Ειδικότερα, ζητούν με επιστολή τους τη σύμφωνη γνώμη και τη συναίνεση του υπουργού Εργασίας, κ. Βρούτση, προκειμένου να συνταχθεί από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους η έκθεση οικονομικών συνεπειών της τροπολογίας που κατέθεσαν για την αλλαγή της διάταξης του αρ. 39 του Ν.3986/2011 και τη χορήγηση του επιδόματος ανεργίας σε εποχιακά εργαζόμενους στον τομέα του τουρισμού, με ατομικό εισόδημα έως 15.000 ευρώ, προκειμένου να κατατεθεί σε νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας ή σε νομοσχέδιο άλλου υπουργείου.
Παράλληλα, αναφερόμενοι σε εναλλακτική λύση, που φαίνεται να εξετάζουν τα υπουργεία Εργασίας και Οικονομικών, οι τρεις βουλευτές θέτουν τρία προαπαιτούμενα για να είναι ρεαλιστική και αποδεκτή αυτή η λύση:
Α. Τη ρητή αναφορά στη διατήρηση και όχι στην κατάργηση του επιδόματος.
Β. Την κατανομή του μέσα στο χρόνο, ώστε να μην υπάρχει κενό στην εισοδηματική κάλυψη των εποχιακά απασχολούμενων.
Γ. Τον προσδιορισμό του σε ένα αξιοπρεπές επίπεδο.
Μετά την κατάθεση της επιστολής ο βουλευτής Ρεθύμνου Γ. Κεφαλογιάννης σε γραπτή δήλωσή του αναφέρει: «Η στήριξη των εποχιακά απασχολούμενων στον τομέα του τουρισμού αποτελεί προαπαιτούμενο για την εύρυθμη λειτουργία του κλάδου. Συνεχίζουμε την προσπάθεια, καταθέτοντας ουσιαστικές, υλοποιήσιμες και τεκμηριωμένες προτάσεις. Διεκδικούμε ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο ενίσχυσης των εργαζομένων του τουρισμού, ενός τομέα που αποτελεί βασικό αναπτυξιακό εργαλείο στην προσπάθεια για την ανάκαμψη της εθνικής μας οικονομίας».