Πέμπτη, 15 Μαΐου, 2025
No Result
View All Result
Rethnea
Advertisement
  • ΡΕΘΥΜΝΟ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • Πολιτική
  • ΠΑΙΔΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
  • ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
  • ΑΤΖΕΝΤΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ
Rethnea
  • ΡΕΘΥΜΝΟ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • Πολιτική
  • ΠΑΙΔΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
  • ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
  • ΑΤΖΕΝΤΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ
Rethnea
No Result
View All Result
Αρχική Ειδήσεις Ρεπορτάζ

Προβολή των κρητικών προϊόντων στο Βερολίνο

Newsroom Από Newsroom
21/02/2017 - 12:30 μμ
στην κατηγορία Ειδήσεις Ρεπορτάζ, Ροή Ειδήσεων

Θετικά ήταν τα αποτελέσματα για την Περιφέρεια Κρήτης, τους παραγωγούς φρούτων και λαχανικών, που συμμετείχαν στην  μεγαλύτερη έκθεση «FRUIT LOGISTICA» που πραγματοποιήθηκε στο Βερολίνο.

Η Περιφέρεια Κρήτης  στο πλαίσιο των προσπαθειών που καταβάλλει τα τελευταία χρόνια για την προβολή και προώθηση των ποιοτικών αγροτικών προϊόντων του νησιού συμμετείχε με δικό της εκθεσιακό περίπτερο στην   «25η Διεθνή Έκθεση FRUIT LOGISTICA 2017».

Σκοπός της Διεθνούς Έκθεσης είναι η προώθηση φρούτων και λαχανικών για επαγγελματίες και χαρακτηριστικό της είναι ότι συγκεντρώνει όλους τους φορείς λήψης αποφάσεων του διατροφικού κλάδου. H FRUIT LOGISTICA έχει καταστεί σημαντικό σημείο συνάντησης των παραγόντων του κλάδου, κατά τη διάρκεια της οποίας πραγματοποιούνται πολλές εκδηλώσεις, παρουσιάζονται καινοτομίες, αλλά και στοιχεία για την εξέλιξη της παραγωγής και των εξαγωγών.

Στην δυναμική παρουσία της Περιφέρειας Κρήτης συνέβαλε η συμμετοχή   των  Οργανώσεων   Παραγωγών Φρούτων-Οποροκηπευτικών και των  Αγροτικών  Συνεταιρισμών  του νησιού που πρόβαλλαν τα προϊόντα τους στους χιλιάδες  επισκέπτες ενώ ενημερωτικά φυλλάδια  διανεμήθηκαν στο χώρο  του περιπτέρου.  

Επίσης οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τα συγκριτικά  πλεονεκτήματα   και τα  ποιοτικά  χαρακτηριστικά  των αγροτικών προϊόντων του νησιού μας,  από τα μέλη της Περιφέρειας Κρήτης αλλά και από τους  ίδιους τους  παραγωγούς που συμμετείχαν στη διεθνή έκθεση.

Εξάλλου η Αντιπεριφερειάρχης Κρήτης Πρωτογενή Τομέα Θεανώ Βρέντζου – Σκορδαλάκη   πραγματοποίησε  συναντήσεις με φορείς και επαγγελματίες του κλάδου των φρούτων και λαχανικών και σε  συνεργασία με τους παραγωγούς και τους επαγγελματίες ανέδειξαν τον αγροτοδιατροφικό πλούτο της Κρήτης.

Η Αντιπεριφερειάρχης   αναφερόμενη στην σημαντικότητα της έκθεσης ανέφερε ότι οι προσπάθειες που γίνονται από την Περιφέρεια Κρήτης   για την προβολή και προώθηση των ποιοτικών αγροτικών προϊόντων του νησιού  σε χώρες του εξωτερικού είναι συντονισμένες και συνεχείς,  γιατί  όπως τόνισε.  η εξωστρέφεια της αγροτικής παραγωγής  είναι το «κλειδί» που θα ενισχύσει την ανταγωνιστικότητα των παραγόμενων προϊόντων και θα δώσει τη δυνατότητα στα προϊόντα,   να διεισδύσουν σε νέες αγορές αλλά και να εδραιωθούν, στηριζόμενα στην αδιαμφισβήτητη ποιότητά τους. 

 Μεγάλο ενδιαφέρον για τα φρέσκα φρούτα και λαχανικά της Κρήτης εκδήλωσαν εισαγωγείς από  Αίγυπτο, Ολλανδία,  Γαλλία, Πολωνία, Ιταλία, Ρουμανία Αγγλία, Αυστρία, Γερμανία, Τσεχία, Σαουδική Αραβία, Ντουμπάι  και έγιναν οι πρώτες επαφές-συζητήσεις με τους παραγωγούς προκειμένου να κλειστούν εμπορικές συμφωνίες για την εξαγωγή αγροτικών προϊόντων.

Την έκθεση επισκέφτηκαν μεταξύ άλλων ο Γενικός Σύμβουλος Εμπορικών και Οικονομικών Υποθέσεων της Ελλάδας στο Βερολίνο Χρήστος Ντοκομές και η διευθύντρια δημοσίων σχέσεων και υπεύθυνη εκδηλώσεων  του Ελληνογερμανικού Εμπορικού και Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Αθηνά Θεοφανίδου.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές η FRUIT LOGISTICA τα τελευταία χρόνια επεκτείνει τους τομείς της, παρουσιάζοντας και βιολογικά προϊόντα ενώ απευθύνεται και σε εταιρίες Τεχνολογίας, Ασφάλειας και Μεταφοράς Τροφίμων.

 

Share234Tweet146Send
Newsroom

Newsroom

Σχετικά νέα

Έφυγε από τη ζωή ο αρχαιολόγος Γιάννης Τζεδάκις

Έφυγε από τη ζωή ο αρχαιολόγος Γιάννης Τζεδάκις

14/05/2025 - 11:03 μμ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΑΜΕΑ ΕΚΛΟΓΟΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΗ

Επανεξελέγη ο πρόεδρος του σωματείου ΑμεΑ Ρεθύμνου Δ. Τσαχάκης στην περιφερειακή ομοσπονδία ΑμεΑ Κρήτης

14/05/2025 - 10:58 μμ
ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ

Διάκριση για την ομάδα «InnoGo» του Πολυτεχνείου Κρήτης στον διεθνή διαγωνισμό νεανικής επιχειρηματικότητας

14/05/2025 - 10:44 μμ
Και τώρα οι τελικοί της ΕΚΑΣΚ! Ρέθυμνο C.K. – Ηράκλειο

“Γύρισε” τη σειρά στο “Μ. Μερκούρη” το Ρέθυμνο C.K.

14/05/2025 - 10:38 μμ
Επόμενο άρθρο

Συμφωνία με πρόσθετα μέτρα προβλέπει η απόφαση του Eurogroup

Έφυγε από τη ζωή ο αρχαιολόγος Γιάννης Τζεδάκις

Έφυγε από τη ζωή ο αρχαιολόγος Γιάννης Τζεδάκις

14/05/2025 - 11:03 μμ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΑΜΕΑ ΕΚΛΟΓΟΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΗ

Επανεξελέγη ο πρόεδρος του σωματείου ΑμεΑ Ρεθύμνου Δ. Τσαχάκης στην περιφερειακή ομοσπονδία ΑμεΑ Κρήτης

14/05/2025 - 10:58 μμ
epimelitirio-rethymno

Ολοκληρωμένα προγράμματα για ανέργους του Ρεθύμνου

14/05/2025 - 10:30 μμ
ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ - ΜΑΝΟΥΣΟΣ ΜΑΝΟΥΣΟΓΙΑΝΝΗΣ

Αντιδράσεις από τη Λαϊκή Συσπείρωση για την αρνητική απόφαση ανάρτησης της παλαιστινιακής σημαίας

14/05/2025 - 9:59 μμ

Χοροί από όλη την Ελλάδα παρουσιάζονται σε εκδήλωση του Λυκείου Ελληνίδων Ρεθύμνου 

14/05/2025 - 9:55 μμ
ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΡΕΜΑΤΩΝ

Χρηματοδότηση για τον καθαρισμό ρεμάτων στο Ρέθυμνο 

14/05/2025 - 9:06 μμ
ΕΥΑ ΛΑΔΙΑ ΕΥΑ ΛΑΔΙΑ ΕΥΑ ΛΑΔΙΑ
Πολιτιστικό Ρέθυμνο Πολιτιστικό Ρέθυμνο Πολιτιστικό Ρέθυμνο
Μ.Η.Τ. 242157
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία
  • Όροι Χρήσης

© 2025 rethnea.gr

No Result
View All Result
  • ΡΕΘΥΜΝΟ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • Πολιτική
  • ΠΑΙΔΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
  • ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
  • ΑΤΖΕΝΤΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

© 2025 rethnea.gr

No Result
View All Result
  • ΡΕΘΥΜΝΟ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • Πολιτική
  • ΠΑΙΔΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
  • ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
  • ΑΤΖΕΝΤΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

© 2025 rethnea.gr