Ένα ΔΑΚ Γάλλου που θα συγκεντρώνει όλες τις προϋποθέσεις να λειτουργήσει ως πρότυπο αθλητικό κέντρο (τουλάχιστον σε επίπεδο ποδοσφαίρου), οραματίζεται ο ΑΟ Επισκοπής ο οποίος είχε σύσσωμη παρουσία ως σύλλογος –σε επαγγελματική πια κατηγορία- στην Περιφέρεια Κρήτης.
Ο ΑΟ Επισκοπής ζήτησε ακρόαση από τον κ. Αρναουτάκη η οποία έγινε άμεσα αποδεκτή κάνοντας γνωστό ότι οι αθλητικές εγκαταστάσεις σε υψηλό επίπεδο στο Ρέθυμνο θα πρέπει να αναβαθμιστούν προκειμένου μία ομάδα επαγγελματικής κατηγορίας να έχει την υπόσταση που της πρέπει. Χαρακτηριστικά τα μέλη του ανέφεραν ότι, ο νομός Ρεθύμνου είναι ο μοναδικός στο νησί που διαθέτει μόλις ένα γήπεδο με φυσικό χλοοτάπητα.
Το Δ.Σ. της ρεθεμνιώτικης ομάδας υποδέχθηκαν με θέρμη ο ίδιος ο Περιφερειάρχης Κρήτης κ. Σταύρος Αρναουτάκης καθώς και ο αντιπερειάρχης Ηρακλείου και αρμόδιος για θέματα αθλητισμού κ. Νίκος Συριγωνάκης.
Εκεί βέβαια ήταν ο Δημήτρης Λελεδάκης, ο αντιδήμαρχος Ρεθύμνου που εκπροσώπησε τον δήμο. Ο δε ΑΟ Επισκοπής έδωσε το «παρών» με τους κ.κ. Μιχάλη Νικολιδάκη (πρόεδρος της Επισκοπής), Νίκο Τσιλεδάκη (αντιπρόεδρος Νίκος Τσιλεδάκης), Στέλιος Ξυνομηλάκης (γεν. αρχηγός) και Γιάσμινκο Βέλιτς (προπονητής).
Ο μοναδικός νομός στην Κρήτη με ένα γήπεδο με φυσικό χλοοτάπητα
Συγκεκριμένα, οι διοικούντες των «γυπαετών» γνωρίζοντας πως ακριβώς έχουν τα πράγματα αλλά και ποιες είναι οι προϋποθέσεις για να μπορέσουν να σταθεροποιηθούν στις επαγγελματικές κατηγορίες, θέλουν τη νέα σεζόν να ξεκινήσουν από τη βάση, δηλαδή από την αναβάθμιση των γηπεδικών εγκαταστάσεων.
Αρχικά, την ομάδα υποδέχθηκε στο γραφείο του ο αρμόδιος επί των αθλητικών θεμάτων της περιφέρειας. Στον κ. Συριγωνάκη εδόθη ένας φάκελος που περιείχε μια πρώτη μελέτη για τη δημιουργία δύο ποδοσφαιρικών γηπέδων πλησίον του υπάρχοντος ΔΑΚ. Η μελέτη περιέχει φυσικά κι άλλα πράγματα όμως, σε πρώτη φάση εκείνο που ενδιαφέρει την Επισκοπή είναι να μπορέσει να έχει ένα γήπεδο προπόνησης ούτως ώστε να μην καταπονείται ο υπάρχον αγωνιστικός χώρος όπου δαπανώνται ήδη αρκετά χρήματα για τη συντήρησή του.
Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος της ομάδας κ. Νικολιδάκης τόνισε: «Ζητάμε την προσοχή σας για το συνολικό καλό του Ρεθύμνου σε ποδοσφαιρικό επίπεδο και όχι αποκλειστικά προς ίδιον όφελος.
Νομίζω ότι όλοι στον τόπο μας έχουν δει πως, ως Επισκοπή, τελούμε ένα κοινωνικό έργο. Αυτή τη φορά επιθυμούμε να γίνει κάτι μακρόπνοο στην καρδιά του αθλητικού Ρεθύμνου. Το γνωρίζετε και ‘σεις ότι σαν σύλλογος, δεν έχουμε ζητήσει το παραμικρό από την πολιτεία για την οικονομική μας ελάφρυνση».
Ο κ. Συριγωνάκης έδειξε θέρμη από την αρχή για το ζήτημα γνωρίζοντας βέβαια ότι δίπλα του είχε κι έναν άνθρωπο που γνωρίζει από τέτοια θέματα όπως ο κ. Λελεδάκης που εκπροσώπησε τον δήμο Ρεθύμνου. «Γνωρίζετε ότι η Περιφέρεια αλλά και προσωπικά ο κ. Σταύρος Αρναουτάκης είναι πάντοτε ανοιχτός σε τέτοια θέματα. Σημασία έχει να γίνεται έργα πνοής κι αυτό ομολογουμένως είναι ένα τέτοιο έργο» είπε και συνέχισε: «Έχουμε κάνει άλλωστε αρκετά έργα (γήπεδα) με τη συνεργασία του δήμου τα τελευταία χρόνια στην ενδοχώρα αλλά και στο κέντρο του Ρεθύμνου (Αλφά, Σελλιά, Αγγελιανά, Σοχώρα, Μισίρια κλπ…).
Χρειάζεται πλάνο, μελέτη και νομίζω ότι με τη συνεργασία που θα έχουμε με τον δήμο και τη δική σας υποστήριξη θα είμαστε σε θέση να τοποθετηθούμε καταλλήλως. Δεν μπορούμε όμως στην παρούσα φάση να πούμε περισσότερα. Ξαναλέω ότι τέτοιες προτάσεις είναι ενδιαφέρουσες για την Περιφέρεια. Εδώ είμαστε για να τις εξετάσουμε».
Ο κ. Λελεδάκης από την πλευρά του, τόνισε την ανάγκη που έχει ο σύλλογος να υποστηριχθεί σε επίπεδο εγκαταστάσεων καθώς έχει συμπληρωθεί σχεδόν μία 10ετία (με εξαίρεση δύο σεζόν) όπου εκπροσωπεί το Ρέθυμνο στις εθνικές κατηγορίες.
Στ. Αρναουτάκης: «Φέρτε μας μελέτη»
Ακολούθως οι σύμβουλοι της Επισκοπής έγιναν δεκτοί από τον κ. Αρναουτάκη ο οποίος είχε όρεξη και για τη σχετική πλάκα αναλαμβάνοντας να κεράσει ο ίδιος τους καλεσμένους του (είναι γνωστό ότι έχει διατελέσει πρόεδρος του Γιούχτα και παραμένει ένθερμος υποστηρικτής του, μια ομάδα που τέθηκε τρεις φορές αντιμέτωπη στη χρονιά που πέρασε, με την Επισκοπή. «Φέρτε μας μελέτη» τόνισε χαρακτηριστικά ο Περιφερειάρχης Κρήτης.
Μάλιστα άκουσε με προσοχή τον προπονητή της Επισκοπής Γιάσμινκο Βέλιτς καθώς το θέμα σχετίζεται άμεσα με την εκγύμναση των αθλητών… «Είναι εύλογο ένα τέτοιο αίτημα που τίθεται υπό την έννοια ότι, η ομάδα έχει βρεθεί ξανά σε υψηλό επίπεδο στο πρόσφατο παρελθόν αλλά δεν μπόρεσε να κρατηθεί στην κατηγορία.
Το Ρέθυμνο είναι ο μόνος νομός με μόλις ένα γήπεδο με φυσικό χλοοτάπητα. Καμία ομάδα δεν μπορεί να σταθεί σε επίπεδο επαγγελματικής κατηγορίας υπό αυτές τις συνθήκες».
Το θέμα προχώρησε στο γεγονός ότι πλέον, η επόμενη γενιά επιτάσσει γήπεδο με υβριδικό χλοοτάπητα (φυσικός με 10 έως 30% πλαστικό) που προσφέρει μεγαλύτερη ζωή ενώ είναι και λιγότερο δαπανηρή η συντήρηση του αγωνιστικού χώρου. Τέτοια γήπεδα έχουν μέχρι στιγμής στην Ελλάδα, ο Άρης Θεσσαλονίκης και ο Ολυμπιακός στο «Γ. Καραϊσκάκης».
Ο κ. Αρναουτάκης έδειξε να γνωρίζει από τη νέα αυτή γενιά και στη συνέχεια, η κουβέντα προχώρησε σε φιλολογικό επίπεδο.