Άραγε γνωρίζουν, ότι μη τρώγοντας κρέας καθαρίζουν συγχρόνως και την ψυχή τους, εκτός του σώματός τους, …από την συμμετοχή στην εκτέλεση ενός εγκλήματος;
Γιατί είναι έγκλημα ένα ζώο να γεννιέται, να τραβιέται βίαια από τη μάνα του, να μπαίνει σε ειδικά κλουβιά ταχείας πάχυνσης, τρώγοντας ορμονούχες τροφές, που μετατρέπουν αυτό το κρέας σε επιβλαβές.
Εν συνεχεία να στοιβάζεται σε φορτηγά στη Πολώνια και μετά από ημέρες αθλίων συνθηκών ζέστης, άγχους, χωρίς τροφή και νερό όπου επιζούν κάποια, να σφαγιάζεται εδώ κλωτσόμενο για να παχύνουμε εμείς.
Η μεσογειακή διατροφή προβλέπει 60 γραμμάρια κρέατος, ο Έλληνας σήμερα καταναλώνει 140 γρ.
Το 1960 η παγκόσμια κατανάλωση κρέατος ήταν 71 εκατ. τόνους. το 2001 250 εκατ. τόνους και υπολογίζεται το 2050 να είναι 456 εκατ. τόνους.
Τα φορτηγά που εκτελούν διεθνείς μεταφορές ζώων γράφουν Live Stock δηλαδή «ΖΩΝΤΑΝΟ ΑΠΟΘΕΜΑ» δηλώνοντας το «ειδικό βάρος» που έχει για τον πολιτισμό μας η ζωή και η αξιοπρέπεια αυτών των πλασμάτων.
Η κακή μεταφορά και η μη ανάπαυση του ζώου επιφέρει βιοχημικές αντιδράσεις με συνέπεια να πωλείτε κρέας χωρίς θρεπτική αξία και επικίνδυνο προς κατανάλωση, λόγο τοξίνων.
Το κρέας βλάπτει όμως σοβαρά και το περιβάλλον και είναι η τέταρτη αιτία παραγωγής διοξειδίου του άνθρακα. (ΔΤΑ).
Τα εκτρεφόμενα ζώα, απελευθερώνουν από το πεπτικό σύστημα τους μεθάνιο σε μεγάλες ποσότητες.
Το μεθάνιο είναι 23 φορές πιο επικίνδυνο από το Δ.Α. τα οποία είναι τα 2 πιο βλαβερά αέρια του φαινόμενου του θερμοκηπίου.
Το 18% του συνόλου των αερίων του θερμοκηπίου παράγονται από την παραγωγή του βιομηχανοποιημένου κρέατος ενώ, άκουσον άκουσον, οι μεταφορές δηλαδή αυτός ο τόσο δαιμονοποιημένος κλάδος ευθύνεται για το 13%.
Ο Δρ Ακιφούμι Ογκίνο (Ινστιτούτο Επιστήμης Εκτρεφόμενων Ζώων-Λιβαδιών) υπολόγισε το περιβαλλοντικό κόστος εκτροφής, σφαγής, διανομής του κρέατος.
Η παραγωγή ενός κιλού βοδινού κρέατος ισοδυναμεί με 36 κιλά ΔΤΑ ίση με τη ποσότητα ΔΤΑ που εκπέμπει ένα μέσο ευρωπαϊκό αυτοκίνητο κάνοντας 250 χιλ. και συγχρόνως αφήνοντας όλα τα φώτα του σπιτιού μας ανοικτά για τρεις ώρες ή με την ενέργεια που καταναλώνει ένας λαμπτήρας 100 WATT μένοντας συνέχεια αναμμένος επί 20 ημέρες.
Κάθε αγελάδα ετησίως παράγει 100 κιλά μεθανίου.
Το 1.500.000.000 αγελάδες και ταύροι που υπάρχουν στην γη παράγουν το 65% της αμμωνίας παγκοσμίως, η οποία αμμωνία είναι το βασικό συστατικό της τοξικής βροχής.
Σε αυτό το περιβαλλοντικό κόστος πρέπει να προστεθεί και η ενέργεια για την παραγωγή, επεξεργασία και διανομή των ζωοτροφών τα χημικά που ψεκάζονται για την παραγωγή τους.
Μεγάλο κίνδυνο κρύβει και η αλόγιστη χρήση αντιβιοτικών για να υποστηριχτή ένα τέτοιο διατροφικό μοντέλο.
Σουηδοί ερευνητές κατέδειξαν ότι η παραγωγή βιολογικού βοδινού κρέατος απελευθερώνει 40% λιγότερο ΔΤΑ και απαιτεί 85% λιγότερη ενέργεια, γιατί απλούστατα τα ζώα καταναλώνουν χορτάρι αντί επεξεργασμένων τροφών.
Αλλά στοιχεία μας δείχνουν ότι η συντήρηση, ημερησίως, κάθε αμερικάνικης αγελάδας στοιχίζει 5$ ενώ κάθε ευρωπαϊκής 3.5$ την ίδια στιγμή που 3.5 δις. ανθρώπων ζουν με λιγότερο από 2$ ημερησίως, σύμφωνα με τον Διεθνές Οργανισμό Εμπορίου.
Σύμφωνα με μία μελέτη του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια, χρειάζονται 19.737 λίτρα νερού για την παραγωγή 450 γραμμαρίων βοδινού κρέατος. Αυτό αντιστοιχεί σε νερό για να κάνουμε μπάνιο ενός χρόνου, για τέσσερα χάμπουργκερ!
Το 30% της επιφάνειας της γης άμεσα ή έμμεσα λειτουργεί για την παραγωγή κρέατος.
Κάθε χρόνο μόνο στον Αμαζόνιο χάνονται εκτάσεις 24 τετραγωνικά χιλ. που ισοδυναμούν με την έκταση της Σαρδηνίας.
Στην Αρχαιότητα θεωρούσαν: ο Πλούταρχος (1 Μ.Χ.) φόνο το σκοτωμό ενός ζώου, ο Θεόφραστος (2 Μ.Χ.) το σκοτωμό ενός ζώου νόμιμο μόνο ως άμυνα και ο Πορφύριος (2 Μ.Χ.) υποστήριζε την φυτοφαγία.
Τι μπορείτε να κάνετε ώστε να βοηθήσετε στην επιβίωση του πλανήτη και της ψυχής σας;
Περιορίστε το κρέας, προτιμάτε τοπικά προϊόντα ελευθέρας βοσκής (βοηθά πολύ και την τοπική οικονομία) ή γίνετε φυτοφάγοι!!! άλλωστε αρκετοί επιστήμονες αναγνωρίζουν ότι η φύση του ανθρώπινου πεπτικού συστήματος είναι για χώνεψη φυτών.
Το γάλα δημιουργείται με τη γέννηση της ζωής, το κρέας με τον θάνατό της.
ΑΛΗΘΩΣ ΑΝΕΣΤΗ Ο ΚΥΡΙΟΣ
dimivolt@gmail.com