Τώρα που η υπόθεση του παιδεραστή Σειραγάκη ολοκληρώθηκε στο ποινικό της σκέλος,η Δικαιοσύνη αμετάκλιτα τον καταδίκασε σε κάθειρξη 401 ετών,άσχετα με την εκτιτέα ανώτερη ποινή των 25 ετών, που δεν είναι θέμα της Δικαιοσύνης αλλά εκείνων που νομοθετούν δηλαδή των πολιτικών και της Βουλής,πρέπει να αποδοθούν τα εύσημα στον Δικηγορικό Σύλλογο Ρεθύμνης.
Στον πρόεδρο του,Βαγγέλη Μουνδριανάκη,με πρωτοβουλία του οποίου αποφασίστηκε η παράσταση του Συλλόγου ως Πολιτική Αγωγή στην δίκη με τους πέντε ακόμα δικηγόρους-ποινικολόγους:Νίκο Κοτζαμπασάκη,Μανώλη Πετρακάκη,Γιώργο Δρυγιαννάκη,Αντώνη Βουλγαράκη,Παντελή Φουρφουλάκη.
Η εξαμελής δικηγορική ομάδα τόσο στην πρώτη εκδίκαση της υπόθεσης στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Πειραιά,όσο και στην δίκη σε δεύτερο βαθμό στο Μεικτό Ορκωτό Εφετείο Πειραιά,έδωσε πραγματική μάχη ώστε να καταδικαστεί ένας εγκληματίας.
Να επισημάνουμε βέβαια ότι στο σύνολο τους, τα μέλη του Δικηγορικού Συλλόγου Ρεθύμνης συμφώνησαν,με την πρωτοβουλία-πρόταση του προέδρου τους να εκπροσωπηθούν τα θύματα στην δίκη και μάλιστα αφιλοκερδώς.
Ανιδιοτελώς,χωρίς να έχουν καμιάς μορφής ούτε προσωπικό ούτε συλλογικό όφελος,με πολύ μεγάλη ευαισθησία και ,με πολλές ώρες μελέτης των στοιχείων της ογκώδους δικογραφίας,διατηρώντας όλα αυτά τα χρόνια την σοβαρότητα που αρμόζει στον επιστημονικό τους κλάδο,μη επιτρέποντας να γίνει η υπόθεση « λαικό ανάγνωσμα»,παρά τις συχνές οχλήσεις τους από πρωινές και μεσημεριανές τηλεοπτικές αθηναικές εκπομπές,αφ’ενός προστάτευσαν τα θύματα και αφ’ετέρου πέτυχαν με τον αγώνα τους να καταδικαστεί, τελεσίδικα, με την μεγαλύτερη δυνατή ποινή ο ειδεχθής εγκληματίας.
Παρακολουθώντας τον αγώνα και την αγωνία των έξι δικηγόρων όλο αυτό το διάστημα των 5 χρόνων,παρακολουθώντας και τις δυο δίκες,βλέποντάς την τεράστια ικανοποίηση τους προχθές όταν ανακοινώθηκε η τελεσίδικη απόφαση,τα Ρ.Ν. διερμηνεύοντας πάντα την τοπική κοινωνία,θεωρούν ότι δημόσια πρέπει να απευθύνουν ευχαριστήρια στους έξι δικηγόρους αλλά και σε ολόκληρο τον Δικηγορικό Σύλλογο Ρεθύμνου, για την συνολική του στάση και την καθοριστική συμβολή του στην έκβαση της υπόθεσης αυτής.
Χωρίς την δική τους παρουσία στα δυο δικαστήρια,η απόφαση δεν θα ήταν ίδια.Τίμησαν τον δικηγορικό κλάδο και η τοπική κοινωνία πρέπει να τους το αναγνωρίσει.