Τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας έχουν αναλάβει δράση νέοι πρωτοπόροι, που εργάζονται σκληρά ανοίγοντας δρόμους για τον μετασχηματισμό της ελληνικής κοινωνίας. Εννοώ τους πάσης φύσεως αντιεξουσιαστές, κουκουλοφόρους και μη, οι οποίοι επεμβαίνουν ανενόχλητοι σε κάθε τομέα της δημόσιας ζωής και σε κάθε ιδιωτική δραστηριότητα για να καταστρέψουν και / ή να εκφοβίσουν, ασκώντας ακόμη και εξωτερική πολιτική μέσω των επιθέσεων σε ξένες πρεσβείες.
Αξίζει να προσέξουμε ότι απολαύουν της ομόθυμης αποδοχής όλων των τάσεων της κυβερνώσας Αριστεράς, πράγμα που καταδεικνύει ποιος είναι ο ιδεολογικός πυρήνας της και ο συνεκτικός ιστός των στελεχών της -εκτός βέβαια από την εξουσία. Στους στόχους των επιθέσεών τους δεν βλέπουν θύματα αλλά ενόχους, που πρέπει να ομολογήσουν τα σφάλματά τους -όπως ζήτησε ο υπουργός Παιδείας από τον πρύτανη του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.
Πρόσφατα η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων απέδωσε έμμεσα την ηθική αυτουργία στον υπουργό Δικαιοσύνης για μιαν άλλου τύπου πρωτοποριακή δράση, τη βομβιστική επίθεση κατά του Εφετείου Αθηνών. Η ακριβής δήλωσή τους ήταν: «Όσοι καλλιέργησαν τον τελευταίο καιρό κλίμα πολεμικό με τη Δικαιοσύνη συκοφαντώντας τους λειτουργούς της, ας αναλογιστούν επιτέλους τις ευθύνες τους».
Αντιλαμβάνομαι την ευαισθησία του υπουργού, ο οποίος αποποιήθηκε αυτόν τον ρόλο, αλλά είναι γεγονός ότι η Δικαιοσύνη στοχοποιείται και από την κυβέρνηση και από την ελληνική τρομοκρατία. Και όπως η κυβέρνηση έτσι και η τρομοκρατία διεκδικεί για τον εαυτό της τον πρωτοποριακό ρόλο του αυτόκλητου δικαστή.
Υπενθυμίζω μάλιστα ότι την πρωτοπόρο δράση της ελληνικής τρομοκρατίας στον τομέα της απονομής δικαιοσύνης έχει αναγνωρίσει ο νυν υφυπουργός Παιδείας Κώστας Ζουράρις, καταθέτοντας στις 16-07-03 ως μάρτυρας υπεράσπισης του αρχηγού της 17Ν Αλέξανδρου Γιωτόπουλου, ο οποίος καταδικάστηκε τελεσίδικα για ηθική αυτουργία σε 17 δολοφονίες, εκρήξεις και ληστείες. Δήλωσε τότε ο υφυπουργός για τη δράση της μεγαλύτερης τρομοκρατικής οργάνωσης που γνώρισε ο τόπος: «[…] από τη στιγμή που το κράτος το ελληνικό, επισήμως επενδεδυμένο το κράτος με την ιερότητα που έχει της συλλογικής μας κοινότητας, δεν έπραξε το καθήκον <του>, το έπραξαν πολίτες».
* Ο κ. Μιχαήλ Πασχάλης είναι ομότιμος καθηγητής κλασικής φιλολογίας στο Πανεπιστήμιο Κρήτης