Αρχικά την περασμένη Παρασκευή, οι προπονητές των ομάδων που εκπροσωπούν το Ρέθυμνο, Επισκοπής και Ρεθυμνιακού, μοίρασαν ρεπό στους ποδοσφαιριστές τους για ένα τριήμερο (μέχρι και σήμερα Τρίτη). Με το που έφτασε όμως ο ΦΕΚ από την Κυβέρνηση όπου επιτάσσει σε όλα τα γυμναστήρια και τους αθλητικούς χώρους (κλειστούς και ανοικτούς) να παραμείνουν κλειστοί ως τις 27 Μαρτίου, άπαντες στις δύο ομάδες ανασκουμπώθηκαν. Επρόκειτο για μία απόφαση όπου κάθε προγραμματισμός συλλόγου, ομάδας, προπονητή ή ποδοσφαιριστή παραμερίζει μπροστά στην ανάγκη να αυτοπροστατευθούν όλοι ενόψει της πανδημίας.
Ο Γιάσμινκο Βέλιτς κοντοστάθηκε λίγο μόλις έγινε γνωστό ότι τα γήπεδα κλείνουν… Το ίδιο και ο Γιώργος Λυρώνης. Όμως ελάχιστα δευτερόλεπτα μετά και αφού υπήρξε επαρκής ενημέρωση για το γεγονός ότι το μεγαλύτερο κομμάτι της υφηλίου αφήνει τους αθλητικούς στίβους για να προστατευθεί η δημόσια υγεία, ευχήθηκαν στους ποδοσφαιριστές τους, υγεία και πως θα τα πουν σύντομα. Τώρα το πόσο σύντομα θα είναι αυτό, το γνωρίζει μόνο ο Θεός και η έξαρσή ή ύφεση που θα έχει ο κορονοϊός, όχι μόνο στη χώρα μας αλλά και σε όλον τον κόσμο.
Πως αντέδρασαν οι παίκτες
Ήταν φυσικό και επόμενο λοιπόν, ο καθένας να οδηγηθεί στο σπίτι του. Οι ξένοι της Επισκοπής δεν έφυγαν από τη χώρα κι αυτό δεν είχε να κάνει με το τί οι ίδιοι ήθελαν… Ως έχουν αυτή τη στιγμή τα πράγματα, το καλύτερο δυνατό ήταν αν παραμείνουν στη χώρα μας και στο Ρέθυμνο προκειμένου να μην μπουν σε αεροπλάνο και να βάλουν σε κίνδυνο την υγεία τους γιατί πολύ απλά είναι ασφαλέστερο να κάτσουν σ’ ένα μέρος όπου, τουλάχιστον μέχρι τώρα, δεν υπάρχει κάποιο κρούσμα.
Στον Ρεθυμνιακό πάλι, δεν υπάρχουν πολλοί ποδοσφαιριστές που η ιδιαίτερη πατρίδα τους είναι μακριά από την Κρήτη. Με εξαίρεση τον Ζυγκερίδη (Σέρρες), τον Μπούσδρα (Λάρισα) και τους Ψωρογιάννη, Αντεμάι (Λαμία), όλοι οι υπόλοιποι διαμένουν στο Ρέθυμνο.
Δεν είναι γνωστό αν οι παραπάνω ποδοσφαιριστές αναχώρησαν για τα σπίτια τους αλλά ίσως για τους ίδιους, η αναχώρηση να αποτέλεσε μονόδρομο
Και στους κυανόλευκους πάντως παρατηρείται η ίδια σιωπή και διατηρείται η αναμονή τις εξελίξεις.
Μια πρώτη σκέψη
Στην Επισκοπή, αν και είναι πολύ νωρίς για τις οποιεσδήποτε προβλέψεις (αν θα συνεχιστεί το πρωτάθλημα και τί θα γίνει, προφανώς και δεν θα είχαν το παραμικρό πρόβλημα να τελειώσει κάπου εδώ η ιστορία και να προετοιμαστούν για τη Football League. Η διαφορά της άλλωστε από τους υπολοίπους στον 8ο όμιλο ήταν και παραμένει μεγάλη σε όλα τα επίπεδα. Τα μπαράζ που θα ακολουθούσαν είναι μια μεγάλη βαλίτσα που για να την κουβαλήσει κάποιος θα πρέπει να φτάσουμε ως τα μέσα του Ιούνη εάν και εφόσον ξεκινήσουν τα πρωταθλήματα επαναρχίσουν στις αρχές Απριλίου.
Για τον δε Ρεθυμνιακό είναι λογικό να θέλει να παραμείνει –κι αυτός όπως οι περισσότεροι- στη Γ’ Εθνική και να διοργανωθεί του χρόνου στο νησί ένα πρωτάθλημα με 15 ομάδες (αντί για 14) όπου θα πέφτουν έξι και όχι 5 στο τέλος της σεζόν (2020-21).
Πρέπει ωστόσο να πορευόμαστε ανάλογα τα δεδομένα. Το νέο αυτό φαινόμενο του κορονοίού μέσα από το οποίο δοκιμάζεται η ανθρωπότητα έχει ευαισθητοποιήσει τους πάντες. Μένει να δούμε πόσο καλά έχουμε ασφαλίσει τα σπίτια μας αλλά και την υγεία μας. Τα υπόλοιπα έπονται…