Τα δύσκολα είναι εδώ για την ΑΕΜ. Πότε όμως αλήθεια ο δρόμος υπήρξε στρωμένος με ροδοπέταλα για τη ρεθεμνιώτικη ομάδα αυτή τη σεζόν…; Ό,τι κατέκτησε, το έκανε με κόπο και πολύ ιδρώτα σ’ ένα πρωτάθλημα που αποδείχθηκε «βουνό» για όλους και που μόνο όσοι φρόντισαν να έχουν καλή ημέρα από το πρωί, είχαν και ήσυχη νύχτα.
Ο πολύτιμος χρόνος χάθηκε στα 2/3 του α’ γύρου. Έτσι όπως έχουν έρθει τα πράγματα, η ρεθεμνιώτικη ομάδα θα πρέπει να υπερβάλλει εαυτόν για να τα καταφέρει απέναντι στους επίδοξους πρωταθλητές και συνάμα να χαλάσει την φιέστα που έχουν ετοιμάσει οι διοικούντες του Ηροδότου στη Νέα Αλικαρνασσό, αφού την τελευταία αγωνιστική εκτίει το ρεπό του.
Οι παίκτες του Μανώλη Παπαματθαιάκη προφανώς και θα θέλουν να διασκεδάσουν τις εντυπώσεις κι επίσης θα έχουν πολύ κόσμο -που είναι αρκετά εκδηλωτικός- στο πλευρό τους.
Θα μπορούσε να πει κανείς ότι, ίσως μια χαλαρότητα να μπορέσει να δώσει «πάτημα» στην ΑΕΜ να το εκμεταλλευτεί όμως υπενθυμίζουμε ότι οι «κυανόλευκοι» του Ηρακλείου δεν έχουν δικαίωμα να εφησυχάσουν, καθώς ακολουθούν τα μπαράζ για την άνοδο.
Από την πλευρά της ΑΕΜ η ελπίδα όπως έχει τονίσει κατ’ επανάληψη ο προπονητής της Γιώργος Κόλτζος, πεθαίνει τελευταία και δεν είναι κανείς διατεθειμένος να τα παρατήσει. Αντιθέτως θα δώσουν τον αγώνα τους μέχρι τελευταίας ρανίδας του αίματός τους για τον στόχο που είναι η παραμονή.
Διαιτητής της αναμέτρησης θα είναι ο κ. Κολύτας από το Λασίθι.
Άτυπη σύγκρουση κυπελλούχων
Την ίδια στιγμή ο Ερμής υποδέχεται την Παλαιόχωρα σ’ άλλο ένα ματς εντός έδρας. Ο κυπελλούχος Ρεθύμνου τύποις θα αγωνιστεί για τη νίκη όμως είναι γνωστό ότι αυτή η χρονιά δεν ήταν αυτό που περίμεναν οι διοικούντες.
Παρ’ όλα αυτά, θα αγωνιστούν για την τιμή των όπλων και προφανώς για το αξιόπιστο του πρωταθλήματος. Μην ξεχνάμε ότι η Παλαιόχωρα που έχει κάνει εξαιρετική πορεία στο φετινό πρωτάθλημα έχει φτάσει και στην κατάκτηση του κυπέλλου Χανίων.
Διαιτητής της αναμέτρησης θα είναι ο κ. Χαραλαμπάκης από το Ηράκλειο.
Το πρόγραμμα και οι διαιτησίες στην 20η αγωνιστική:
Ηρόδοτος – ΑΕΜ
(Κολύτας, Καφεσάκης, Φραγκιαδάκης (Λασιθίου)
Άγιος Ιερόθεος – Αιγάλεω
(Νταούλας, Πρέντζας, Βαλκάνος (Δυτικής Αττικής).
ΟΦ Ιεράπετρας – Κηφισιά
(Ρατσιάτος (Αργολίδας), Μαυρουδής (Ηρακλείου), Γαρεφαλάκης (Ηρακλείου).
Ηλυσιακός – Φωστήρας
(Κακρίδης (Κορίνθου), Γιαννίκος (Πειραιά), Χϊκας. (Ανατολικής Αττικής).
Ερμής Ζ. – Παλαιόχωρα
(Χαραλαμπάκης, Δασκαλάκης, Ελευθεράκης (Ηρακλείου).