Στη συνάντηση συμμετείχαν ο αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου Νίκος Καστρινάκης, η αντιπεριφεριάρχης Ρεθύμνου Μαρία Λιονή, ο αντιπεριφεριάρχης Ενέργειας, Βιομηχανίας και Απασχόλησης Κωνσταντίνος Λαμπρινός, ο διευθυντής Αγροτικής Οικονομίας Περιφέρειας Κρήτης Νικόλαος Μαυράκης, ο διευθυντής Διεύθυνσης Κτηνιατρικής Περιφέρειας Κρήτης Σωμαράς Ζαχαρίας, ο περιφερειακός σύμβουλος Εμμανουήλ Χνάρης, πρόεδρος του ΓΕΩΤΕΕ παραρτήματος Κρήτης Α. Στεφανάκης και ο Β. Τζανακάκης υπάλληλος της Αγροτικής Οικονομίας της Περιφέρειας Κρήτης.
Στη συνάντηση έγινε αναλυτική παρουσίαση των προτεινόμενων από τις Περιφερειακές Ενότητες της Κρήτης προϊόντων και τροφίμων, υποψήφιων για ένταξή στα συστήματα Ποιότητας (ΠΟΠ/ΠΓΕ/ ΕΠΙΠ/Ορεινής Παραγωγής), καθώς και των αντίστοιχων προτεινόμενων προϊόντων από την Περιφέρεια Κρήτης. Οι προτάσεις αξιολογήθηκαν και προσδιορίστηκαν τα προϊόντα και τρόφιμα για τα οποία θα καταρτιστούν άμεσα σχετικοί φάκελοι κατοχύρωσης των προϊόντων ως ΠΟΠ/ΠΓΕ/ΕΠΙΠ/Ορεινής Παραγωγής. Επίσης, αποφασίστηκε να γίνει άμεσα διαβούλευση με τους εμπλεκόμενους φορείς για την επιλογή των μεθόδων και συνταγών παραγωγής καθώς και των χαρακτηριστικών των προϊόντων.
Δύο οι δράστες του εμπρησμού στο αμαξοστάσιο του δήμου Μαλεβιζίου
Δύο άτομα φέρεται να κρύβονται πίσω από την φωτιά που ξέσπασε τα ξημερώματα στο αμαξοστάσιο του δήμου Μαλεβιζίου, στον επαρχιακό δρόμο...