Τις ελλείψεις του προσωπικού του νοσοκομείου Ρεθύμνου φέρνουν στη βουλή οι βουλευτές του ΚΚΕ Μανόλης Συντυχάκης, Μαρία Κομνηνάκα και Διαμάντω Μανωλάκου.
Στην ερώτηση τους οι βουλευτές τονίζουν: «Το νοσοκομείο Ρεθύμνου είναι και αυτό θύμα της πολιτικής των προηγούμενων κυβερνήσεων αλλά και της σημερινής κυβέρνησης της ΝΔ, που στόχο έχει να κάνει ολοένα την υγεία πανάκριβο και χρυσοπληρωμένο από την τσέπη του λαού εμπόρευμα.
Μέσω της συνέχισης της μείωσης της χρηματοδότησης και του νοσοκομείου Ρεθύμνου από τον κρατικό προϋπολογισμό μετατρέπεται το ίδιο σε επιχείρηση και ταυτόχρονα σε πεδίο κερδοφορίας των συναφών επιχειρήσεων.
Το νοσοκομείο Ρεθύμνου μετά τη συνταξιοδότηση γιατρών τον τελευταίο χρόνο και τη μη αναπλήρωση της θέσης τους, την παραίτηση ειδικευμένων γιατρών, αλλά και την απογύμνωση του από ειδικευόμενους γιατρούς, το τελευταίο εξάμηνο δουλεύει οριακά. Χαρακτηριστικά αναφέρουμε πως υπάρχει μόνο ένας νευρολόγος για όλο τον νομό, ένα ειδικευμένος γιατρός στη ΜΕΘ, οι γιατροί της χειρουργικής κλινικής κάνουν 8-10 εφημερίες το λιγότερο τον μήνα ταυτόχρονα με την κάλυψη των επειγόντων περιστατικών (ΤΕΠ). Και έπονται και άλλες συνταξιοδοτήσεις ενώ λήγουν τους επόμενους μήνες και συμβάσεις επικουρικών.
Η αναστολή της προκήρυξης των 12 μόνιμων θέσεων ιατρών και των 3 άγονων (2 για το ΤΕΠ και 1 παθολόγο) τον Ιούνιο, η απίστευτη καθυστέρηση των τελευταίων μηνών στους διορισμούς ειδικευομένων, ο περιορισμός των κονδυλίων για την πρόσληψη προσωπικού και η γενική έλλειψη ειδικευομένων, έχει ήδη περιορίσει μεγάλο μέρος της πρωινής λειτουργίας του νοσοκομείου (εξωτερικά ιατρεία, τακτικά χειρουργεία, κ.λπ.), έχει αναστείλει την εκπαίδευση των ειδικευόμενων ιατρών και τις άδειες του προσωπικού.
Επιπλέον οι περισσότεροι γιατροί δουλεύουν πάνω από τα όρια της ασφαλούς εφημέρευσης, χωρίς κανένα ορίζοντα βελτίωσης των συνθηκών εργασίας τους.
ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. υπουργός τι μέτρα θα πάρει για:
Την άμεση προκήρυξη των 3 άγονων θέσεων (2 ΤΕΠ, 1 παθολόγου, των θέσεων που πάγωσαν τον Ιούνιο και την άμεση επίσπευση των διορισμών ειδικευομένων γιατρών.
Να γίνουν μόνιμες προσλήψεις επαρκούς αριθμού προσωπικού όλων των ειδικοτήτων (ιατρικού, νοσηλευτικού, διοικητικού κ.ά.), με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, ώστε να καλύπτονται πλήρως οι ανάγκες του πληθυσμού της περιοχής».