ΟΙ ΤΙΜΩΡΙΕΣ ΤΩΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΑΡΑΓΟΝΤΩΝ ΤΟΥ ΤΟΠΙΚΟΥ
Οι «καμπάνες» της ΕΠΣΡ
Η 2η αγωνιστική δεν έκρυβε τις τιμωρίες άλλων περασμένων ετών. Κάθε άλλο μάλιστα, το φετινό πρωτάθλημα έχει ξεκινήσει με καλές προθέσεις-διαθέσεις από πλευράς παικτών.
Φυσικά, πολλά έχουν ειπωθεί για τη διαιτησία του κ. Κετεσίδη και των συνεργατών του στο ντέρμπι των Μισιρίων, αλλά το σημαντικότερο είναι ότι θα πρέπει να υπάρξει ψυχραιμία.
Οι του Άρη θα στερηθούν τον Στέλιο Βογιατζιδάκη, ο οποίος δεν συγκράτησε τα νεύρα του και θα μείνει μέχρι τον Δεκέμβριο εκτός αγωνιστικών υποχρεώσεων, ενώ έχουν κληθεί στην ΕΠΣΡ και τρεις άνθρωποι των γηπεδούχων οι οποίοι αναγράφηκαν στο φ.α.
Η Πειθαρχική Επιτροπή της Ε.Π.Σ.Ρ. συνεδρίασε και αναλύοντας τα φ.α. καθώς και τις εκθέσεις των παρατηρητών, επικύρωσε ομόφωνα τις παρακάτω ποινές:
A’ Κατηγορία:
1) Α) Στον ποδοσφαιριστή Στυλιανό Βογιατζιδάκη του σωματείου ΑΟ Άρης επιβάλλει: α) ποινή αποκλεισμού 10 αγωνιστικών και χρηματικό πρόστιμο «100 ευρώ», γιατί αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη κάρτα για βιαιοπραγία προς τον διαιτητή (ερχόμενος από πίσω κτύπησε δύο φορές με το γόνατό του τον διαιτητή στο ισχίο), σύμφωνα με το άρθρο 10 παρ. 1 περιπτ. (ζ) του Πειθ. κώδικα β) Ποινή αποκλεισμού 1 αγωνιστικής και χρηματικό πρόστιμο «10 ευρώ». Μετά το τέλος του αγώνα και αφού είχε κλείσει το φ.α. προσπάθησε να εισέλθει εντός των αποδυτηρίων των διαιτητών, απομακρυνόμενος από φιλάθλους του σωματείου ΑΟ Άρης και στη συνέχεια συμπεριφέρθηκε απειλητικά προς τον Α’ βοηθό διαιτητή απευθύνοντας εναντίον του λεκτικές απειλές, επιδεικνύοντας με αυτές του τις ενέργειες ανάρμοστη διαγωγή μη συμβιβαζόμενη με την ιδιότητα του ως ποδοσφαιριστής, σύμφωνα με το άρθρο 10 παρ. 1 περιπτ. (α) του Πειθ. Κώδικα- στον αγώνα ΑΟ Άρης – ΑΟ Ρεθυμνιακός τις 4-10-2015.
Ήτοι Συνολική συγχωνευτική ποινή αποκλεισμού 11 αγωνιστικών και χρηματικό πρόστιμο «110 ευρώ.
2) Στον ποδοσφαιριστή Αλέξανδρο Δελήμπαση του σωματείου ΑΟ Ρεθυμνιακός με αριθ. Δελ. 1198310 τιμωρείται με 1 αγωνιστική και χρηματικό πρόστιμο «10 ευρώ», γιατί αποβλήθηκε με 2η κίτρινη κάρτα (έμμεση κόκκινη) για καθυστέρηση στην επανέναρξη του παιχνιδιού, σύμφωνα με το άρθρο 7 παρ. 2 περιπτ. (α) σε συνδυασμό και με παρ. (3) του ιδίου άρθρου του Πειθ. κώδικα – στον αγώνα ΑΟ Άρης – ΑΟ Ρεθυμνιακός τις 4-10-2015.
Κλήσεις για απολογία
Οι παράγοντες του Άρη, ο πρόεδρος κ. Βαρούχας, ο αντιπρόεδρος κ. Μανουσάκης και ο προπονητής Μιχάλης Δεληγιαννάκης αλλά και το σωματείο αυτό καθ’ αυτό, θα κληθούν στα γραφεία της ΕΠΣΡ να απολογηθούν για τη συμπεριφορά τους. Όλοι τους έχουν αναγραφεί στο φ.α. Α’ κατηγορίας ΑΟ Άρης- ΑΟ Ρεθυμνιακός στις 4-10-2015.