Οι μετρήσεις της τηλεθέασης, όπως προκύπτει από τις δημοσιεύσεις είναι χαμηλή. Ποιός ή ποιοί ευθύνονται γι’ αυτό;
Οι πολίτες φορτώνουν τις ευθύνες στους πολιτικούς και σε ορισμένους δημοσιογράφους. Η οργή είναι μεγάλη, τόσο για τα μνημόνια και τους φόρους, όσο και για το ήθος και την αξιοπρέπεια που όπως λένε έπαψε να υπάρχει, στην πολιτική ζωή.
Μου είναι δύσκολο να εξισώσω τη σημερινή συμπεριφορά ορισμένων πολιτικών με εκείνη της δεκαετίας το 1960. Δυστυχώς όμως εκεί επέστρεψαν.
Γι’ αυτό και συνέλλεξα ορισμένες κορόνες-μαργαριτάρια που εκτοξεύτηκαν στην ολομέλεια της βουλής.
«Τυχοδιωκτισμός, φαρσοκωμωδία, τραγέλαφος, θράσος, κουρελού, μόρφωμα, υπονόμευση, ανικανότητα, ανίκανοι, υποκριτές, προδοσία, προδότες, εξαγορασμένοι, συναλλασσόμενοι, αποστάτες, κέρατα, κερατάδες, κότερα και πολλές άλλες».
Οι εκφράσεις αυτές ειπώθηκαν από πολιτικούς του ελληνικού κοινοβουλίου στη βουλή. Η διαβολή ισούται με την συκοφαντία.
Η παρότρυνση προς τους άλλους να συμφωνήσουν άρον-άρον με τη δική μας άποψη, μειώνει και ταπεινώνει αυτούς που το επιχειρούν.
Τέτοιες πρακτικές όσες φορές και αν δοκιμαστούν έχουν αρνητικά αποτελέσματα.
Η συζήτηση στη βουλή στης 16/01/2019 δεν ήταν η πρέπουσα, μου θύμισε τη δεκαετία της χρονολογίας 1960 που ήταν βουτηγμένοι στην πολιτική ανωμαλία.
Βρισκόμουν εργαζόμενος στο εξωτερικό και ανελλιπώς παρακολουθούσα της Ελληνικές ειδήσεις του B.B.C. και της DEUTSEWELES. Τα κρατικά Μ.Μ.Ε. του Βελγίου και Ολλανδίας παρακολουθούσαν τα συμβάντα στην Ελλάδα και τα παρουσίαζαν στις οθόνες.Είδαμε εικόνες απείρου κάλους, όπως βουλευτές να καβαλικεύουν τα έδρανα και να επιτίθενται ο ένας στον άλλον.Ένα περιοδικό της Φλάντρας δημοσίευσε μερικές εικόνες με τα σχετικά σχόλια.Ένα από αυτά ήταν το εξής. «Οι Έλληνες πολιτικοί θέλουν να γίνουν όλοι πρωθυπουργοί και αυτό δεν γίνεται».
Τα σχόλια που ακούσαμε ήταν τέτοια που μας ανάγκαζαν να σκύβουμε το κεφάλι.
Όλοι ξέρουμε τους δημιουργούς της πολιτικής ανωμαλίας κατά τις χρονολογίες 1915, 1919, 1936, 1961-67, 1989, 2010-12 και παρομοίως 2019, με τις γνωστές συνέπειες. Όσες φορές η διεκδίκηση της εξουσίας έγινε με βρισιές, απειλές και συκοφαντία, δεν είχε καλά αποτελέσματα για αυτό και είχαμε κατά καιρούς εκτροπές από τη νομιμότητα.
Έχω την άποψή μου για τη συμφωνία των Πρεσπών, είναι όμως προσωπική έχω όμως και μία απορία επί του θέματος γιατί κάνουμε τα παλικάρια (και καλά κάνουμε) προς Ανατολάς και δεν τα κάνουμε προς Δυσμάς.
Αν η Ευρωπαϊκή Ένωση συνεχίσει να υπάρχει (αμφίβολο) και τα Σκόπια θα γίνουν μέλος αυτής, ίσως τα Βαλκάνια να γίνουν πρότυπο της BENELUX με ανοιχτά σύνορα, χωρίς κανέναν έλεγχο πώς θα γίνεται αμφοτέρωθεν η διακίνηση των πολιτών; Σίγουρα χωρίς επίσημα έγγραφα.
Τα Σκόπια είναι μία μικρή χώρα που δεν θα γίνει ποτέ μεγάλη, δεν το επιτρέπει το γεωγραφικό της μέγεθος και η ορεινή της μορφολογία.
Ίσως η πρώτη φορά που οι εκλογές θα γίνουν με ολοκλήρωση της τετραετίας.
Ίσως επίσης είναι η πρώτη φορά που από την αρχή της εκλογής της παρούσας κυβέρνησης ζητούνται κάθε μέρα εκλογές. Αυτή η επιμονή για νέες εκλογές ζημιώνει την ροή της οικονομίας, γιατί οι ξένοι επενδυτές δεν πηγαίνουν να επενδύσουν σε χώρες που υπάρχει πολιτική αναταραχή.
Συμπέρασμα: ζημιά από τη μία μεριά ζημιά και από την άλλη.
Ρίχνουν όμως κροκοδείλια δάκρυα στις παρουσιάσεις τους στα τηλεοπτικά κανάλια και μάλιστα με μεγάλο κυνισμό επικαλούνται τον λαό.
Επειδή οι εκλογές θα γίνουν εντός των προσεχών μηνών, παρουσιάστηκαν καινούργια πολιτικά παλικάρια και φωνασκούν στα κανάλια, γιατί έτσι νομίζουν, ότι θα προκαλέσουν το ενδιαφέρον των ψηφοφόρων και τους εκλέξουν πάλι.
Η επιθετική πολιτική είναι μολυσμένος ορός, ο σοφός λαός έχει αηδιάσει και δεν τους ακολουθεί, γι’ αυτό και δεν παρουσιάζουν μακρινά πλάνα ως διαφήμιση στις συναθροίσεις τους.
Μερικές οικογενειοκρατίες έχουν παρέλθει ας τελειώνουμε και με τις υπόλοιπες. Καιρός είναι να χρησιμοποιήσουμε την αριθμητική για να δούμε πόσα χρήματα έχουν αφαιρέσει από το δημόσιο χωρίς ιδρώτα.