Είναι από εκείνες που η Β’ Εθνική κατηγορία στην οποία θα μετέχει φέτος με την μορφή νέας πρόκλησης για τις «κυανοκίτρινες», δεν είναι άγνωστη.
Με πλούσιες καταβολές από αθλητική οικογένεια, καθώς ως γνωστόν έχει ακόμη δυο αδερφές, ενεργές στο γυναικείο ποδόσφαιρο, έναν αδερφό (Κωστή), επίσης ενεργό και έναν ακόμη (Λευτέρη) που βλέπει το ποδόσφαιρο πια υπό το πρίσμα της προπονητικής, το όνομά της είναι αρκετό για να λάβει τέλος σε αυτό ακριβώς το σημείο ο πρόλογος όλων όσων θα ακολουθήσουν με την μορφή προγραμματικών ή απρογραμμάτιστων δηλώσεων. Οι τοποθετήσεις της έχουν να κάνουν με όλα όσα λαμβάνουν μέρος στην προετοιμασία των «κυριών του Αστέρα», αλλά και όλα όσα αποτελούν στόχο για τα επίσημά τους στην νέα αγωνιστική περίοδο, που τις βρίσκει ένα ακόμη «σκαλί» ψηλότερα στις Εθνικές κατηγορίες.
Η Ειρήνη Δρακάκη δεν είναι μόνο γνωστή στο γυναικείο ποδόσφαιρο της Κρήτης. Με την πάλαι ποτέ δύναμη του Ρεθεμνιώτικου γυναικείου ποδοσφαίρου, τις Κρήσσες έχει ταξιδέψει σε πολλά σημεία στην Ελλάδα.
Ακόμη και για αγώνες της μεγαλύτερης των Εθνικών κατηγοριών του αθλήματος. Έχει διανύσει χιλιόμετρα σε πολλά γήπεδα τις επικράτειας και πλέον με την εμπειρία που επιφέρουν αυτά μπορεί να μιλήσει και για τα νέα δεδομένα στην προετοιμασία του Αστέρα Ρεθύμνου, αλλά και για τα νέα δεδομένα που δημιουργεί το «κολύμπι στα βαθιά» που επιχειρεί το συγκρότημα του Παναγιώτη Αντωνιάδη στην μικρή χρονικά, αλλά πλούσια σε εικόνες ιστορία του. Η ίδια αναφέρει:
«Όλα είναι πολύ διαφορετικά φέτος. Τόσο σε επίπεδο προετοιμασίας, όσο και σε επίπεδο κλίματος στον Αστέρα», ήταν τα πρώτα λόγια της, εκ των αρχηγών των πρωταθλητριών για την κατάσταση που επικρατεί στην ομάδα στην δεύτερη εβδομάδα της προετοιμασίας της για το νέο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής κατηγορίας, που περιμένει μέσα στην εβδομάδα και την απαιτούμενη κλήρωση των ομίλων του από την διοργανώτρια ΕΠΟ.
«Πολλές και θετικές για την προσπάθεια αλλαγές»
Σίγουρα η γνώμη της πάντα θα έχει βαρύνουσα σημασία, καθώς η 32χρονη κεντρική αμυντικός της γυναικείας ομάδας ποδοσφαίρου του Αστέρα Ρεθύμνου, «κουβαλάει» εμπειρίες από Εθνικές κατηγορίες με την διαχρονική παρουσία της στο ρόστερ δυο διαφορετικών ομάδων που έγραψαν αλλά και συνεχίζουν να γράφουν τα δικά τους κείμενα ιστορίας στο ποδοσφαιρικό στερέωμα.
Από τις Κρήσσες στον Αστέρα Ρεθύμνου με μια μικρή αλλαγή στα χρώματα και μια μεγάλη στην εποχή των διαδραματιζόμενα. «Πολλά έχουν αλλάξει φυσικά στην πιο θετική τους μορφή στον φετινό Αστέρα Ρεθύμνου. Η παρουσία της διοίκησης στην έναρξη της προετοιμασίας της ομάδας, αλλά και το νέο πρόγραμμα εκγύμνασης του υπεύθυνου για αυτό γυμναστή Γιώργου Κυπαρίσση, ήδη έχουν καταφέρει την δημιουργία ιδανικού κλίματος τόσο σε αγωνιστικό όσο και σε ψυχολογικό επίπεδο. Σε αυτό έχουν συντελέσει φυσικά και οι προσθήκες που έχει πραγματοποιήσει η ομάδα και θα την βοηθήσουν στην φετινή της προσπάθεια στην Β’ Εθνική κατηγορία. Είναι σημαντικό να βελτιώνεσαι, αλλά και να αναγνωρίζεται η προσπάθειά σου».
«Παραμονή χωρίς άγχος, καλό πλασάρισμα και ό,τι ήθελε προκύψει»…
Ποιοί είναι όμως οι στόχοι της φετινής προσπάθειας της πρωταθλήτριας ομάδας του Αστέρα Ρεθύμνου. «Πρωταρχικός στόχος η γρήγορη και χωρίς άγχος παραμονή στην κατηγορία», ήταν τα πρώτα λόγια της έμπειρης αμυντικού που έσπευσε να συμπληρώσει στην σχετική ερώτηση. «Θέλουμε η καλή αγωνιστική εικόνα μας και η παραμονή να συνοδευτεί και με μια καλή θέση στην βαθμολογία του ομίλου μας. Θα επιδιώξουμε όλες το καλύτερο για την ομάδα, και αν προκύψει κάτι περισσότερο από την πορεία μας θα το διεκδικήσουμε».
Ποια είναι η εικόνα όμως που έχει η Ειρήνη Δρακάκη από τις «κυρίες του Αστέρα» στο πρώτο στάδιο της προετοιμασίας τους για την νέα σεζόν; «Οι κοπέλες έχουν «δέσει». Νέες και παλιές. Αυτό που βλέπω είναι ότι με όλα όσα προανέφερα και με την ενίσχυση της ομάδας η ψυχολογία όλων μας έχει ανέβει. Όλες νιώθουμε διαφορετικά, τόσο από το πρόγραμμα προετοιμασίας, όσο και από το κλίμα που επικρατεί. Απλά περιμένουμε και τα επίσημα αποτελέσματα της κλήρωσης του πρωταθλήματος για να γνωρίσουμε και τις υποχρεώσεις μας. Πάντως ένα είναι σίγουρο. Ότι ο φετινός Αστέρας αν και έχει τον τίτλο του νεοφώτιστου στην κατηγορία, θα είναι υπολογίσιμος και ανταγωνιστικός αντίπαλος. Είναι αυτό που επιδιώκουμε και θέλουμε όλοι».