Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου αθλητών με αναπηρία στο ΟΑΚΑ ολοκληρώθηκε και ο Ίκαρος έχει να χαμογελάει για μία ακόμη σπουδαία εμπειρία αλλά και για το γεγονός ότι επέστρεψε στη βάση του, το Ρέθυμνο με επιτυχίες. Οι αθλητές του λαμβάνοντας μέρος στη μεγάλη αυτή πανελλήνια αθλητική γιορτή, κατάκτησαν, ούτε λίγο ούτε πολύ, 7 μετάλλια όπου 2 εξ αυτών ήταν χρυσά, 2 ασημένια και 4 χάλκινα!
Πιο συγκεκριμένα, ο Στέλιος Δαμανάκης ήρθε 1ος στη σφαίρα και 2ος στο ακόντιο. Ο Γιώργος Ριτσάτος αναδείχθηκε 1ος στα 100μ., ο Στέλιος Βουρβαχάκης ήρθε 3ος στα 200μ., η Γεωργία Νταμπασά έλαβε τη 2η θέση στο ακόντιο και την 3η στο δίσκο ενώ, ο Μανώλης Νταμπασά ήρθε 3ος στη σφαίρα κατακτώντας το χάλκινο μετάλλιο.
Κόντρα σε παραολυμπιονίκες και παγκόσμιους πρωταθλητές
Εάν μάλιστα αναλογιστούμε ότι η συμμετοχή ήταν μεγάλη, καθώς έλαβαν 55 σωματεία μέρος με 450 αθλητές-τριες στο σύνολο, μπορεί ο καθένας να βγάλει τα συμπεράσματά του γι’ αυτή την επιτυχία. Τα χαμόγελα για τις διακρίσεις γίνονται ακόμη πιο πλατιά για το γεγονός ότι οι Ρεθεμνιώτες αθλητές-τριες είχαν να ανταγωνιστούν παραολυμπιονίκες, παγκόσμιους πρωταθλητές και πρωταθλητές Ευρώπης!
Μάλιστα γι’ αυτούς τους αθλητές ο συναγωνισμός ήταν έντονος δεδομένου ότι το εν λόγω πρωτάθλημα ήταν το τελευταίο τεστ για το παγκόσμιο πρωτάθλημα του Λονδίνου.
Οι αθλητές/τριες του Ικάρου που συγκροτούσαν μια 15μελή αποστολή, είχαν ένα εξ αντικειμένου πολύ δύσκολο πρόγραμμα και συναγωνίστηκαν με μεγάλους πρωταθλητές. Μάλιστα από το ρεθεμνιώτικο σύλλογο έλειπαν 5 πρωταθλητές του για διαφόρους λόγους.
Την αποστολή του Ικάρου συνόδευσε εθελοντικά για δεύτερη φορά και ο προπονητής Παναγιώτης Αντωνιάδης, ο οποίος βοήθησε σημαντικά τους αθλητές στον αγωνιστικό χώρο.
Διοργανώτρια αρχή ήταν η Εθνική Αθλητική Ομοσπονδία ΑμεΑ και μέγας χορηγός ο ΟΠΑΠ.
Δ. Τσαχάκης: «Παρά την πτώση κάναμε το καλύτερο δυνατό»
Πάντως σε σχέση με την περσινή και προπέρσινη χρονιά, υπήρξε μία πτώση στο ρεθεμνιώτικο σύλλογο. Ποιος όμως θα μπορούσε να δώσει βάση σε κάτι τέτοιο από τη στιγμή που μιλάμε για 7 πανελλήνιες διακρίσεις μέσα από έναν σύλλογο περιφέρειας…;
Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος του Ικάρου, κ. Δημήτρης Τσαχάκης, αναφέρθηκε σε όλα αυτά, ενώ έκανε σχετική μνεία και στην ομολογουμένως άσχημη οικονομική κατάσταση που έχει περιέλθει ο σύλλογος.
«Σε σχέση με πέρυσι είχαμε μια πτώση. Αυτή μπορώ να πω ότι οφείλεται στην απουσία 5 βασικών αθλητών μας και στην άσχημη οικονομική κατάσταση του σωματείου, η οποία είχε ως αποτέλεσμα την μεγάλη καθυστέρηση στις προπονήσεις. Χάσαμε τη μισή προπονητική περίοδο γιατί ξεκινήσαμε μόλις από τον Φεβρουάριο. Η νέα μας προπονήτρια κα Τζωρτζινάκη έκανε ότι ήταν δυνατό για να καλύψει το μεγάλο αυτό χρονικό κενό. Πάρα ταύτα καταφέραμε να ανταποκριθούμε στις υποχρεώσεις μας απέναντι στους αθλητές μας και στις αγωνιστικές τους ανάγκες.
Οι αθλητές μας έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους και πέτυχαν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Η κα Τζωρτζινάκη περιέβαλε με αγάπη τους αθλητές/τριες μας και τους μετέδωσε την αυτοπεποίθηση, τη φυσική και την τεχνική κατάρτιση προετοιμάζοντας τους συστηματικά προκειμένου να ανταποκριθούν στις αγωνιστικές τους υποχρεώσεις».
Κλείνοντας ο πρόεδρος εκ μέρους του Δ.Σ. ευχαρίστησε και συνεχάρη τους αθλητές και τις αθλήτριες για τις προσπάθειες και τις επιδόσεις τους, την προπονήτριά τους για την πολύ καλή και συστηματική δουλειά της, τον προπονητή π. Αντωνιάδη για την συνοδεία και την εθελοντική βοήθεια που παρείχε στους αθλητές/τριες, την αρχηγό της αποστολής και τις συνοδούς, καθώς και το ΚΤΕΛ Ρεθύμνου – Χανίων για την έκδοση μειωμένων εισιτηρίων.
Οι Πανελληνιονίκες του Ικάρου:
• Στέλιος Δαμανάκης: Χρυσό στη σφαίρα – Ασημένιο στο ακόντιο.
• Γιώργος Ριτσάτος: Χρυσό στα 100μ.
• Γεωργία Νταμπασά: Ασημένιο στο ακόντιο – Χάλκινο στο δίσκο.
• Στέλιος Βουρβαχάκης Χάλκινο στα 200μ.
• Μανώλης Νταμπασά: Χάλκινο στη σφαίρα.