Στη φετινή παρουσία της Ελλάδος ο Ο.Π.Ε. προτίθεται να προβάλει τοπικά προϊόντα από τις περιφέρειες της Ελλάδας, δίνοντας έμφαση στη γαστρονομία και τις παραδοσιακές γεύσεις της κάθε περιοχής. Στο ελληνικό περίπτερο προβλέπεται η οργάνωση γευσιγνωσίας με ζωντανή μαγειρική εδεσμάτων από τοπικές κουζίνες με σκοπό την ανάδειξη των τοπικών Ελληνικών προϊόντων. Καθ’ όλη τη διάρκεια της έκθεσης θα προετοιμάζονται πιάτα από τοπικές κουζίνες.
Σκοπός είναι η ανάδειξη των προϊόντων μέσα από την κουζίνα της κάθε περιοχής, και προκειμένου για την επίτευξή του, θα αφιερωθεί από μία ημέρα σε κάθε περιφέρεια να αναδείξει τα προϊόντα της μέσα από την εφαρμογή τους στις τοπικές κουζίνες.
Στόχος είναι, μέσω της συμμετοχής να δοθεί μια ολοκληρωμένη εικόνα των τοπικών προϊόντων όλων των περιφερειών στους χιλιάδες επισκέπτες της έκθεσης. Η συμμετοχή είναι δωρεάν και περιλαμβάνει: ενοίκιο χώρου, κατασκευή και βασικό εξοπλισμό stand, αποστολή στην έκθεση, επιστροφή και ασφάλιση των εκθεμάτων (1 παλέτα), τεχνικές και λειτουργικές δαπάνες του περιπτέρου, καταχώριση του εκθέτη στον επίσημο κατάλογο της έκθεσης.
Οι επιχειρήσεις-μέλη του Επιμελητηρίου Ρεθύμνου που επιθυμούν να αποστείλουν προϊόντα στην παραπάνω έκθεση θα πρέπει να επικοινωνήσουν με τον αρμόδιο για την έκθεση Θεόδωρο Τσαούλη, τηλ. 28310 57330, email info@eber.gr.
Δύο οι δράστες του εμπρησμού στο αμαξοστάσιο του δήμου Μαλεβιζίου
Δύο άτομα φέρεται να κρύβονται πίσω από την φωτιά που ξέσπασε τα ξημερώματα στο αμαξοστάσιο του δήμου Μαλεβιζίου, στον επαρχιακό δρόμο...