Ο πρώτος νεκρός από κορωνοϊό στην Κρήτη και ο εικοστός δεύτερος στη Ελλάδα είναι γεγονός. Πρόκειται για τον Γερμανό καθηγητή που είχε έρθει να διδάξει προγραμματισμό στα εργαστήρια του τμήματος Χημείας του Πανεπιστημίου Κρήτης στο Ηράκλειο στα πλαίσια μεταπτυχιακού προγράμματος.
Ο άτυχος καθηγητής, ο οποίος ήταν 42 ετών, εμφάνισε στις 12 Μαρτίου ήπια συμπτώματα του κορωνοιού, ενώ μόλις επιβεβαιώθηκε ότι ήταν θετικός στον ιό ζητήθηκε και παρέμεινε σε “καραντίνα” στο σπίτι του, ενώ ειδοποιήθηκε η Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Κρήτης, η οποία προχώρησε σε απολύμανση στο τμήμα Χημείας.
Σύμφωνα με πληροφορίες διέμενε σε σπίτι συναδέλφου του, ενώ όταν εμφάνισε τα συμπτώματα μετέβη στο εφημερεύον νοσοκομείο Ηρακλείου (Βενιζέλειο Νοσοκομείο) όπου και οδηγήθηκε στον ειδικά διαμορφωμένο θάλαμο αρνητικής πίεσης όπου ελήφθησαν τα δείγματα. Αργότερα πιστοποιήθηκε ότι ήταν θετικός στον Covid -19.
Εισήχθη στο νοσοκομείο μια εβδομάδα μετά και στις 21 Μαρτίου μπήκε στην εντατική, ενώ δεν είχε υποκείμενο νόσημα.
Ωστόσο, μιλώντας αργότερα απόψε το βράδυ στην τηλεόραση CRETA ο διοικητής του ΠΑΓΝΗ κος Γιώργος Χαλκιαδάκης ανέφερε ότι ο Γερμανός καθηγητής είχε έρθει εμπύρετος στην Κρήτη.
Οπως σημειώνει το creta24.gr στην αποκάλυψη ότι ο Γερμανός καθηγητής, που άφησε την τελευταία του πνοή στο ΠαΓΝΗ από κορωνοϊό, ήρθε με πυρετό στην Κρήτη, προχώρησε μέσα από την τηλεόραση Creta ο Διοικητής του νοσοκομείου Γιώργος Χαλκιαδάκης.
Ο καθηγητής, το πρώτο θύμα κορωνοϊού για το νησί, πιθανότατα εκτίμησε πως ο πυρετός προέρχεται από μία ίωση που δεν αξιολόγησε την σπουδαιότητά της και έτσι δεν ανέβαλε το ταξίδι του στην Κρήτη.
Σύμφωνα με τον διοικητή του ΠαΓΝΗ «ενώ ο 42χρονος νοσηλευόταν στον ειδικά διαμορφωμένο θάμαλο του νοσοκομείου, στις 23 Μαρτίου παρουσίασε δύσπνοια και μπήκε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Χθες και σήμερα το πρωί η εικόνα της υγείας του είχε βελτιωθεί, ωστόσο λίγες ώρες μετά παρουσίασε θρόμβωση των πνευμονικών αγγείων και κατέληξε».
Όπως είπε ο κ. Χαλκιαδάκης στο ΠαΓΝΗ δεν νοσηλεύται πλέον κανείς με κορωνοϊό. Και α δύο άτομα που έχουν πάρει εξιτήριο βρίσκονται σε κατ’οίκον περιορισμό.