Προφυλακίστηκε το Σάββατο, μετά την απολογία του, με ομόφωνη απόφαση ανακρίτριας και εισαγγελέα, ο 39χρονος άνδρας που συνελήφθη την περασμένη Τρίτη στους Αρμένους Ρεθύμνου ως εμπλεκόμενος στην υπόθεση της απαγωγής του επιχειρηματία Μιχάλη Λεμπιδάκη.
Ο κατηγορούμενος, του οποίου αποτυπώματα ταυτοποιήθηκαν με αποτυπώματα που είχαν βρεθεί στο τελευταίο κρησφύγετο όπου εκρατείτο ο απαχθείς επιχειρηματίας στη Γέφυρα Ζουρίδας Ρεθύμνου, φέρεται να αρνήθηκε τη συμμετοχή του στην απαγωγή. Δικαιολογώντας τα αποτυπώματα του στον χώρο, ανέφερε ότι στην ίδια σοφίτα διέμενε ο ίδιος πριν μεταφερθεί εκεί ο επιχειρηματίας από τους απαγωγείς. Ωστόσο οι εξηγήσεις που έδωσε φαίνεται πως δεν έπεισαν την ανακρίτρια που έκρινε αδικαιολόγητο το γεγονός ότι τα αποτυπώματα του κατηγορούμενου βρέθηκαν στο εσωτερικό κολλώδες μέρος μονωτικής ταινίας, με την οποία είχαν στερεωθεί χαρτόκουτα στα παράθυρα του κρησφύγετου, ενέργεια που έγινε σε μεταγενέστερο χρόνο από αυτόν που ο 39χρονος υποστηρίζει ότι διέμενε στον χώρο.
Να σημειωθεί ότι ο κατηγορούμενος φέρεται να εργαζόταν στην επιχείρηση του ιδιοκτήτη της μάντρας όπου εκρατείτο αιχμάλωτος ο Μιχάλης Λεμπιδάκης και που επίσης έχει προφυλακιστεί.
Ζητάει κατ’ αντιπαράσταση εξέταση με τον επιχειρηματία
Ο 39χρονος αρνήθηκε κατηγορηματικά δική του εμπλοκή καθ’ οιονδήποτε τρόπο στην υπόθεση απαγωγής του Μιχάλη Λεμπιδάκη. Υποστήριξε ότι στον συγκεκριμένο χώρο διέμενε από τον Μάρτιο του 2016 έως τις πρώτες μέρες του Αυγούστου του 2016, καθώς είχε χωρίσει με τη σύντροφο του, όπως είπε, και υποχρεώθηκε να εγκαταλείψει το κοινό τους σπίτι. Ήταν φιλοξενούμενος του ιδιοκτήτη της μάντρας στην επιχείρηση του οποίου εργαζόταν και στις αρχές Αυγούστου του ανέφερε ότι του χρειάζεται ο χώρος και πρέπει να φύγει και του διέθεσε άλλο χώρο στους Αρμένους, εκεί που βρίσκονται αποθήκες του «μαντρά». Γι’ αυτό και συσκεύασε τα πράγματα του σε κούτες, κάποιες εκ των οποίων πήρε φεύγοντας και κάποιες άλλες τις άφησε συσκευασμένες στη σοφίτα.
Ο κατηγορούμενος τόσο στις προφορικές εξηγήσεις που έδωσε στην ανακρίτρια όσο και μέσω του υπομνήματος που της παρέδωσε με τον συνήγορο του Χρήστο Τόλη, δικαιολόγησε τα αποτυπώματα του στο κρησφύγετο λέγοντας πως εφόσον διέμενε στον χώρο είναι φυσικό να βρεθούν πάρα πολλά ίχνη του.
Ειδικότερα για τα αποτυπώματα που βρέθηκαν στο εσωτερικό τμήμα -κολλώδες- μονωτικής ταινίας, εξ αιτίας των οποίων και του ασκήθηκε δίωξη, ο 39χρονος ανέφερε πως συσκευάζοντας τα πράγματα του όταν έπρεπε να φύγει από τη σοφίτα χρησιμοποίησε μονωτική ταινία για να κλείσει τις κούτες. Έτσι, όπως είπε, προφανώς μείνανε τα αποτυπώματα του στη μονωτική ταινία.
Πρόσθεσε επίσης πως εάν είχε εμπλοκή στην απαγωγή θα είχε φροντίσει να εξαφανίσει τα ίχνη του, αλλά θα είχε εξαφανιστεί και ο ίδιος μετά τις πρώτες συλλήψεις διαφεύγοντας στο εξωτερικό όλο αυτό το διάστημα που μεσολάβησε από τις 2 Οκτωβρίου μέχρι την ημέρα σύλληψης του.
Επειδή από την απολογία του ιδιοκτήτη της μάντρας προκύπτει ότι ο προτελευταίος φύλακας του Μιχάλη Λεμπιδάκη, που για μεγάλο διάστημα και σε διαφορετικά καταφύγια είχε ρόλο φρουρού, ο επονομαζόμενος και «Κώστας ο φιλόσοφος» ήταν αυτός που σφράγισε με χαρτόνια τα παράθυρα του κρησφύγετου, θα μπορούσε να οδηγήσει τις δικαστικές αρχές ότι ο 39χρονος είναι το πρόσωπο αυτό, ο κατηγορούμενος μέσω του συνηγόρου του υπέβαλε αίτημα για κατ’ αντιπαράσταση εξέταση με τον Μιχάλη Λεμπιδάκη, έτσι ώστε ο επιχειρηματίας αφενός να συγκρίνει τον σωματότυπο του και αφετέρου τη φωνή του αντίστοιχα με του άγνωστου προς το παρόν «Κώστα του φιλόσοφου», ώστε ο επιχειρηματίας να βεβαιώσει ή όχι αν πρόκειται για τον προτελευταίο φύλακα ή για οποιοδήποτε άλλο άτομο είχε συναντήσει κατά την πολύμηνη ομηρεία του στα πέντε διαφορετικά κρησφύγετα.