Την παρουσίαση του γαστρονομικού πλούτου των νησιών του Αιγαίου, έχει σκοπό η νέα προωθητική καμπάνια της Blue Star Ferries, με τίτλο «Σερβίρουμε Αιγαίο» που υλοποιεί σε συνεργασία με το Greek Gastronomy Guide.
Στην καμπάνια «Σερβίρουμε Αιγαίο» κάθε νησί παρουσιάζεται με την ιστορία του, τη γεωγραφία του, την κουζίνα του, τα προϊόντα του, τα χαρακτηριστικά του εδέσματα και άλλα πολλά! Τόσα όσα χρειάζονται για να μας αφήσουν την πλούσια και την πιο ιδιαίτερη γεύση κάθε τόπου. Γιατί τελικά η γαστρονομία είναι ο καλύτερος τρόπος για να έρθει ο ταξιδιώτης-επισκέπτης σε επαφή με την ουσία κάθε τόπου, «τα δαιμόνιά του», τους ανθρώπους του και σε τελευταία ανάλυση να γνωρίσει τον πολιτισμό της καθημερινότητας, ξεπερνώντας την «βιτρίνα» και τα τουριστικά στερεότυπα.
Το ταξίδι στα 18 νησιά-προορισμούς της Blue Star Ferries, Kρήτη, Ρόδο, Κω, Κάλυμνο, Αστυπάλαια, Πάτμο, Σαντορίνη, Ίο, Τήνο, Μύκονο, Νάξο, Πάρο, Σύρο, Μικρές Κυκλάδες, Αμοργό, Ικαρία, Χίο, Λέσβο, μετατρέπεται σ’ ένα ταξίδι σε γαστρονομικούς προορισμούς, για να προσφέρουν τον καλύτερο γαστρονομικό τους εαυτό.
Ο χάρτης των νησιών του Αιγαίου πελάγους στην καμπάνια «Σερβίρουμε Αιγαίο» μετατρέπεται σ’ ένα εύχρηστο και διασκεδαστικό παιγνίδι, όπου πλοηγούμενος από νησί σε νησί μαθαίνεις πληροφορίες για το καθένα απ’ αυτά. Και, αφού σου ανοίξει για τα καλά η όρεξη, οδηγείσαι στην πηγή των πληροφοριών που είναι το greekgastronomyguide.gr για να γνωρίσεις πιο αναλυτικά τους παραγωγούς των τοπικών προϊόντων, τους σημαντικότερους επαγγελματίες της εστίασης σε κάθε τόπο, (ταβέρνες, εστιατόρια, καφενεία), αλλά και τα τοπικά πανηγύρια, τις αγορές και τα αξιοθέατα.
Στόχος της περιήγησης αυτής είναι τα νησιά να συνδεθούν στη συνείδηση του επισκέπτη με τη γαστρονομία τους, με τα προϊόντα και τις γεύσεις τους, ώστε να αναδυθεί μέσα από αυτό το ταξίδι η τουριστική τους ταυτότητα.
Μ’ αυτό τον τρόπο, τα εδέσματα και τα προϊόντα γίνονται οι καλύτεροι πρεσβευτές το κάθε τόπου! Το σκοτύρι και η μοσέντα ταυτίζονται και εκπροσωπούν την Ίο, οι ντοματοκεφτέδες και το ασύρτικο την Σαντορίνη, η λούζα και η κοπανιστή την Μύκονο, το σαλτσίτσι και το βολάκι την Τήνο, οι γκιουσλεμέδες και οι σαρδέλες Καλλονής την Λέσβο, η γραβιέρα και το ζαμπόνι την Νάξο, το σαλατούρι και η σούμα την Πάρο, το μελεκούνι και η λακάνη την Ρόδο, το τυρί της πόσιας και τα κατημέρια την Κω, οι χταποδοκεφτέδες και τα αλίπαστα την Κάλυμνο κλπ.
Το «Σερβίρουμε Αιγαίο» αποτελεί μια προσπάθεια της Blue Star Ferries να συμβάλλει στην προβολή των προορισμών του Αιγαίου Αρχιπελάγους και είναι ένα εξαιρετικό παράδειγμα-πρότυπο για τη δημιουργία ανάλογων πρωτοβουλιών από επιχειρήσεις που υποστηρίζουν στην πράξη την άποψη ότι η Ελληνική Γαστρονομία, σε όλες της τις διαστάσεις, μπορεί να συμβάλλει καθοριστικά στην ανάδειξη του ποιοτικού Τουρισμού της χώρας μας.
Τα καταπληκτικά τοπία με τις τοπικές καλλιέργειες, τα ντόπια και τα αγνά υλικά, οι ιδιαίτερες γεύσεις, οι άνθρωποι με τις γιορτές, τα πανηγύρια, τα έθιμά τους και την ανοικτή τους καρδιά, μπορούν να γίνουν μοναδικές εμπειρίες για τον επισκέπτη, προσφέροντάς του μία αυθεντική και ανεπανάληπτη γνωριμία με τη γαστρονομία και τον πολιτισμό κάθε τόπου.