Πυρετωδώς αρχίζουν να δουλεύουν οι ομάδες της Α’ κατηγορίας τοπικού, οι οποίες άλλες έχουν προχωρήσει αρκετά τον σχεδιασμό τους κι άλλες πάλι μόλις ξεκίνησαν αλλά…
Οι βλέψεις τους είναι υψηλές με ό,τι αυτό συνεπάγεται, καθώς ουδείς ξεκινάει κάτι νέο για να ακουμπήσει τη μετριότητα ή για να αποτύχει. Κάθε άλλο μάλιστα, τα πλάνα από τα διοικητικά συμβούλια επιτάσσουν αρχικά την εύρεση ή την παραμονή προπονητή κι από ‘κει και πέρα, τίθεται επί τάπητος ο εκάστοτε σχεδιασμός.
Από τις 15 ομάδες που, για την ώρα φαίνεται σχεδόν βέβαιο ότι θα συμμετάσχουν στην Α’ κατηγορία, οι τρεις δεν έχουν καταλήξει σε προπονητή κι αυτές είναι, ο Ερμής Ζωνιανών, η Κάλυβος και ο ΠΑΟ Αλφάς.
Έχει ενδιαφέρον λοιπόν να δούμε πως κινούνται οι 15 αυτοί σύλλογοι, ποιες είναι οι επιλογές τους όσον αφορά τους ανθρώπους των πάγκων αλλά και ποια αγωνιστική ρότα θα ακολουθήσουν.
Υπενθυμίζουμε ότι απομένει μια θέση για να γίνουν οι ομάδες 16, καθώς ο Παναρκαδικός εξετάζει ενδελεχώς την περίπτωση συμμετοχής του σ’ αυτή (παίρνοντας τη θέση της Φλόγας Ρουστίκων). Επειδή όμως ουδείς μπορεί να γνωρίζει τι μπορεί να συμβεί την τελευταία στιγμή, δεν αποκλείεται να ακυρωθεί κάποια συμμετοχή και η ΕΠΣΡ (όπως έχει δηλώσει στέλεχός της) να θέσει στο τραπέζι της γενικής συνελεύσεως την 10η Ιουλίου, πρωτάθλημα με 14 ομάδες και πλέι οφ ή πλέι άουτ.
Ρεθυμνιακός (Νίκος Καραδάκης):
Ο Ρεθυμνιακός ήταν από τα πρώτα σωματεία που γνώριζαν ότι πολύ-πολύ δύσκολα μπορεί να συνεχίσει με άλλον προπονητή πλην του Νίκου Καραδάκη. Όχι μόνο γιατί τον γνωρίζουν και τους γνωρίζει αλλά διότι, ανεξάρτητα από τέσσερις σεζόν που έχουν συνεργαστεί στο παρελθόν, σ’ αυτή που έληξε, παρουσίασε μια σταθερά καλή εικόνα, μια ομάδα που έβγαζε ποδοσφαιρική υγεία και που δημιούργησε όλες αυτές τις προσδοκίες προκειμένου να την φέρνει στο συγκεκριμένο χρονικό σημείο για να αναζητά το πρωτάθλημα.
Αστέρας Ρ. (Ηλίας Ασπρομάτης):
Δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα -τουλάχιστον όχι επισήμως- όμως, ο Ηλίας Ασπρομάτης θα κάτσει όπως όλα δείχνουν και σύμφωνα με το τελευταίο ρεπορτάζ, για άλλον έναν χρόνο σπίτι του… Έτσι το αποκαλεί ο ίδιος κι έτσι είναι. Πάνω από 20 χρόνια ποδοσφαιριστής του Αστέρα κι άλλα 7-8 ως προπονητής, τι άλλο θα μπορούσε να σημαίνει ποδοσφαιρική στέγη για τον 53χρονο τεχνικό;
Ερμής Ζ. (-):
Στον Ερμή δεν υπάρχει για την ώρα κάποια ανακοίνωση για προπονητή. Η αλήθεια είναι ότι μέχρι πριν από λίγο καιρό εξέταζαν σοβαρά το ενδεχόμενο να κατέβει ή να μην κατέβει η ομάδα αλλά και σε ποια κατηγορία ελέω της διοικητικής αβεβαιότητας. Αυτό λύθηκε και μένει να δούμε πως θα πορευτούν οι πράσινοι από ‘δω και στο εξής.
Τάλως Μελιδονίου (Λυκούργος Τζαγκαράκης):
Ο Τάλως Μελιδονίου αντικατέστησε τον Μιχάλη Στεφανάκη πολύ γρήγορα με τον Λυκούργο Τζαγκαράκη. Ο τελευταίος, ήδη έχει μπει στη διαδικασία των διαπραγματεύσεων με ποδοσφαιριστές που δύνανται να πάνε στο Μελιδόνι για να πρωταγωνιστήσουν.
Άρης Ρ. (Μιχάλης Δεληγιαννάκης):
Σταθερός στη θέση του για 2η χρονιά στη δεύτερη θητεία του και για 5η στο σύνολο, ο Μιχάλης Δεληγιαννάκης προσπαθεί να καλύψει τους όποιους παίκτες τυχόν φύγουν από το σωματείο με άλλους ανάλογης ποιότητας. Αντιθέτως, στον Άρη κάνουν προσπάθειες ούτως ώστε να μην υπάρξει καμία αιμορραγία παικτών από το σωματείο και επιδιώκουν να επαναφέρουν την ομάδα σε τροχιά κατάκτησης των πρώτων θέσεων.
Κάλυβος (-):
Η Κάλυβος έχει επαναπροσδιορίσει τις βλέψεις της. Πολλή κουβέντα έγινε ακόμα-ακόμα και για το που θα αγωνίζεται από τη νέα σεζόν (Α’ ή Β’ τοπικό). Το νέο Δ.Σ. προφανώς θα αποφασίσει για πολλά περαιτέρω θέματα μα και για το ότι θα πρέπει να αποκτήσει προπονητή που να οδηγήσει εκ του ασφαλούς την ομάδα.
Αστέρας Περ. (Μιχάλης Στεφανάκης):
Δεν αποτέλεσε είδηση το γεγονός ότι ο Μιχάλης Στεφανάκης αναλαμβάνει προπονητής στον Αστέρα. Από τη στιγμή που αποχώρησε από τον Τάλω και ένα παραπάνω όταν το ίδιο συνέβη στον Αστέρα Περάματος με τον Τάκη Μαρή, ήταν ηλίου φαεινότερον η πορεία του έμπειρου τεχνικού. Ο Μιχάλης Στεφανάκης έχει συνδέσει το όνομά του με την ομάδα τόσο ως ποδοσφαιριστής όσο και σαν προπονητής, είτε στη μεγάλη ομάδα, είτε ακόμα-ακόμα και στις ακαδημίες.
Ποσειδώνας (Ανδρέας Τσουπάκης):
Στον Ποσειδώνα ο Ανδρέας Τσουπάκης, όχι μόνο κατάφερε να επαναφέρει το σωματείο σε λιμνάζοντα αγωνιστικά νερά αλλά με την παροχή βοήθειας από τον Μ. Μακρυδάκη φέτος, μπορούν να μιλούν για μια ακόμη μεγαλύτερη προσπάθεια.
Ψηλορείτης (Δημήτρης Καραμπατζάκης):
Ούτε μέρα δεν έμεινε δίχως δουλειά ο Δημήτρης Καραμπατζάκης. Ένα 24ωρο μετά την ανασύσταση του διοικητικού συμβουλίου της Ασή Γωνιάς, ο 44χρονος τεχνικός αναχώρησε για τον Φουρφουρά, όπου τα βρήκε σε όλα με τον Ψηλορείτη. Ο ίδιος διαπραγματεύεται κάποιες μεταγραφές προκειμένου η ομάδα του ΑΟΨ να συνεχίσει το έργο της, πολλώ δε μάλλον έχοντας στο πλευρό του το ανανεωμένο Δ.Σ.
Ε.Α.Π. (Φίλιππος Μουρτζανός):
Στην ΕΑΠ άλλαξαν σχεδόν όλα εκτός από τον προπονητή και τους… παίκτες τουλάχιστον όσον αφορά τη μεγάλη ομάδα. Ο Φίλιππος Μουρτζανός έχει κάνει τις επιλογές του και γνωρίζει σε ένα πολύ μεγάλο ποσοστό με ποιους θα πορευτεί για τη νέα σεζόν.
Λιβάδια (Νίκος Μαθιουδάκης):
Τα Λιβάδια παραμένουν στην Α’ κατηγορία που ήταν και το μεγάλο τους στοίχημα από το ξεκίνημα της περσινής σεζόν όταν επέστρεψαν. Ο Νίκος Μαθιουδάκης «ακουμπάει» στα παιδιά της περιοχής και δη σε αρκετούς πιτσιρικάδες, οι οποίοι θα πλαισιώνονται με μεγαλύτερους και πιο έμπειρους. Η φιλοσοφία δεν αλλάζει, στόχος είναι η ανέλιξη των παικτών και η όσο πιο γρήγορη παραμονή στην κατηγορία.
Σπήλι (Μπάμπης Παπαδάκης):
Για το Σπήλι αποτελεί ένα μεγάλο ερωτηματικό τι θα κάνει με τους παίκτες που είχε στο ρόστερ του τα χρόνια όπου η Δόξα, είτε παρέπαιε, είτε δεν υπήρχε γιατί είναι δεδομένη η επιστροφή πολλών στην αγαπημένη τους ομάδα, στον Πλατανιά. Δίχως φυσικά να έχει ειπωθεί κάτι μέχρι σήμερα και με κάθε επιφύλαξη για όλα τα παραπάνω γιατί, δεν αποκλείεται στο Σπήλι να κερδίσουν «κάποιες παραμονές» ελέω και της πολύ καλής σχέσης που υπάρχει μεταξύ τους.
ΠΑΟ Αλφάς (-):
Ο ΠΑΟ Αλφάς μπορεί να μην έχει κάνει ακόμα νεύμα όμως σύμφωνα με πληροφορίες, σκοπό έχει να κατέβει κανονικά στην Α’ κατηγορία. Μάλιστα οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι είναι σε ανεύρεση προπονητή.
Ασή Γωνιά (Χρήστος Βασιλείου):
Η Ασή Γωνιά είναι ο 4ος σταθμός του Χρήστου Βασιλείου στο Ρέθυμνο. Μετά τις 4 επιστροφές του στην Επισκοπή, αποφάσισε να γίνει μόνιμος κάτοικος Ρεθύμνου αφήνοντας το αγαπημένο του Αγρίνιο. Είναι προπονητής που, τουλάχιστον θεωρητικά, γνωρίζει όσο λίγοι το ποδόσφαιρο και που η επιλογή του να μείνει στην πόλη μας τον καθιστά δεδομένο να επιλέγει ομάδες του τόπου μας. Σίγουρα, η Ασή Γωνιά έχει την ευκαιρία να διδαχθεί πολλά ως σύλλογος από μια οντότητα όπως ο Χρήστος Βασιλείου.
Μάλιστα χθες το απόγευμα η Ασή Γωνιά ανακοίνωσε την έναρξη της συνεργασίας με τον έμπειρο αθλητή:
«Ο Α.Ο Ασή Γωνιάς ανακοινώνει την έναρξη συνεργασίας με τον προπονητή Χρήστο Βασιλείου. Τον καλωσορίζουμε στην ομάδα μας και του ευχόμαστε υγεία και επιτυχίες.
Το βιογραφικό του Χρήστου Βασιλείου:
Ο Χρήστος Βασιλείου γεννήθηκε το 1961 στο Αγρίνιο και ξεκίνησε την ποδοσφαιρική του καριέρα από τον Παναιτωλικό σε μικρή ηλικία, ενώ το καλοκαίρι του 1983 μετεγγράφηκε στον Παναθηναϊκό. Ο Βασιλείου αγωνίστηκε 2 σεζόν στο «τριφύλλι» (κατέκτησε το νταμπλ το 1984), μετακομίζοντας το 1985 στον ΟΦΗ, όπου αναδείχθηκε Κυπελλούχος Ελλάδας το 1987. Επέστρεψε στον Παναθηναϊκό για ένα εξάμηνο, για να ακολουθήσει ο Απόλλων Αθηνών και ο Ολυμπιακός Βόλου. Συνολικά έλαβε μέρος σε 110 παιχνίδια της Α’ Εθνικής, ενώ ακόμη έπαιξε στη Β’ και τη Δ’ Εθνική, με την ΕΑΡ και τη Ζάκυνθο, αντίστοιχα. Είναι μια φορά διεθνής και συγκεκριμένα στη φιλική αναμέτρηση Ισπανία-Ελλάδα (3-1), που έγινε στις 24 Σεπτεμβρίου του 1986 στο Χιχόν. Σαν προπονητής, έχει εργασθεί στις ομάδες Παναιτωλικός, Φωκικός, Ζάκυνθο, ΠΑΣ Πρέβεζα, Βόνιτσα, Ήφαιστο Αγρινίου, ΑΕ Μεσολογγίου, Όμηρο Νεοχωρίου, ενώ το τελευταίο διάστημα δούλεψε στο Αγγυλόκαστρο (Α’ τοπικό Αγρινίου) και στη Φλόγα Παλιομάγγινας (Α’ τοπικό Αγρίνιο). Η μεγαλύτερή του επιτυχία σημειώθηκε το 2008-09, όταν ανέβασε τον Πλατανιά Χανίων στη Γ’ Εθνική. Στην Επισκοπή δούλεψε τρεις διαφορετικές περιόδους, με την αρχή να γίνεται το καλοκαίρι του 2004, όπου έμεινε για δυόμισι χρόνια. Ακολούθησε η 2η θητεία του τη σεζόν 2010-2011 και η 3η τη σεζόν 2016-17 και ο ξεκίνημα της σεζόν 2017-18, για να ακολουθήσει ένα δίμηνο που πέρασε από τον πάγκο του ΑΟΝ Αστέρα Ρεθύμνου».
Επισκοπή 2010 (Βαγγέλης Γασπαράκης):
Όπως γράψαμε και στο χθεσινό ρεπορτάζ, οι «γυπαετοί» θα πορευτούν με την ίδια φιλοσοφία. Στόχος του σωματείου και του Βαγγέλη Γασπαράκη προσωπικά είναι να πορευτεί η ομάδα στην Α’ κατηγορία με ποδοσφαιριστές που είναι γεννημένοι το 2002-03-04 αλλά και 2005(!) προκειμένου να ανελιχθούν αλλά και να κερδίσουν -πιθανώς- τη μετάβασή τους στη μεγάλη ομάδα.