Ένα νέο καινοτόμο προϊόν παρουσίασε η Escargot de Crete. Η Escargot de Crete έχει δημιουργήσει τη δική της παράδοση με προϊόντα σαλιγκαριών τα οποία μπορούν να μεταμορφώσουν απλά γεύματα σε μοναδική απόλαυση. Ειδικότερα προσέθεσε στην γκάμα της ένα νέο προϊόν, τα φιλέτα σαλιγκαριών σε τσάι φασκόμηλο με θυμαρίσιο μέλι.
Το νέο αυτό προϊόν έρχεται να ανταγωνιστεί τα προμαγειρεμένα φιλέτα σαλιγκαριών, τα οποία διατηρούνται σε άλμη και εδώ και δεκαετίες μονοπωλούσαν το ενδιαφέρον στην παγκόσμια αγορά.
Η εκδοχή της Escargot de Crete σε αντίθεση με ό,τι υπάρχει διαθέσιμο στην αγορά έχει νέα πλεονεκτήματα όσον αφορά την υγεία, τη γεύση και τον τρόπο χρήσης. Σε αντίθεση με τα παραδοσιακά προϊόντα τα οποία είναι διατηρημένα σε άλμη, το φιλέτο σαλιγκαριού σε τσάι φασκόμηλου έχει το ελάχιστο δυνατό αλάτι. Φυσικό συντηρητικό αντί για την κοινή άλμη το τσάι φασκόμηλο με θυμαρίσιο μέλι διατηρεί στο απόλυτο τη φρεσκάδα της μοναδικής πρώτης ύλης που παράγεται επίσης από τις μονάδες εκτροφής της Escargot de Crete. Φασκόμηλο και θυμαρίσιο μέλι δύο δώρα της ελληνικής γης με έντονα τονωτικές και αντισηπτικές ιδιότητες.
Ταυτόχρονα με την αποκάλυψη του νέου της προϊόντος ο Δρ. Κιαγιάς, εμπνευστής και δημιουργός της Escargot de Crete, ανακοίνωσε την ίδρυση του «Κέντρου Ερευνών Escargot de Crete» που σκοπό έχει την ανάλυση της σχέσης των σαλιγκαριών που παράγει μέχρι σήμερα η εταιρεία με βιοδυναμικές και βιολογικές αρχές κατά του καρκίνου, των καρδιοπαθειών, κατά του Alzheimer και της παχυσαρκίας.
Ήδη μια σειρά από αναλύσεις πάνω στα λιπαρά των προϊόντων αποδεικνύουν ότι στο σαλιγκάρι κυριαρχούν τα λεγόμενα καλά ή αλλιώς απαραίτητα λιπαρά για τον ανθρώπινο οργανισμό, σε ποσοστό 84% και τα οποία δημιουργούν την καλή χοληστερίνη αλλά επίσης αποδεικνύουν τον πλούτο των σαλιγκαριών σε αντιοξειδωτικές ουσίες.
Τα φιλέτα της είναι γνωστά σαν τα Escargot de Crete «Blondes» και είναι τα πιο αγνά σε θρεπτικές αξίες, καθώς παράγονται με βιολογικές και βιοδυναμικές αρχές.