Διήμερο σεμινάριο γαστρονομίας θα πραγματοποιηθεί στους χώρους της Grant (Οπλ. Παχλά 118) στις 24 και 25 Νοεμβρίου, από τον chef Σταύρο Ψωμόπουλο, που θα ταξιδέψει τους συμμετέχοντες στον κόσμο της Υψηλής Γαστρονομίας.
Με την υψηλή γαστρονομία να εξελίσσεται συνεχώς, να γίνεται όλο και πιο διαδεδομένη καθιστά για κάθε chef τη δημιουργία ισορροπημένων πιάτων υψηλής αντίθεσης τόσο αισθητικά όσο και γευστικά μια μεγάλη πρόκληση.
Πρόκειται για τη μεθοδική επεξεργασία εκλεπτυσμένων υλικών και την παραγωγή αισθητικά ισορροπημένων πιάτων υψηλής αντίθεσης. Η Υψηλή Γαστρονομία μετατρέπει την μαγειρική σε έργο τέχνης και τον μάγειρα σε καλλιτέχνη της γαστρονομίας.
Με νέα υλικά και ένα εντυπωσιακό ταξίδι στην δημιουργική κουζίνα, επαναπροσδιορίζει τον τρόπο σύστασης μενού, την τεχνική στησίματος πιάτου, τον ρόλο του Chef και παρουσιάζει την χρήση ξηρού πάγου, την μαγειρική σε κενό αέρος και την χρήση μοριακής γαστρονομίας στην κουζίνα.