Τη μονιμοποίηση όλων των σχολικών καθαριστριών ζητά σε ανακοίνωσή του το σωματείο του Ρεθύμνου. Σε σχετική ανακοίνωσή του αναφέρει:
«Στην καθαριότητα των δημόσιων σχολείων που ξεπερνάει σήμερα τους 9.500 εργαζόμενους παραμένει στο καθεστώς των συμβάσεων ανάθεσης έργου, που υπογράφουν κάθε χρόνο με τους προέδρους των σχολικών επιτροπών των δήμων. Κάθε χρόνο, κάθε σχολικό έτος οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα των σχολείων βρίσκονται στον αέρα! Δεν γνωρίζουν αν θα έχουν εργασία τον επόμενο χρόνο, πληρώνονται με άθλιους μισθούς, αντιμετωπίζουν συνεχώς κύματα μειώσεων στα δεδουλευμένα, υπάρχει απλήρωτη εργασία και εντατικοποίηση. Οι συμβάσεις έργου που είναι συμβάσεις δουλειάς και όχι εργασίας, είναι συμβάσεις δεκάμηνες που αρχίζουν και τελειώνουν με τη σχολική χρονιά και οι άθλιοι μισθοί που βρίσκονται στην πλειοψηφία τους κάτω από 300 ευρώ, καθώς το ύψος τους υπολογίζεται αποκλειστικά με βάση τις σχολικές αίθουσες που καθαρίζονται, χωρίς να λαμβάνονται υπόψη οι υπόλοιποι χώροι των σχολείων, όπως οι αναρίθμητες αίθουσες εργαστηρίων, οι βοηθητικοί και αύλειοι χώροι, τα γραφεία καθηγητών και οι τουαλέτες. Η καταβολή των δεδουλευμένων πολλές φορές καθυστερεί, καθώς η κυβέρνηση δεν αποστέλλει έγκαιρα τις πιστώσεις στους δήμους, δεν υπάρχουν συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα (άδειες, ωράριο κ.λπ.) και σε πολλές περιπτώσεις υπάρχει ανεπάρκεια σε μέτρα προστασίας.
Σχετικά με το άνοιγμα των σχολείων οι εξαγγελίες της υπουργού Παιδείας είναι εκτός πραγματικότητας και πολύ περισσότερο επικίνδυνες, θεωρούμε αδιανόητο να μην γνωρίζει τις σοβαρές ελλείψεις τόσο σε κτιριακές υποδομές όσο και στην καθαριότητα των κτιρίων. Τα μέτρα που προτείνει είναι ανεφάρμοστα. Επίσης ελλιπές είναι το μέτρο ότι οι σχολικές μονάδες θα καθαρίζονται δύο φορές την ημέρα. Σε κατάσταση πανδημίας είναι αναγκαίο να υπάρχει καθαριότητα σε κάθε διάλειμμα. Η καθαριότητα των σχολείων δεν είναι «ατομική ευθύνη» των μαθητών, γονέων και εκπαιδευτικών. Η «ατομική ευθύνη» αποκτά υπόσταση όταν οι κυβερνήσεις και οι αρμόδιοι αναλαμβάνουν τις ευθύνες που έχουν προς όφελος του δημόσιου καλού.
Σήμερα περισσότερο από ποτέ είναι ανάγκη η κυβέρνηση και το υπουργείο Παιδείας να αναλάβουν τις δικές τους ευθύνες και να προχωρήσουν σε μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων καθαριστριών χωρίς όρους και προϋποθέσεις, χωρίς κριτήρια αιθουσών, με πλήρη και σταθερή εργασία και πλήρη μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα. Τον Σεπτέμβρη και με δεδομένο το ενδεχόμενο ενός νέου κύματος της πανδημίας, όπως εκτιμά η επιστημονική κοινότητα, δεν επιτρέπονται πειράματα όσον αφορά την υγιεινή και την καθαριότητα, την επαρκή κάλυψη των σχολικών μονάδων. Το ζήτημα του μόνιμου και του αναγκαίου σε αριθμό προσωπικού καθαριότητας στα σχολεία δεν παίρνει αναβολή. Η κυβέρνηση και το υπουργείο Παιδείας να αναλάβουν τώρα την ευθύνη τους. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων καθαριστών – καθαριστριών χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Κατάργηση των πράξεων νομοθετικού περιεχομένου.
Πρόσληψη μόνιμου προσωπικού καθαριότητας για ασφαλή και καθαρά σχολεία.
Να μην τολμήσουν να φέρουν εργολαβικά δουλεμπορικά συνεργεία στα σχολεία.
Αυξημένα μέτρα ατομικής προστασίας όλης της σχολικής κοινότητας με έκτακτη οικονομική ενίσχυση των σχολικών επιτροπών. Διεκδικούμε ζωή και δουλειά με δικαιώματα».