Στην Κεφαλονιά
Αυτός ο χειμώνας σε πολλές χώρες στην Αμερική και την Ευρώπη έχει δημιουργήσει προβλήματα. Κρύο, χιονιά, πλημμύρες, πνιγμοί και σοβαρές δυσκολίες στη ζωή, την υγεία και την ασφάλεια των πολιτών.
Στη χώρα μας που βρίσκεται σε μια ευνοημένη από τη φύση περιοχή τα προβλήματα κυρίως περιορίζονται στις επιπτώσεις της ανεργίας, της ανέχειας και στην έλλειψη θέρμανσης, που έχουν να κάνουν με την οικονομική κρίση.
Ξαφνικά όμως αγαπητοί μου αναγνώστες μας θυμήθηκε ο εγκέλαδος που έπληξε κυρίως την Κεφαλονιά, το όμορφο νησί μας με τους φιλόμουσους και με πολύ χιούμορ.
Όλοι βέβαια είστε ενήμεροι από τις ειδήσεις των ΜΜΕ λεπτομερώς για τις επιπτώσεις του σεισμού στο νησί και την περιπέτεια χειμωνιάτικα των ξεσπιτωμένων κατοίκων και στερουμένων ως και το νερό, που απαγορεύτηκε η πόσιμη χρήση του.
Ευτυχώς η παραθαλάσσια φύση έχει το καλό ότι μπορεί με πλοία και εφόδια να στεγαστούν και να σιτιστούν οι πληγέντες. Οι κατοικίες υπέστησαν ζημιές που τις κατέστησαν ακατοίκητες στο εξής πέρα από τις σεισμικές δονήσεις.
Τον πρώτο σεισμό ισχύος πάνω από 5 Ρίχτερ και μετά από μετασεισμικές δονήσεις ξαφνικά τον ακολούθησε δεύτερος επίσης μεγάλος μετά μία εβδομάδα και όλοι καταλαβαίνετε το δράμα των πολιτών. Το κράτος κάνει ότι μπορεί και υπάρχει ελπίδα ανακούφισης των πολιτών ως την πλήρη αποκατάσταση του ρυθμού της ζωής και της ησυχίας του υποχθόνιου θεού που έχει ιδιαίτερη δραστηριότητα στη χώρα μας από αρχαιοτάτων χρόνων. Σας λέω κοινοτυπίες σήμερα που όλοι έχετε ήδη πληροφορηθεί.
Τα Επτάνησα, τα όμορφα νησιά μας με την πνευματική και καλλιτεχνική παράδοση σείονται κατά καιρούς περισσότερο από κάθε άλλη περιοχή της Ελλάδος.
Θυμάμαι στους προηγούμενους ισχυρούς σεισμούς που ήμουν στον Πύργο πόσο ένιωσα τη δόνηση που τα νησιά μας αυτά έπληξε με καταστροφές και θύματα.
Εδώ στην Κυπαρισσία αισθανθήκαμε τη δόνηση χωρίς ιδιαίτερες επιπτώσεις και ξεσηκωμούς. Ας ελπίσουμε οι πληγέντες νησιώτες μας να συνέλθουν γρήγορα και να βρουν την ομαλή της ζωής των ροή χωρίς φόβο και κίνδυνο.