Οι «Γκουσγκούνηδες» ήταν οι νικητές στο 32ο Κυνήγι Θησαυρού στο Ρέθυμνο. Το παιχνίδι επέστρεψε δυναμικά έπειτα από δύο χρόνια καραντίνας λόγω covid. Ήταν συναρπαστικό απ’ την αρχή έως το τέλος, κρατώντας αμείωτο το ενδιαφέρον όλων των συμμετεχόντων, καθ’ όλη τη διάρκεια του τριημέρου όπου διήρκησε (25-27 Φλεβάρη).
Κάθε ομάδα είχε στήσει τη βάση της σε καφετέριες της πόλης. Μπροστά από τις οθόνες υπολογιστών και πάνω από χάρτες, οι παίκτες προσπαθούσαν να λύσουν τους γρίφους σκαρώνοντας την επόμενή τους κίνηση. Στην πρώτη γραμμή του Κυνηγιού βρίσκονταν πεζοί και δικυκλιστές, προσεγγίζοντας τα σημεία – «κλειδιά» – κατόπιν συνεννόησης με τα «στρατηγεία» τους. Για να φτάσεις στο τέλος της διαδρομής, έπρεπε να συνεργαστείς με τους συμπαίκτες σου, να είσαι παρατηρητικός και να ακονίζεις συνεχώς το μυαλό σου. Κι εδώ όμως, σημασία δεν έχει ο προορισμός αλλά όλο το ταξίδι, όλη η διαδρομή που διαρκεί 365 μέρες το χρόνο.
Τη φετινή διοργάνωση είχαν οι «Ανιχνευτές». Τόπος συνάντησης και επικοινωνίας όλων των ομάδων ήταν το 2ο δημοτικό σχολείο απέναντι από το Δημαρχείο.
Το μικρό διαδικτυακό παιχνιδάκι, πέρσι, κράτησε … ζεστούς τους «Κυνηγούς», οι οποίοι περίμεναν καρτερικά τη στιγμή που θα ξεχύνονταν σε όλη την πόλη.
«Κάθε Κυνήγι ξεκινά να διοργανώνεται αμέσως μετά τη λήξη του προηγούμενου» είπε στα «Ρ.Ν.» ο κ. Κωστής Χαλκιαδάκης, εκ μέρους των διοργανωτών. «Υπάρχει μία πολύ πλούσια βιβλιογραφία για το Ρέθυμνο. Έχει συμβάλλει το Κυνήγι σε αυτό. Η τοπική ιστορία έχει πολύ μεγάλη αξία για τους κυνηγούς» πρόσθεσε.
Ο PIKEMAN (παραφθορά Pac-Man) των «Ανιχνευτών» έβαλε δύσκολα στους συμμετέχοντες. «Δημιουργήθηκε μία ειδική εφαρμογή από την ομάδα, για τις ανάγκες του παιχνιδιού. Έπρεπε να βρουν κάποιες κεραίες που ήταν κρυμμένες σε έναν χάρτη του Ρεθύμνου» εξήγησε ο κ. Χαλκιαδάκης.
Αν παίξεις μία φορά, κολλάς και θες να ξαναπαίξεις. «Νομίζω ότι αυτό φαίνεται από τη χρονική διάρκεια του παιχνιδιού» σχολίασε ο ίδιος. «Μας πήρε πολύ καιρό για να προετοιμάσουμε τους γρίφους. Απαιτείται γνώση της ιστορίας και σκέψη για το λύσιμο των γρίφων. Και πολύ τρέξιμο στην πόλη για να βρεις τα κρυμμένα σημεία» πρόσθεσε.
Ο κ. Γιώργος Γιανναράκης, βετεράνος του παιχνιδιού, από την ομάδα «Μαχμουρλήδες» μοιράστηκε μαζί μας τα συναισθήματά του: «Συμμετέχουμε ανελλιπώς σε όλα τα Κυνήγια. Μας βοήθησε να γνωρίσουμε καλύτερα την πόλη μας, τον τόπο όπου ζούμε: ιστορικά, γεωγραφικά, πολιτισμικά. Νομίζω ότι θα πρέπει να διαιωνισθεί αυτός ο θεσμός, διότι προσφέρει πολλά. Από απόψεως γνώσεων, αλλά και από απόψεως κοινωνικότητας. Διότι γνωριζόμαστε, αποκτούμε σχέσεις οικογενειακές, φιλικές και περνάμε όμορφα. Διασκεδάζουμε! Έχουμε συναντήσεις καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου. Αγωνιζόμαστε για μία ωραία Κυριακή!».
Οι «Γκουσγκούνηδες» αναδείχθηκαν νικητές για δεύτερη φορά έπειτα από το 2015. Έπαιξαν έξυπνα και οργανωμένα, το απόλαυσαν και τα κατάφεραν. Το βράδυ της Κυριακής γιόρτασαν τη νίκη τους με κορναρίσματα αρχικά – ξεσηκώνοντας όλη την πόλη – και στη συνέχεια με γεύμα σε γνωστή ταβέρνα λίγο έξω από το Ρέθυμνο. Όσο πανηγύρισαν, πανηγύρισαν όμως.
Ξέρουν πολύ καλά τις δυσκολίες και τις ευθύνες μίας ωραίας διοργάνωσης, την ευθύνη της οποίας είχαν το 2016. Πλέον καταστρώνουν τα σχέδιά τους για το 33ο Κυνήγι. Οι προετοιμασίες τους για …του χρόνου ξεκίνησαν ήδη και θα είναι συνεχείς.