Το Ι.ΙΕΚ Grant, προσφέρει μια μεγάλη ποικιλία σεμιναρίων για επαγγελματίες και ερασιτέχνες, για όλους τους τομείς αλλά και τις σχολές. Στο χώρο της γαστρονομίας, υπάρχουν 8 θεματικές ενότητες, οι οποίες εμπεριέχουν εξειδικευμένα σεμινάρια ανάλογα τη θεματική.
1. Πίτες
2. Παραδοσιακή Κουζίνα
3. Σύγχρονη Κουζίνα
4. Σαλάτες
5. Τεχνικές Μαγειρικής
6. Διεθνής Κουζίνα
7. Ασιατική Κουζίνα
8. Ζαχαροπλαστική Τέχνη
Η θεματική ενότητα της Ασιατικής Κουζίνας, ξεκίνησε με το σεμινάριο Ασιατικής Κουζίνας – Sushi, το οποίο παρουσίασε το Σάββατο 21 Ιανουαρίου η executive chef κ. Παπατζανή στις εγκαταστάσεις του Ι.ΙΕΚ Grant. Στο σεμινάριο αυτό έγινε παρουσίαση 6 διαφορετικών συνταγών Sushi, με σκοπό να τεθούν οι βάσεις, αλλά και να ενταχθεί ο κάθε ένας από τους συμμετέχοντες εύκολα, στη νοοτροπία της Ασιατικής Κουζίνας για να μπορέσει να προχωρήσει στο επόμενο σεμινάριο της θεματικής «Προτάσεις Ασιατικής Κουζίνας».
Το σεμινάριο αποτελούνταν από 3 μέρη: το θεωρητικό, το κομμάτι της επίδειξης και το πρακτικό μέρος. Ενθουσιασμένοι οι συμμετέχοντες, έκαναν πρακτική εξάσκηση ο καθένας χωριστά, στην ατομική θέση εργασίας του.