Το Τμήμα Τουριστικών Επαγγελμάτων της Grant υλοποιεί ανοικτά σεμινάρια κρύας κουζίνας, κρασιών, νέων τάσεων κουζίνας, ζαχαρόπαστας, για όλους τους σπουδαστές της κάθε Σάββατο, με στόχο να αυξήσει τις γνώσεις και τις δεξιότητες των σπουδαστών. Ένα από αυτά ήταν το σεμινάριο με θέμα «Τα τυριά και τα χόρτα της Κρήτης» με εισηγητή τον Σεφ Μανόλη Φωτεινίδη, που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 5 Δεκεμβρίου.
Δεκάδες σπουδαστές της Σχολής συμμετείχαν στο σεμινάριο που είχε ως σκοπό να γνωρίσουν οι συμμετέχοντες τα παραδοσιακά τυριά και τα χόρτα της Κρήτης. Παρουσιάστηκαν στους συμμετέχοντες ποικιλίες των κρητικών τυριών και χόρτων, η διατροφική τους αξία και τρόποι χρήσης στη μαγειρική. Μετά το τέλος της παρουσίασης οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να γευτούν διάφορα τυριά όπως ανθότυρο, γραβιέρα Κρήτης, πηχτόγαλο, κεφαλοτύρι, μαλάκα, μυζήθρα, ξινομυζήθρα.
«Η Σχολή γαλουχεί τους σπουδαστές με αγάπη για τη σύγχρονη και παραδοσιακή κουζίνα και ιδιαιτέρως για την χρήση των παραδοσιακών προϊόντων» επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση.
Το Ινστιτούτο Τεχνολογίας & Εκπαίδευσης Grant ευχαριστεί την Τυρεμπορική «Αμάλαγον» και τον κύριο Ψαθάκη Μιχάλη για τα τυριά που προσέφεραν και είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν οι σπουδαστές.