Οι νέες συναντήσεις ξενοδόχων – διευθυντών – υπεύθυνων προμηθειών ξενοδοχείων της Κρήτης και παραγωγών – μεταποιητών κρητικών προϊόντων, θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 2 Μαρτίου από τις 09:00 το πρωί έως τις 09:00 το βράδυ και θα περιλαμβάνουν, αποκλειστικά και μόνο, προκαθορισμένες κατ’ ίδιαν συναντήσεις εξάλεπτης διάρκειας, σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους στο Επιμελητήριο Ηρακλείου (οδός Κορωναίου 9 στο Ηράκλειο).
Η διαδικασία δήλωσης συμμετοχής στο Δεύτερο Παγκρήτιο Forum προώθησης των κρητικών προϊόντων στα κρητικά ξενοδοχεία, ολοκληρώνεται την Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου, ημέρα κατά την οποία παραγωγοί και μεταποιητές θα πρέπει να έχουν αποστείλει και τα προϊόντα που θα παρουσιαστούν στην έκθεση, η οποία θα λειτουργήσει, όπως και πέρυσι στην αίθουσα «Καρούζου» του Επιμελητηρίου Ηρακλείου.
Στόχος των διοργανωτών του δεύτερου παγκρήτιο Forum, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, είναι η συνεργασία πρωτογενούς, δευτερογενούς και τριτογενούς τομέα, ώστε τα τοπικά προϊόντα να προωθηθούν και ν’ αναδειχθούν στην κουζίνα των κρητικών ξενοδοχείων και κατά την φετινή τουριστική περίοδο, αποτελώντας τους πρεσβευτές της κρητικής διατροφής στο εξωτερικό, μέσω των φιλοξενούμενων τουριστών.
Για περισσότερες πληροφορίες και δήλωση συμμετοχής στο δεύτερο Παγκρήτιο Forum, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με το Επιμελητήριο Ηρακλείου: Μιχάλης Καθαράκης, τηλ: 2810 344738 e-mail: katharak@katartisi.gr και Έφη Κουτεντάκη, τηλ: 2810 302731 e-mail: koutentaki@katartisi.gr.
Το δεύτερο Παγκρήτιο Forum στηρίζει η Περιφέρεια Κρήτης, και οι ακόλουθοι φορείς: Οργανισμός Λιμένος Ηρακλείου (ΟΛΗ), ΓΕΩΤ.Ε.Ε – Παράρτημα Κρήτης, Παγκρήτιος Σύλλογος Διευθυντών Ξενοδοχείων, Παγκρήτια Συνεταιριστική Τράπεζα, Συνεταιριστική Τράπεζα Χανίων, Λέσχη Αρχιμαγείρων Κρήτης, Σύνδεσμος Τυποποιητών Ελαιολάδου Κρήτης, Δίκτυο Κρητικού Ελαιολάδου, Ανοιχτή Σύμπραξη Τουριστικής Ανάπτυξης Κρήτης, Δίκτυο Οινοποιών Κρήτης, Σωματείο Μαγείρων-Ζαχαροπλαστών και λοιπού προσωπικού κουζίνας.