Έξι ολόκληρους μήνες και τρεις μέρες ο επιχειρηματίας Μιχάλης Λεμπιδάκης βίωσε την απίστευτη φρίκη στα χέρια των απαγωγέων του. Για το ίδιο διάστημα η οικογένεια του βίωσε το δικό της δράμα. Η κοινωνία της Κρήτης, αλλά και το πανελλήνιο, παρακολουθούσε με αποτροπιασμό την υπόθεση απαγωγής του επιχειρηματία, τις οικονομικές απαιτήσεις των απαγωγέων που ξεπερνούσαν σε ποσόν κάθε άλλη απαγωγή του παρελθόντος ενώ οι θεσμικοί φορείς του νησιού, πολιτικοί, αυτοδιοικητικοί, παραγωγικοί καθώς και όλοι οι επιχειρηματίες της χώρας ένιωθαν ανίκανοι να προσφέρουν οποιαδήποτε βοήθεια για να λήξει το μαρτύριο του επιχειρηματία αλλά και της οικογένειας του. Δεν υπήρχε κανείς που να μην είχε σκεφτεί τη χειρότερη περίπτωση, αυτή της φυσικής εξόντωσης του Μιχάλη Λεμπιδάκη από τους αδίστακτους, όπως φαινόταν από τις πληροφορίες, απαγωγείς.
Υπήρχε όμως και η Αστυνομία της Κρήτης που αισιοδοξούσε πως αυτή η υπόθεση θα λήξει και θα λήξει αίσια. Η αισιοδοξία αυτή δεν ήταν αβάσιμη. Μια ομάδα αστυνομικών με ικανότητες είχε επιφορτιστεί με το καθήκον να φτάσει στους απαγωγείς, να βρει το κρησφύγετο που κρατείτο ο Λεμπιδάκης αιχμάλωτος και να τον πάρει ζωντανό από τα χέρια των απαγωγέων. Επικεφαλής της ομάδας ο ίδιος ο γενικός αστυνομικός διευθυντής περιφέρειας Κρήτης, Κώστας Λαγουδάκης.
Όσα μερόνυχτα ο Μ. Λεμπιδάκης ήταν αιχμάλωτος μιας ομάδας εγκληματιών άλλα τόσα μερόνυχτα η ομάδα των αστυνομικών έμεινε ξάγρυπνη κάνοντας περιπολίες, είτε με οχήματα, είπε πεζοπορώντας σε μέρη πιθανά και απίθανα από τη μια μεριά της Κρήτης στην άλλη, σε τόπους δύσβατους και κακοτράχαλους, σε πόλεις και χωριά. Στοίχημα τους να βρουν τον επιχειρηματία, αφού προηγουμένως είχαν καταφέρει να φτάσουν στα ίχνη των απαγωγέων.
Χθες το πρωί η αισιοδοξία των αστυνομικών έγινε χαρά, έγινε γιορτή. Και ταυτόχρονα ανάσανε η οικογένεια του επιχειρηματία, η κοινωνία της Κρήτης αλλά και ολόκληρης της χώρας. Ο Μιχάλης Λεμπιδάκης απελευθερώθηκε από τα χέρια μιας ομάδας κακοποιών Κρητικών. Το κρησφύγετο στη Γέφυρα της Ζουρίδας στο Ρέθυμνο «έπεσε» εύκολα στα χέρια της ΕΛΑΣ της Κρήτης. Ο 54χρονος επιχειρηματίας, ιδιοκτήτης μιας από τις μεγαλύτερες ελληνικές εταιρείες, της «ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΚΡΗΤΗΣ», αδύναμος, ταλαιπωρημένος, σοκαρισμένος αλλά ζωντανός, παραδόθηκε στην οικογένεια του από τους αστυνομικούς. Χωρίς να στάξει ούτε μια στάλα αίμα, χωρίς να παραδοθεί στους δράστες ούτε ένα ευρώ λύτρα.
Στην επιχείρηση του στο Ηράκλειο οι εργαζόμενοι συγκινημένοι πανηγύρισαν. Το ίδιο και οι κάτοικοι στο χωριό του στα Καλέσσα Ηρακλείου.
Στο κρησφύγετο είχαν οδηγηθεί οι αστυνομικοί τις τελευταίες μέρες από την παρακολούθηση των τηλεφωνικών επικοινωνιών κάποιων εμπλεκομένων Ρεθεμνιωτών και κατόπιν με φυσική παρακολούθηση της μάντρας και των ατόμων που μπαινόβγαιναν σε αυτήν.
Οι πρώτοι συλληφθέντες για την απαγωγή, επτά άτομα, είναι τρεις Ρεθεμνιώτες, δυο Σφακιανοί, ένας Θεσσαλονικιός και μία 16χρονη, κόρη ενός εκ των Ρεθεμνιωτών. Σε 12 ανέρχονται οι προσαγωγές ατόμων κάποιοι εκ των οποίων τελικά συνελήφθησαν. Προς το παρόν ποιος είναι ο εγκέφαλος της απαγωγής δεν έχει γίνει γνωστό.
Να υπενθυμίσουμε ότι η αρχική απαίτηση των απαγωγέων από την οικογένεια Λεμπιδάκη για να τον απελευθερώσουν ήταν 100 εκατομμύρια ευρώ. Σταδιακά άρχισαν να κάνουν «εκπτώσεις» ζητώντας 70, 50, 40, 30 και την τελευταία φορά, στα μέσα του Σεπτεμβρίου, απαίτησαν 18 εκατομμύρια ευρώ.
Επίσημες ανακοινώσεις αναμένεται να γίνουν αύριο το πρωί, στα Χανιά, στην έδρα της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης, παρουσία του αρχηγού της ΕΛΑΣ ενδεχομένως και του υπουργού Προστασίας του Πολίτη.
Η επιχείρηση απελευθέρωσης του Μιχάλη Λεμπιδάκη
Για όσους παρακολουθούσαν την υπόθεση απαγωγής Λεμπιδάκη από πολύ κοντά και μπορούσαν να έχουν μια σχετική πληροφόρηση γνώριζαν τα τελευταία εικοσιτετράωρα ότι η απελευθέρωση του επιχειρηματία ήταν θέμα αν όχι λίγων ωρών, τουλάχιστον λίγων ημερών.
Η εβδομάδα που πέρασε ήταν καθοριστικής σημασίας. Η ΕΛΑΣ της Κρήτης γνώριζε τους απαγωγείς, γνώριζε πλέον και το κρησφύγετο όπου κρατούσαν αιχμάλωτο τον επιχειρηματία οι αδίστακτοι εγκληματίες. Τα χαμόγελα αισιοδοξίας ήταν εμφανή στους επιφορτισμένους με την υπόθεση αστυνομικούς.
Απόμενε να σχεδιαστεί με χειρουργική ακρίβεια η απελευθέρωση του χωρίς να κινδυνεύσει η ζωή του Μιχάλη Λεμπιδάκη.
Η επιχείρηση, αφού βεβαιώθηκε με απόλυτη σιγουριά για το κρυσφήγετο, σχεδιάστηκε το βράδυ της Κυριακής από τον γενικό αστυνομικό διευθυντή περιφέρειας Κρήτης Κώστα Λαγουδάκη και τους έμπειρους άνδρες της ΕΛΑΣ του νησιού της Ομάδας Ειδικών Αποστολών, στα πρότυπα των επιχειρήσεων που πραγματοποιούν οι αστυνομίες ευρωπαϊκών χωρών, όπως η Αγγλία και Αμερική. Εξ άλλου όλο το διάστημα της ομηρίας Λεμπιδάκη κάθε ενέργεια της Αστυνομίας ήταν σχεδιασμένη με αξιοθαύμαστη μέθοδο.
Στις 7:30 χθες το πρωί ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις με πάνοπλους επίλεκτους άνδρες των ειδικών αποστολών του νησιού, συνάδελφοι τους από την Ασφάλεια Ηρακλείου και Ρεθύμνου, έχοντας επικεφαλής των στρατηγό Κώστα Λαγουδάκη, περικύκλωσαν τη μάντρα, προχώρησαν στην κεντρική είσοδο την οποία έσπασαν και μπήκαν στο εσωτερικό.
Στο ισόγειο, όπου καθόταν σ’ ένα γραφείο ο ιδιοκτήτης της μάντρας δεν πρόλαβε να κάνει κιχ. Πάνω από το ισόγειο, έξω από μια πόρτα όπου στεκόταν, εξουδετερώθηκε το άτομο που φρουρούσε τον επιχειρηματία. Πίσω από την πόρτα, την οποία έσπασαν οι αστυνομικοί, σε ένα μικρό δωματιάκι βρέθηκαν απέναντι σε ένα άτομο ξαπλωμένο σε ένα στρώμα στο πάτωμα. Το ένα του πόδι ήταν δεμένο με αλυσίδα την οποία οι απαγωγείς είχαν ασφαλίσει σε ένα μεταλλικό στερεό αντικείμενο.
O ξαπλωμένος άνδρας αγνώριστος από την αδυναμία και κυριολεκτικά χαμένος κοίταζε με απλανές βλέμμα τους σωτήρες-επισκέπτες του. Δεν ήταν άλλος από τον επιχειρηματία Μιχάλη Λεμπιδάκη.
Ο επιχειρηματίας δεν πίστευε στα μάτια του, δεν ήξερε αν βλέπει όνειρο ή ζει την απελευθέρωση του πραγματικά. Στο σοκ της πολύμηνης αιχμαλωσίας του προστέθηκε το σοκ της απελευθέρωσης του. «Δεν μπορούσε να αρθρώσει λέξη. Μάς κοιτούσε σαν χαμένος. Σοκαρισμένος αρκετά, ύστερα από λίγο έβαλε τα κλάματα και ψέλλισε ένα «σας ευχαριστώ». Πέρασε πάρα πολύ ώρα μετά τη μεταφορά του στο ιατρείο της Σχολής Αστυφυλάκων για να συνέλθει» ανέφερε στα «Ρ.Ν.» αξιωματικός της ΕΛΑΣ.
Στη Σχολή Αστυφυλάκων έφτασε λίγο αργότερα και η οικογένεια του. Η σύζυγος του, τα παιδιά του, ο αδελφός του….
Μετά από αυτή τη συνάντηση και αφού ο επιχειρηματίας συνήλθε όσο ήταν δυνατόν, έδωσε την πρώτη του κατάθεση στους αστυνομικούς.
Μεταξύ άλλων ο επιχειρηματίας φέρεται να ανέφερε στους αστυνομικούς ότι δεν μπορεί να αναγνωρίσει κανένα άτομο από τους απαγωγείς του καθώς ερχόταν σε προσωπική επαφή μόνο με ένα άτομο το οποίο πάντα φορούσε κουκούλα έχοντας καλυμμένο το πρόσωπο και το κεφάλι του, προσθέτοντας ότι από τους υπόλοιπους δεσμώτες του μόνο τις ομιλίες τους άκουγε.
Ο κ. Λεμπιδάκης φέρεται επίσης να ανέφερε ότι από τις 30 Μαρτίου, οπότε απήχθη, οι απαγωγείς του άλλαξαν τέσσερα ή πέντε κρησφύγετα.
Από τα Σφακιά στο Ρέθυμνο
Η περιοχή την οποία οι άνδρες της ΕΛΑΣ είχαν στο μικροσκόπιο από τον πρώτο σχεδόν μήνα της απαγωγής ήταν τα Σφακιά και συγκεκριμένα τα νότια Σφακιά πέριξ του Φραγκοκάστελλου.
Ακόμα και μήνυμα είχαν αφήσει οι απαγωγείς σε παράδρομο της εθνικής οδού, κοντά στη διασταύρωση των Βρυσσών Αποκορώνου.
Τον πρώτο μήνα της απαγωγής οι άνδρες της ΕΛΑΣ δημιούργησαν μια λίστα υπόπτων. Στη λίστα μπήκαν αρκετά άτομα από το Ηράκλειο και το Ρέθυμνο. Άτομα του εργασιακού περιβάλλοντος Λεμπιδάκη, ποινικοί από το Ηράκλειο αλλά και ποινικοί από το Ρέθυμνο, μεταξύ των οποίων και άτομα που είχαν ρόλο στην απαγωγή του εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου.
Η παρακολούθηση των τηλεφώνων όλων των παραπάνω καθώς και η φυσική παρακολούθηση τους, οδήγησε τους αστυνομικούς σε υποψίες ότι η επαφή κάποιων εκ των υπόπτων του Ρεθύμνου με άτομα από τα Σφακιά είχε σχέση με την απαγωγή.
Ανεξάρτητα από τα τηλέφωνα που χρησιμοποιούσαν οι απαγωγείς για να επικοινωνούν με τα μέλη της οικογένειας Λεμπιδάκη και να κάνουν τις διαπραγματεύσεις για το ύψος του ποσού των λύτρων και τα οποία ήταν μιας χρήσης, οι μέχρι τότε ύποπτοι έκαναν χρήση και των προσωπικών τους τηλεφώνων για τις μεταξύ τους επαφές.
Ένας τροχονομικός αστυνομικός έλεγχος, στις αρχές Ιουλίου, σε αυτοκίνητο όπου επέβαιναν τρία άτομα από τη λίστα των υπόπτων, στάθηκε μοιραίος για τους απαγωγείς και «τυχερός αριθμός λαχείου» για την Αστυνομία. Τυχαίος ή μη ο έλεγχος, άγνωστο. Ωστόσο, όταν οι επιβάτες του οχήματος είδαν ότι «πέφτουν» στο αστυνομικό μπλόκο για τον έλεγχο πέταξαν από το παράθυρο ένα αντικείμενο, γεγονός που αντιλήφθηκαν οι αστυνομικοί. Μετά την ολοκλήρωση του ελέγχου το Ι.Χ. οι επιβάτες έφυγαν αλλά οι αστυνομικοί αναζήτησαν να βρουν το πεταμένο αντικείμενο. Το βρήκαν και ήταν ένα κινητό τηλέφωνο που φαίνεται να «ξεκλείδωσε» πολλές χρήσιμες πληροφορίες για τους αστυνομικούς που είχαν σχέση με την απαγωγή.
Η παρακολούθηση όσων είχαν μπει στο κάδρο της ΕΛΑΣ συνεχίστηκε με τα νέα δεδομένα που είχε πια στα χέρια τους και έδειξε στους αστυνομικούς επαφές υπόπτων από το Ρέθυμνο με άτομα από τα Σφακιά. Η οδική διαδρομή από τα νότια του Ρεθύμνου στα νότια των Σφακίων και συναντήσεις ατόμων που γινόταν σε χωριά κοντά στο Φραγκοκάστελλο ή και στο Φραγκοκάστελλο, κάθε άλλο παρά τυχαίες ήταν για τους αστυνομικούς.
Η εικόνα που σχημάτισαν οι άνδρες της ΕΛΑΣ Κρήτης, ύστερα από πολυήμερες νυχθημερόν παρακολουθήσεις, ήταν πως ο επιχειρηματίας Μ. Λεμπιδάκης κρατείτο σε κρησφύγετο στα Σφακιά και ότι ένας ακόμα χώρος επίσης σε χωριό των Σφακίων χρησιμοποιείτο για να συναντιώνται μεταξύ τους οι δράστες και να σχεδιάζουν τις περαιτέρω ενέργειες τους. Συχνές όμως ήταν οι συναντήσεις υπόπτων και σε εξωτερικούς χώρους όπως το Κάστρο στο Φραγκοκάστελλο και το γήπεδο του τουριστικού χωριού.
Στις αρχές Αυγούστου οργανώθηκε επιχείρηση έρευνας σε σπίτια στο χωριό Βρασκάς Σφακίων με το πρόσχημα αναζήτησης παράνομων μεταναστών. Τίποτα το επιλήψιμο όμως δεν βρέθηκε στις δυο κατ’ οίκον έρευνες. Ωστόσο για τους απαγωγείς είχε χτυπήσει «καμπανάκι κινδύνου» με αυτές τις έρευνες. Έτσι φαίνεται πως αντιλαμβανόμενοι πως η αστυνομία βρίσκεται στα ίχνη τους και νιώθοντας πως στενεύει ο κλοιός αποφάσισαν να μεταφέρουν τον όμηρο επιχειρηματία σε άλλο κρησφύγετο.
Οι άνδρες της ΕΛΑΣ που είχαν επιφορτιστεί με την υπόθεση μπορεί να απογοητεύτηκαν που στο χωριό των Σφακίων οι έρευνες τους δεν είχαν αποτέλεσμα, ωστόσο δεν έχασαν την αισιοδοξία τους για τον εντοπισμό του επιχειρηματία και είχαν τη βεβαιότητα πως η υπόθεση δεν χάθηκε από τη στιγμή που ήταν σίγουροι πως είχαν στο χέρι τους απαγωγείς, αφού είχαν συγκεντρώσει αρκετό επιβαρυντικό υλικό για αρκετά άτομα.
Έχοντας νιώσει τον αστυνομικό κλοιό να στενεύει γύρω τους οι απαγωγείς είχαν μεταφέρει σε άλλο κρησφύγετο τον Μιχάλη Λεμπιδάκη. Η επιμονή των ανδρών της ΕΛΑΣ να εντοπίσουν τα ίχνη του επιχειρηματία ήταν καθημερινή και επί 24ώρου βάσεως.
Οι απαγωγείς έστελναν και ξανάστελναν sms στην οικογένεια άλλοτε επιμένοντας με σκληρότητα στην καταβολή υπέρογκου ποσού λύτρων και άλλοτε κατεβάζοντας το ποσόν. Η στάση της οικογένειας Λεμπιδάκη σταθερή και η απάντηση πάγια ότι τόσα χρήματα δεν υπάρχουν. Η Αστυνομία δεν μετείχε στις διαπραγματεύσεις ήταν όμως ενήμερη για κάθε μήνυμα των απαγωγέων. Και κυρίως είχε με βεβαιότητα καταλήξει στις ταυτότητες τους, ωστόσο δεν ήθελε σε καμία περίπτωση να ρισκάρει τη ζωή του επιχειρηματία γι’ αυτό και δεν επιχειρούσε να προβεί σε καμία σύλληψη, σε καμία αιφνιδιαστική έφοδο σε χώρους που χρησιμοποιούσαν οι δράστες. Εκείνο που τους απασχολούσε διαρκώς ήταν ο εντοπισμός του κρησφύγετου στο οποίο τον κρατούσαν αιχμάλωτο οι απαγωγείς.
Βεβαιωμένα από κάποιο σημείο κι ύστερα ότι δεν κρατείται στα Σφακιά ο απαγωγέας, οι αστυνομικοί έστρεψαν το ενδιαφέρον τους σε άλλη περιοχή. Πληροφορίες λένε ότι ένας φάκελος που εστάλη στην οικογένεια Λεμπιδάκη άνοιξε τον δρόμο για να βρεθεί το κρησφύγετο του.
Ο φάκελος φαίνεται να ανακάλυψαν οι αστυνομικοί ότι εστάλη μέσω του ταχυδρομείου Ρεθύμνης. Το άτομο που τον μετέφερε στο ταχυδρομείο φέρεται να είναι μια 16χρονη, κόρη ενός από τους χθεσινούς συλληφθέντες. Με κάποιο τρόπο έφτασε η Αστυνομία στην ταυτότητα της. Διαπιστώνοντας πως είναι κόρη ενός εκ των Ρεθεμνιωτών που είχαν στο μικροσκόπιο ως μέλος της ομάδας των απαγωγέων άρχισαν να παρακολουθούν κάθε βήμα του. Και τα βήματα του έφτασαν επανειλημμένα μέχρι τη μάντρα αυτοκινήτων του συνεργού του, στη Γέφυρα της Ζουρίδας.
Η μάντρα του Ρεθεμνιώτη μπήκε στο κάδρο των αστυνομικών, οι οποίοι άρχισαν να παρακολουθούν τον χώρο διακριτικά και χωρίς να γίνουν αντιληπτοί. Η παρουσία κι άλλων ατόμων στον χώρο, που ήταν στη λίστα των υπόπτων από την αρχή, αποτέλεσε για τους αστυνομικούς την αρχή του τέλους της αιχμαλωσίας Λεμπιδάκη. Κατάφεραν να βεβαιώσουν την παρουσία του επιχειρηματία μέσα σε χώρο της μάντρας μέσω θερμικής κάμερας.
Το Σαββατοκύριακο στήθηκε με ακρίβεια η επιχείρηση επέμβασης των αστυνομικών μέσα στη μάντρα. Πάνοπλοι άνδρες της Ειδικής Αστυνομικής Αποστολής Κρήτης, συνάδελφοι τους της Ασφάλειας, με επικεφαλής τον στρατηγό Κώστα Λαγουδάκη, προετοιμασμένοι για όλα, εισέβαλαν στο κτίριο αιφνιδιάζοντας τον Ρεθεμνιώτη ιδιοκτήτη και τον άνδρα που φρουρούσε τον Λεμπιδάκη. Δεν πρόλαβαν καν να κινηθούν από τη θέση τους. Ο δρόμος για την ελευθερία του Μιχάλη Λεμπιδάκη είχε ανοίξει.
Το προφίλ των συλληφθέντων-προσαχθέντων
Επτά οι πρώτοι συλληφθέντες, μέλη της εγκληματικής οργάνωσης που εμπλέκονται στην απαγωγή Λεμπιδάκη. Ανάμεσα τους ένα κορίτσι 16 ετών, που το ενέπλεξε ο ίδιος ο πατέρας του σε αυτό το απεχθές έγκλημα.
Οι τρεις συλληφθέντες Ρεθεμνιώτες, πασίγνωστοι στην τοπική κοινωνία, γνώριμοι και στις αστυνομικές αρχές κατά κάποιο τρόπο, άλλος περισσότερο, άλλος λιγότερο. Και οι τρεις, σύμφωνα με πληροφορίες, φαλιρισμένοι οικονομικά. Και πίστεψαν ως φαίνεται ότι θα πιάσουν την καλή παίρνοντας μερίδιο από τα εκατομμύρια που θεωρούσαν ότι θα αποσπάσουν από την οικογένεια Λεμπιδάκη.
Ο ιδιοκτήτης της μάντρας, παντρεμένος με παιδιά, φέρεται να μην είχε ξανά απασχολήσει την Αστυνομία. Αντιμετώπιζε, όπως λένε οι πληροφορίες, σοβαρά οικονομικά προβλήματα.
Ένας δεύτερος Ρεθεμνιώτης είχε δραστηριότητα στον μεσιτικό κλάδο. Ακάλυπτες επιταγές και σοβαρά οικονομικά προβλήματα θεώρησε ότι θα λυθούν με τα χρήματα ενός άλλου μέσα από μια απεχθή, κακουργηματική και πρωτοφανή ενέργεια. Η φιλοσοφία του εύκολου χρήματος.
Ο τρίτος Ρεθεμνιώτης για χρόνια δραστηριοποιείται στον χώρο της νύχτας. Γνώριμος των αστυνομικών αρχών.
Στο Ρέθυμνο ζούσε το τελευταίο διάστημα, μάλλον είχε αφιχθεί ειδικά για την υπόθεση και ο Θεσσαλονικιός που βρέθηκε να φρουρεί τον επιχειρηματία.
Η 16χρονη που συνελήφθη, κόρη ενός εκ των Ρεθεμνιωτών, παραμένει άγνωστο τι ακριβώς ρόλο είχε στην υπόθεση. Κάποιες πληροφορίες που δεν έχουν επιβεβαιωθεί αναφέρουν πως το κορίτσι κατόπιν υποδείξεων «εκτελούσε χρέη» ταχυδρόμου ή και συγγραφέα των μηνυμάτων των απαγωγέων προς την οικογένεια Λεμπιδάκη.
Ένας νεαρός, μόλις 24 ετών, κτηνοτρόφος από το χωριό Σκαλωτή Σφακίων είναι ένας ακόμη από τους συλληφθέντες. Στην πλάτη έχει μια καταδίκη για απόπειρα ανθρωποκτονίας. Πριν μερικά χρόνια, ανήλικος τότε, είχε πυροβολήσει εναντίον συγχωριανής του όταν, σύμφωνα με πληροφορίες, η γυναίκα ακούγοντας τον να μαλώνει με τον πατέρα του προσπάθησε να μπει στη μέση συμβουλεύοντας τον να φέρεται καλύτερα στον άνθρωπο που τον έφερε στον κόσμο. Για κάποιο διάστημα πέρασε στη φυλακή. Το πέρασμα του από τις φυλακές Κορυδαλλού λέγεται πως τον έφερε σε επαφή με ποινικούς κρατούμενους, ισοβίτες, που τον είχαν υπό την προστασία τους.
Ένας ακόμα Σφακιανός, κτηνοτρόφος κι αυτός από το χωριό Βουβάς, συνελήφθη χθες το πρωί.
Στους συλληφθέντες φέρεται να περιλαμβάνεται και ένας ακόμα γνωστός Ρεθεμνιώτης, με οικονομικά προβλήματα. Αρχικά προσήχθη, στη συνέχεια κατά ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες συνελήφθη. Πριν λίγο διάστημα απασχόλησε τις αστυνομικές και δικαστικές αρχές αλλά και την τοπική κοινωνία. Φαντάστηκε και αυτός ότι τα οικονομικά του προβλήματα μπορεί να τα λύσει διαπράττοντας μια τόσο ειδεχθή πράξη.
Ένας τρίτος Σφακιανός, επιχειρηματίας από τη Σκαλωτή, αρχικά προσήχθη και στη συνέχεια συνελήφθη.
Αναζητούντο για να προσαχθούν από χθες το πρωί ένας ακόμα επιχειρηματίας Ρεθεμνιώτης με παρελθόν καθώς και ένας ακόμα νεαρός Σφακιανός, συγγενής του 24χρονου.
Στους συλληφθέντες περιλαμβάνεται επίσης Ρεθεμνιώτης που έχει απασχολήσει αρκετά τις αστυνομικές και δικαστικές αρχές. Προσήχθη για την απαγωγή, δεν προέκυψαν όμως εις βάρος του στοιχεία. Συνελήφθη για παράνομη οπλοκατοχή για όπλο που βρέθηκε στο σπίτι του.