Η προστιθέμενη αξία στα αγροδιατροφικά προϊόντα είναι το αντικείμενο της ανοικτής συζήτησης, που διοργανώνει η εταιρία ανάπτυξης αγροτικών επιχειρήσεων fooditerranean στην αίθουσα συνεδριάσεων της Συνεταιριστικής Τράπεζας Χανίων, (Ελ. Βενιζέλου 28-32) την Παρασκευή στις 10 Ιανουαρίου 2014, από τις 18:30 έως τις 22:00. Η συζήτηση θα ανοίξει με σύντομες τοποθετήσεις εξειδικευμένων επαγγελματιών του κλάδου, που θα αναφερθούν στη διαδικασία αξίας ενός αγροδιατροφικού προϊόντος στα πέντε βασικά στάδια εξέλιξής του. Πιο συγκεκριμένα:
• Γιώργος Γκέκας, Ιδρυτής fooditerranean, «Ορισμός και ανάπτυξη προστιθέμενης αξίας σε ένα αγροδιατροφικό προϊόν».
• Κώστας Χαρτζουλάκης, ερευνητής, τ. διευθυντής Ινστιτούτου Ελιάς και Υποτροπικών Φυτών, «Προστιθέμενη Αξία στο στάδιο της καλλιέργειας και παραγωγής».
• Γιώργος Μαρακάκης, πρόεδρος ελαιουργών Χανίων, «Προστιθέμενη αξία στο στάδιο της μεταποίησης».
• Εμμανουήλ Καρπαδάκης, υπεύθυνος Marketing Terra Creta S.A., «Προστιθέμενη αξία στο στάδιο της εμπορίας».
• Γιάννης Αποστολάκης, πρόεδρος Κρητικής Γαστρονομίας| Προστιθέμενη αξία στο στάδιο της κατανάλωσης.
Το forum θα δώσει έμφαση στην αλληλεπίδραση μεταξύ του κοινού και των ομιλητών με ερωτοαπαντήσεις και ανάπτυξη των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι αγροδιατροφικές επιχειρήσεις. Πιο συγκεκριμένα:
• Πως ορίζεται η προστιθέμενη αξία;
• Πως επιτυγχάνεται σήμερα;
• Ποια προβλήματα αντιμετωπίζουν οι αγροδιατροφικές επιχειρήσεις;
• Τι πρέπει να αλλάξουμε;
• Ποιοι μπορούν να προσθέσουν αξία στην εξαγωγική δραστηριότητα αγροδιατροφικών προϊόντων;
• Με ποιο τρόπο;