αποδυτήρια, τουαλέτες, περίφραξη, κερκίδες, εγκατάσταση χλοοτάπητα), εδρεύει ο Άρης με πάνω από 170 παιδιά στις ακαδημίες του, η Δόξα με πάνω από 50 παιδιά αλλά και ο Παναρκαδικός με πάνω από 60 παιδιά επίσης.
Όλες αυτές οι ομάδες και η αθλητική νεολαία θα πρέπει να στεγαστούν κατά τη διάρκεια των εργασιών σε διαφορετικά γήπεδα, όπερ σημαίνει εύρεση νέου χώρου και με τμηματική σειρά.
Όλοι περιμένουν για την ώρα, με μεγάλη προσμονή φυσικά, την απόφαση του ελεγκτικού συνεδρίου για να γνωρίζουμε από δούμε σε ποιο γήπεδο θα γίνει η αρχή.