Ο Γιάννης Λογοθέτης (ΛοΓό) στο «Μονόγραμμα»
ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΣΤΗΝ ΝΕΡΙΤ PLUS
Το έργο, την πορεία της ζωής, τις σκέψεις και το πνεύμα του σημαντικού σκιτσογράφου, στιχουργού και ερμηνευτή Γιάννη Λογοθέτη ή όπως είναι πιο γνωστός ως ΛοΓό, παρουσιάζει το «Μονόγραμμα» που θα προβληθεί την Τρίτη 17 Φεβρουαρίου, ώρα: 19:30, στην ΝΕΡΙΤ Plus.
Πολύπλευρη δημιουργική παρουσία στον καλλιτεχνικό χώρο ο ΛοΓό, κάθεται περιστοιχισμένος από ένα φωτεινό και αισιόδοξο πλήθος από ζωγραφιστούς ήρωές του και αφηγείται την πορεία του στη ζωή και στην τέχνη. Γεννήθηκε το 1939 στο Καζαβίτι Θάσου, μετά για ένα διάστημα στην Καβάλα, αλλά κυρίως διαμορφώθηκε στον Πειραιά, στα Ταμπούρια. Πήγε σε νυχτερινό σχολείο, αφού δούλευε από μικρός και θέλησε να σπουδάσει μηχανικός εμπορικού ναυτικού, όμως τον γοήτευσε η γελοιογραφία και είναι αυτοδίδακτος.
Ο ΛοΓό περιγράφει με το γοητευτικό λόγο του το πώς πήγε στον Απόστολο Μαγγανάρη κάποιες γελοιογραφίες και δημοσιεύτηκαν στο περιοδικό «Θεατής» και αργότερα πως τον ανακάλυψε, σε μια ομαδική έκθεση στον Πειραιά, ο διευθυντής του «Ταχυδρόμου» Γιώργος Σαββίδης και από τότε καθιερώθηκε.
Αυτά μέχρι το 1967, γιατί τότε με τη γυναίκα του έφυγαν στο Λονδίνο. Αυτή την περίοδο της ζωής του στο εξωτερικό δημοσιεύονται σκίτσα του σε εφημερίδες και περιοδικά όπως: η Daily Mail, Mirror, Sunday Telegraph κ.ά.
Στην Ελλάδα πάντως εργάστηκε ακόμα στις εφημερίδες Τα Νέα, Το Βήμα, Ελευθεροτυπία, Έθνος, Αυγή και στα περιοδικά Ταχυδρόμος, Εικόνες κ.ά.
Ο ΛοΓό στη δεκαετία του ’70 καθιέρωσε το χιουμοριστικό τραγούδι δημιουργώντας αρχικά μεγάλες επιτυχίες με το Θέμη Ανδρεάδη. Συνεργάστηκε ως στιχουργός με τους συνθέτες: Δήμο Μούτση, Λουκιανό Κηλαηδόνη, Γιώργο Χατζηνάσιο, Βασίλη Αρχιτεκτονίδη, Γιάννη Κιουρκτσόγλου, Σταύρο Κουγιουμτζή, Βασίλη Δημητρίου, Χριστόδουλο Χάλαρη γράφοντας τραγούδια τα οποία ερμήνευσαν οι: Μοσχολιού, Μητσιάς, Γαλάνη, Πάριος, Αλεξίου, Καλογιάννης, Χρύσανθος, Πουλόπουλος, Λαβίνα, Λετονός, Θέμης Ανδρεάδης κ.ά. Πάντως και αρκετές συνθέσεις του ερμήνευσε και ο ίδιος.
Ο ΛοΓο ακόμα συνεχίζει να ζωγραφίζει με τη δική του αίσθηση και το θαυμαστό τρόπο έκφρασής του και έργα του υπάρχουν σε ιδιωτικά Μουσεία, ατομικές συλλογές.
Έχει εκδώσει πάνω από 20 βιβλία με γελοιογραφίες, βιβλίο μαγειρικής και έναν τόμο με όλα τα τραγούδια του με τίτλο «Άσπρα, κόκκινα, κίτρινα, μπλε καραβάκια του Αιγαίου».
Παραγωγός Γιώργος Σγουράκης, σενάριο-σκηνοθεσία Κιμ Ντίμον, φωτογραφία Στάθης Γκόβας, ηχοληψία Γιάννης Φωτιάδης, μοντάζ Σταμάτης Μαργέτης, διεύθυνση παραγωγής Στέλιος Σγουράκης.