«Μαζεύεται» σιγά-σιγά η κατάσταση στον Ρεθυμνιακό. Μέρα με την ημέρα και ενώ περνάμε στο β’ μισό του Ιουνίου, οι κυανόλευκοι που, για την ώρα προσπαθούν να αξιολογήσουν την σκληρή χρονιά που πέρασαν στη Γ’ Εθνική, εξετάζουν πια τα «συν και τα πλην», κρίνουν το αν εκτίμησαν ορθά, μερικώς ορθά ή λαθεμένα τις κινήσεις στις οποίες προέβησαν στο πρόσφατο παρελθόν.
Πρέπει να πούμε όμως, ότι έγιναν και σωστά πράγματα από το συμβούλιο των Ρεθεμνιωτών. Πρώτα-πρώτα, έθεσαν την ομάδα πάνω απ’ όλους, έβαλαν το συλλογικό συμφέρον μπροστά και τόλμησαν να κάνουν κάτι που, αρχικά δεν το είχαν στον προγραμματισμό τους. Μπήκαν σ’ ένα πρωτάθλημα (Γ’ Εθνική) που δεν το γνώριζαν, το πλήρωσαν αρκετά καλά και στο τέλος κινδύνευσαν πολύ σε αγωνιστικό επίπεδο.
Οι εμπειρίες όμως ήταν τέτοιες που, αναμφίβολα τους έκαναν πιο σοφούς. Κι επειδή, συν «Αθηνά και χείρα κίνει» ή το γεγονός ότι «ο τολμών νικά», οι Σοχωριανοί αφού πήραν το ρίσκο να συμμετάσχουν στη Γ’ Εθνική, στο τέλος δικαιώθηκαν παρά τα 40 κύματα που κλήθηκαν να περάσουν…
Η αξιολόγηση ήδη γίνεται. Αρχικά είχαμε τις πρώτες ανακοινώσεις του τεχνικού τιμ που αναλαμβάνει καθήκοντα και αμέσως μετά, περάσαμε στις παραμονές κάποιων ποδοσφαιριστών που έχουν ήδη έρθει σε επαφή με τον κόουτς Γ. Λυρώνη.
Ρεθυμνιακός: «Το χειρότερο γήπεδο Γ’ Εθνικής»
Ο επίσημος Ρεθυμνιακός ωστόσο, δουλεύει σε παράλληλα επίπεδα προσπαθώντας να κάνει πιο ανθρώπινη την καθημερινότητά του. Δεν είναι λοιπόν μόνον οι μεταγραφές.
Ένα από αυτά, είναι η υπάρχουσα κατάσταση όσον αφορά τις γηπεδικές εγκαταστάσεις.
Χαρακτηριστικά ήταν τα λόγια του προέδρου του συλλόγου Κωστή Παπαδάκη, μέσα από την παγκρήτια σύσκεψη, ο οποίος έθιξε κατηγορηματικά το θέμα του γηπέδου της Σοχώρας κρίνοντάς το ως το χειρότερο της κατηγορίας για ποδοσφαιρικό αγώνα.
«Η ανάγκη για βελτιωτικά έργα κρίνεται επιτακτική» είπε και ζήτησε να μπει εκ νέου σε εφαρμογή η μελέτη για τοποθέτηση εξέδρας καθώς το γήπεδο παραμένει αφιλόξενο για τους φιλάθλους που θέλουν να παρακολουθήσουν την αγαπημένη τους ομάδα, πόσο μάλλον φέτος που προστέθηκε και ο Αστέρας στην κατηγορία.
Ομολογουμένως, πέρυσι (έστω και αμέσως μετά την 1η αγωνιστική), είχαν γίνει κάποιες σημαντικές πρώτες κινήσεις προκειμένου το γήπεδο να είναι πιο ελκυστικό για παρακολούθηση αγώνα τοποθετώντας τα ειδικά πλέξι γκλας στην ανατολική κερκίδα.
Το θέμα όμως της ηλιοπροστασίας αλλά και της προστασίας από τη βροχή είναι κάτι που δεν έχει λυθεί. Έχουμε γράψει πολλάκις μέσα από αυτή τη στήλη ότι, η εξέδρα που βρίσκεται σε εκείνο το σημείο, είναι η χειρότερη δυνατή λύση που μπορούσε να βρεθεί.
Τις τοπικές αρχές, τις έχει απασχολήσει το συγκεκριμένο σημείο αλλά για την ώρα δεν υπάρχει κάτι απτό… Βλέπετε στο εν λόγω ζήτημα εντάσσεται και η αρχαιολογία που επιτάσσει κάποιους συγκεκριμένες διατάξεις. Εφόσον υπάρξει βούληση όμως και πάνω από όλα μελέτη, ίσως και αναθεώρηση κάποιων πραγμάτων, ενδέχεται να βρεθεί η χρυσή τομή στο πρόβλημα της φιλοξενίας των φιλάθλων του ιστορικού γηπέδου.
Παράλληλα, ως μέλος της Γ’ Εθνικής, ο Ρεθυμνιακός τάχθηκε υπέρ της λύσης να βρεθεί ένας κεντρικός χορηγός για το πρωτάθλημα που έρχεται.