Πρόκειται για 10.200 διοικητικούς υπαλλήλους, που υπηρετούν κυρίως στα μεγάλα και όχι στα περιφερειακά Πανεπιστημιακά και Τεχνολογικά Ιδρύματα της χώρας, όπως το Πανεπιστήμιο Αθηνών, το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, τα ΤΕΙ Αθηνών, Πειραιά και Θεσσαλονίκη.
Τα ιδρύματα αυτά θα πρέπει να προχωρήσουν σε αξιολόγηση του προσωπικού τους έως τις 15 Οκτωβρίου, ώστε να εντοπισθούν τυχόν πλεονάζοντες υπάλληλοι με σκοπό να τεθούν σε καθεστώς διαθεσιμότητας και στην συνέχεια να αξιοποιηθούν σε άλλες υπηρεσίες του Δημοσίου, ανάλογα με τις ελλείψεις που παρατηρούνται.
Για μία ακόμα φορά, με αφορμή και την συνέντευξη του υπουργού Παιδείας την Τρίτη στην πρωινή εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού Mega, πηγές από το κτίριο του Αμαρουσίου επέμεναν να επαναλαμβάνουν ότι «κανείς εκπαιδευτικός δεν είναι περιττός», θέτοντας για την ώρα σε καθεστώς ασφαλείας τους εναπομείναντες 151.000 εκπαιδευτικούς, που δεν είδαν την περασμένη εβδομάδα να ανοίγει δίπλα τους η πόρτα της διαθεσιμότητας.
Σαφείς εντολές για την επιτάχυνση του μεταρρυθμιστικού έργου και την τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων σχετικά με την κινητικότητα στο Δημόσιο, έδωσε ο Αντώνης Σαμαράς στους υπουργούς του. Με βάση τη συμφωνία με την τρόικα, θα πρέπει μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου να έχουν μπει σε κινητικότητα 12.500 υπάλληλοι του δημοσίου.
Η σύσκεψη του Κυβερνητικού Συμβουλίου Διοικητικής Μεταρρύθμισης πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού Εξωτερικών, Ευ. Βενιζέλου και των υπουργών Οικονομικών, Γ. Στουρνάρα, Εσωτερικών, Γ. Μιχελάκη, Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυρ. Μητσοτάκη, Παιδείας, Κ. Αρβανιτόπουλου, Ανάπτυξης, Κ. Χατζηδάκη και Υγείας, Αδ. Γεωργιάδη.
Σύμφωνα με πληροφορίες, εξετάστηκε η πορεία υλοποίησης των δεσμεύσεων που έχει αναλάβει η κυβέρνηση με στόχο να μην υπάρξουν αποκλίσεις.
Σε δήλωσή του μετά τη σύσκεψη, ο αρμόδιος για το πρόγραμμα της κινητικότητας υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, τόνισε πως δόθηκαν κατευθύνσεις για επιτάχυνση του μεταρρυθμιστικού έργου της κυβέρνησης, όσον αφορά και στα ποιοτικά και στα ποσοτικά στοιχεία.
«Είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε στο κεντρικό Συμβούλιο Μεταρρύθμισης τους μεταρρυθμιστικούς στόχους της Κυβέρνησης και δόθηκαν σαφείς κατευθύνσεις σε όλα τα Υπουργεία για την επιτάχυνση του μεταρρυθμιστικού έργου όσον αφορά και τους ποιοτικούς αλλά και τους ποσοτικούς στόχους» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
Ο Γιάννης Στουρνάρας, από την πλευρά του, δήλωσε ότι θα τηρηθούν οι προθεσμίες και πως δεν θα υπάρξουν προβλήματα.
«Μιλήσαμε για την κινητικότητα γενικά και για τις υποχρεώσεις που έχουμε μέχρι το τέλος του έτους» ανέφερε ο κ. Στουρνάρας, προσθέτοντας ότι «καταλήγουμε σιγά-σιγά». Ερωτηθείς για το αν θα τηρηθούν οι προθεσμίες είπε χαρακτηριστικά: «Βέβαια».
Σύμφωνα με πληροφορίες, στη συνάντηση αποφασίστηκε να μην υπάρξουν οριζόντιες περικοπές και να διερευνηθεί το ενδεχόμενο αλλαγών μέσα σε υπουργεία και κυρίως στο υπουργείο Παιδείας.
Ο υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Μιχελάκης, ανακοίνωσε ότι προχωρά στην αναδιάρθρωση της Γενικής Γραμματείας Ισότητας.
Σύμφωνα με το νέο οργανόγραμμα της Γενικής Γραμματείας Ισότητας, οι 25 οργανικές μονάδες μειώνονται σε 8, καταργείται η θέση της γενικής διευθύντριας, καταργούνται οι 17 από τις 25 θέσεις ευθύνης, συγχωνεύονται σε 2 οι 5 διευθύνσεις και μειώνονται σε 6 τα 19 τμήματα.
Όπως σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση, «με το νέο οργανόγραμμα η Γενική Γραμματεία Ισότητας γίνεται πιο λειτουργική και πιο αποτελεσματική για τον πολίτη, ενώ παράλληλα μειώνονται σημαντικά τα έξοδα του κρατικού προϋπολογισμού».
Δύο οι δράστες του εμπρησμού στο αμαξοστάσιο του δήμου Μαλεβιζίου
Δύο άτομα φέρεται να κρύβονται πίσω από την φωτιά που ξέσπασε τα ξημερώματα στο αμαξοστάσιο του δήμου Μαλεβιζίου, στον επαρχιακό δρόμο...