Για όσους λοιδορούν ή περιπαίζουν τον βουλευτή-εκπρόσωπο του ΔΝΤ Μπ. Παπαδημητρίου για τη δήλωση ότι «το νερό στην Ελλάδα είναι απαράδεκτο φτηνό», μάλλον ας ξαναδούν το θέμα λίγο πιο σοβαρά!
Ο Μπάμπης άλλωστε πάντα προχωρά ένα βήμα «μπροστά»! Και ό,τι λέει το εννοεί! Από τότε που φορούσε παπιγιόν και «ανέλυε» τις ευεργετικές συνέπειες του λιανίσματος της ελληνικής κοινωνίας από το ΔΝΤ, ο άνθρωπος έχει ξεκάθαρες απόψεις πάνω σε κάποια ζητήματα. Είναι ένθερμος υποστηρικτής της «υγιούς» επιχειρηματικότητας, αυτό που οι … «Μαδουραίοι» αποκαλούν καζινοκαπιταλισμό!
Στην υποσαχάρια Αφρική, εκεί που το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού λιμοκτονεί, πόσιμο νερό διατίθεται από αγγλικές και γαλλικές εταιρείες που εκμεταλλεύονται το αγαθό και το παρέχουν με πολύ ακριβό αντίτιμο, διαφορετικά υπάρχουν και οι … νερόλακκοι! Και ας αφήσουν οι «αριστερόστροφοι» τα περί δημόσιου αγαθού κλπ. Στον καπιταλισμό δεν υπάρχει τίποτα «δημόσιο» και προφανώς δεν υφίσταται και κανένα «αγαθό». Υπάρχει μόνο η έννοια του «κέρδους». Γιατί, να μην κερδίσει λοιπόν ο επιχειρηματίας-χορηγός της εκάστοτε εξουσίας και μάλιστα από ένα τόσο ζωτικής σημασίας αγαθό; Ζει ο άνθρωπος χωρίς νερό; Γιατί για τον κύριο Μπάμπη να πληρώνουμε μισό μισθό στο ηλεκτρικό ρεύμα και να μην πληρώνουμε τον άλλο μισό στο νερό που είναι και πολυτιμότερο «αγαθό»;
Απορώ δε πως ξέφυγε από τον κύριο Μπάμπη -θεωρώ ότι σε μελλοντικό χρόνο θα το καλύψει κι αυτό- η αξιοποίηση του … αέρα που αναπνέουμε! Και δεν είναι υπαινιγμός ή ειρωνεία αυτό! Γιατί να διατίθεται «δωρεάν» και να μη γίνει «σύμπραξη» με τον ιδιωτικό τομέα, ώστε να «κοπανοποιηθεί» καταλλήλως και να πωλείται επισήμως ως αέρας «κοπανιστός»; Αν το νερό είναι «απαράδεκτα φτηνό» στην Ελλάδα, ο αέρας που αναπνέουμε είναι εξίσου «απαράδεκτα δωρεάν» κι αυτό στον καπιταλισμό του παπιγιόν που έχει στη γκλάβα του ο Μπάμπης είναι ένα θέμα.
Πάντως κατά γενική ομολογία η ελληνική κοινωνία φαίνεται να έχει «ωριμάσει» αρκετά, ώστε πράγματα που ίσως διατυπωνόταν έστω και ως κακόγουστη φάρσα στο παρελθόν, σήμερα να θεωρούνται περίπου φυσιολογικά. Αυτό βέβαια δεν χρεώνεται στον Μπάμπη, αλλά στα «αφεντικά» του που έχουν σπείρει «Μπάμπηδες» παντού σε όλες τις εκφάνσεις του δημόσιου βίου.