Ο χρόνος περνάει και η πανδημία συνεχίζει να ταλαιπωρεί τις ζωές και την καθημερινότητα όλων των ανθρώπων. Από τον κανόνα δεν εξαιρείται ο ερασιτεχνικός αθλητισμός, καθώς οι εγκαταστάσεις παραμένουν κλειστές και τα σωματεία με κατεβασμένα ρολά για περισσότερους από 2.5 μήνες.
Το βόλεϊ στο σύνολό του υπολειτουργεί και αυτό το γεγονός επηρεάζει ακόμα και τις Εθνικές κατηγορίες. Τα περιθώρια στενεύουν απειλητικά και στην εξίσωση βρίσκεται ο Ν. ΟΠΕΡ που συμμετέχει στην Α2 Εθνική κατηγορία Γυναικών. Πλέον είναι ορατός ο κίνδυνος να χαθεί οριστικά η σεζόν, κάτι που συζητήθηκε στην τηλεδιάσκεψη των εκπροσώπων των ομάδων. Τον ρεθεμνιώτικο σύλλογο εκπροσώπησε ο πρόεδρός του, Γιώργος Βιδάκης.
Στην προκειμένη περίπτωση υπάρχουν δεδομένα και ζητούμενα. Με το σταδιακό άνοιγμα του αθλητισμού, λοιπόν, πρώτα θα πρέπει να ξεκαθαρίσει τι μέλλει γενέσθαι με την Pre League και στη συνέχεια με την Α2. Αν δεν αρχίσει η παραπάνω κατηγορία, τότε δεν υπάρχει περίπτωση επανεκκίνησης της Α2. Η πλειοψηφία των ομάδων ξεκαθάρισε πως θέλει να συνεχιστεί το πρωτάθλημα, εφόσον φυσικά ξεκινήσουν άμεσα οι προπονήσεις. Μόνο έτσι θα έχουμε ξανά δράση στις αρχές Μαρτίου, γιατί αν καθυστερήσει ακόμα περισσότερο, δεν υπάρχουν τα περιθώρια να ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα. Για εμβόλιμες αγωνιστικές δεν τίθεται καν ζήτημα. Τα οικονομικά προβλήματα ταλανίζουν τους συλλόγους και από την στιγμή που το εβδομαδιαίο τεστ COVID-19 είναι προαπαιτούμενο, τότε θα πρέπει να υπάρξει και επιχορήγηση. Φευ…
Η θέση του Ν. ΟΠΕΡ είναι ξεκάθαρη και ο Γιώργος Βιδάκης τονίζει χαρακτηριστικά: «Η θέση μας είναι ότι θα θέλαμε να παίξουμε αλλά υπό προϋποθέσεις. Αν μας υποχρεώσουν να κάνουμε τα τεστ, όπως γίνεται στην Α1, τότε δεν θα μπορέσουμε να ανταποκριθούμε οικονομικά, εκτός αν βρεθεί κάποιος που θα επωμιστεί το συγκεκριμένο έξοδο. Επίσης, θέλουμε να παίξουμε, με την προϋπόθεση να ξεκινήσει το πρωτάθλημα και να ολοκληρωθεί κανονικά. Θα ακολουθήσουμε αν η Πολιτεία κάνει κάτι για τα έξοδα των τεστ και δεν υπάρξουν εμβόλιμες. Εάν δεν ανοίξουν μάξιμουμ μέχρι 10 Μαρτίου τα γήπεδα, τότε και η ίδια η Ομοσπονδία θα ακυρώσει τη χρονιά».
Κοινή γραμμή των ομάδων για άνοιγμα των εγκαταστάσεων και προπονήσεις όλων των ηλικιακών κατηγοριών
Επίσης, ο πρόεδρος του Ν. ΟΠΕΡ επισημαίνει κάτι πολύ σημαντικό που βρήκε σύμφωνες όλες τις ομάδες που μετείχαν στην τηλεδιάσκεψη.
«Σε αυτό που συμφωνήσαμε όλοι είναι ότι πρέπει να πιέσουμε να ανοίξουν τα γήπεδα, έστω για τις προπονήσεις όλων των ηλικιακών τμημάτων, μιας και σε μερικές εβδομάδες θα ανοίξουν τα Γυμνάσια και τα Λύκεια. Όλες οι ομάδες έχουν σοβαρό πρόβλημα με τα παιδιά και την απραξία τόσων μηνών. Σαν Ν. ΟΠΕΡ δεν έχουμε σταματήσει να δίνουμε προγράμματα ατομικής προπόνησης, αλλά όπως καταλαβαίνετε, η διαφορά με το να γίνεται προπόνηση ομαδική, όταν μιλάμε για ομαδικό άθλημα, δεν έχει καμία σχέση με αυτό που γίνεται τώρα.
Κινδυνεύουμε να χάσουμε παιδιά από τον χώρο του βόλεϊ, μιας και έχουν σταματήσει πολλούς μήνες τώρα να έχουν επαφή με το άθλημα. Γιατί είναι διαφορετικό το κίνητρο του παιδιού να ασχοληθεί όταν έχει εμπειρίες και παραστάσεις από αγώνες ή έστω από τις ομαδικές προπονήσεις. Η υπάρχουσα κατάσταση απομακρύνει τα παιδιά από το άθλημα και ειδικά κάποιες ηλικίες, οι οποίες ξεκίνησαν πέρυσι ή φέτος την ενασχόληση τους με τον χώρο. Για όλες τις ομάδες αυτό ήταν το σημαντικότερο πρόβλημα».
Γιώργος Βιδάκης: «Μόνιμη εγκατάσταση για τα γήπεδα beach volley και χωρίς χρονοτριβές»
Ο πρόεδρος του Ν. ΟΠΕΡ έθιξε και το φλέγων ζήτημα με τα γήπεδα του beach volley, τονίζοντας πως απαιτείται μόνιμη λύση και χωρίς χρονοτριβές.
«Το θέμα των γηπέδων του beach volley είναι πολύ σοβαρό. Είχαμε κάνει κάποιες συζητήσεις το καλοκαίρι. Έχουμε την πλήρη στήριξη του Δήμου Ρεθύμνου, όμως δεν υπάρχει ανάλογη ανταπόκριση από τις άλλες αρμόδιες υπηρεσίες. Είχε παρθεί μία απόφαση ερήμην μας, ενώ είχαμε κάνει μία συνάντηση στο Λ.Τ. με όλους τους φορείς και είχαμε συμφωνήσει να λειτουργήσουν το περασμένο καλοκαίρι τα γήπεδα για 45 ημέρες στο σημείο που ήταν τοποθετημένα και πριν. Όταν πήγα προσωπικά να πάρω τον υπάλληλο του Δήμου για να κάνουμε κάποιες εργασίες, μου παρουσίασαν μία απόφαση που ήταν τελείως διαφορετική. Είχαν υποδείξει ένα άλλο σημείο. Ο λόγος που χάθηκε το περασμένο καλοκαίρι είναι γιατί ο χώρος που μας είχαν υποδείξει δεν έχει τις προδιαγραφές για να λειτουργήσει άμεσα, καθώς ήθελε μεγάλη προεργασία, ενώ δεν υπήρχαν και τα κατάλληλα υλικά».
Συνεχίζοντας αναφέρθηκε στις ενέργειες που έχουν γίνει και στο πόσο σημαντικό είναι το σημείο αλλά και η άμεση δημιουργία μόνιμης εγκατάστασης: «Αυτήν τη στιγμή βρισκόμαστε εν αναμονή κάποιας ενημέρωσης. Έχουμε ενοχλήσει κάποιες υπηρεσίες, αλλά δεν έχει γίνει τίποτα. Μετά από τόσους μήνες, παρά τις υποσχέσεις ότι θέλουν τα γήπεδα, δυστυχώς 6 μήνες τώρα δεν έχει γίνει το παραμικρό. Έχω μιλήσει με τον κ. Λαχνιδάκη, ο οποίος περιμένει από εμάς κάποια συνεννόηση για να πάμε στις υπηρεσίες, να δούμε που κολλάει το θέμα και να πιέσουμε την κατάσταση. Θεωρώ επιβεβλημένο να τοποθετηθούν τα γήπεδα σε χώρο που θα γίνει άμεσα χωρίς χρονοτριβές και μόνιμα.
Το ιδανικό σημείο, για να είμαστε όλοι ευχαριστημένοι, θα ήταν να τοποθετηθούν στο σημείο ανατολικά του κτιρίου «Δελφίνι», αλλά όπως γνωρίζουμε όλοι μας και όπως έχει τονίσει και ο Δήμαρχος δεν υπάρχει περίπτωση να πάρουμε αδειοδότηση ούτε… σε 150 χρόνια, γιατί υπάρχει το ζήτημα με τον χώρο όπου βρίσκονται οι χελώνες καρέτα – καρέτα και η έκταση ανήκει στην κτηματική υπηρεσία. Άρα τα εμπόδια θα είναι πάρα πολλά και η υπόθεση των γηπέδων θα καθυστερήσει πάρα πολύ και μέχρι τότε κανείς δεν θα μπορεί να ασχοληθεί με το άθλημα του beach volley.
Η μόνη λύση είναι στην παραλία δυτικά από το «Δελφίνι». Να βρεθεί ένας χώρος, να είναι μόνιμα τα γήπεδα. Ακόμα και τον χειμώνα υπάρχει δραστηριότητα, με παγκρήτιες διοργανώσεις. Το beach volley είναι ένα ξεχωριστό άθλημα και χρειάζονται εγκαταστάσεις. Αν δεν υπάρχουν, τότε δεν υπάρχει και άθλημα».