Τελικά το απόλυτο δεν συνέβη στο χώρο των Μικτών ομάδων για τα αντιπροσωπευτικά συγκροτήματα του Ρεθύμνου. Οι Νέοι πέρασαν στους «16» της υπόλοιπης Ελλάδας έστω κι αν έχασαν με πέναλτι-εφεύρεση στο 97(!) στο γήπεδο Ατσαλένιου από το Ηράκλειο αλλά οι Παίδες δεν μπόρεσαν να ακολουθήσουν. Ηττήθηκαν με 2-0 στο ίδιο γήπεδο στο ματς που προηγήθηκε και έχασαν τον τίτλο στην ισοβαθμία μέσα από τα χέρια τους στη μοναδική ήττα τους στο ενωσιακό πρωτάθλημα.
Τα χειροκροτήματα ωστόσο ανήκουν και στις δύο ομάδες του Γιώργου Λυρώνη που έκαναν μια καταπληκτική πορεία στον κρητικό όμιλο. Ας δούμε τι έγινε στους δύο αυτούς αγώνες:
Νέοι: Ηράκλειο – Ρέθυμνο 1-0
Τα εύσημα των Νέων δεν έχουν να κάνουν μονάχα για το γεγονός ότι τερμάτισαν πρώτοι στον όμιλο αλλά και για το ότι επέδειξαν μια μοναδική σταθερότητα στην απόδοσή τους.
Τώρα, το πώς έχασαν το ματς είναι μια ιστορία την οποία γνωρίζει μονάχα ο ρέφερι κ. Ταμπουρατζής από το Λασίθι (έλαβε υπ’ όψιν την υπόδειξη του βοηθού κ. Φραγκιαδάκη) όταν εφηύρε πέναλτι στη βουτιά του Κουτεντάκη από τον Γαϊτάνη στο 7ο λεπτό των καθυστερήσεων.
Το πιο παράδοξο της ιστορίας εκτυλίχθηκε στο τέλος όταν έβλεπε κανείς να πανηγυρίζουν οι δευτεραθλητές (το Ηράκλειο πέρασε στην επόμενη φάση ως καλύτερη 2η ομάδα των ομίλων) και όχι οι πρωταθλητές! Ήταν ολοφάνερο ότι τα παιδιά του Ρεθύμνου δεν ήθελαν να ηττηθούν και ιδίως με τον τρόπο που ήρθε αυτή η ήττα. Κι όλα αυτά συνέβησαν για μια επιτυχία που ήρθε στον ποδοσφαιρικό νομό έπειτα από 23 χρόνια!
Όσον αφορά το ματς σε αγωνιστικό επίπεδο, το Ηράκλειο ήθελε αλλά δεν μπορούσε. Γνώριζε ότι μόνο με νίκη θα βρισκόταν σε θέση να κερδίσει ως 2ο την πρόκριση στους «16». Δεν ήταν εύκολο γιατί όταν τα σουτ των γηπεδούχων δεν ήταν άστοχα, ενεργούσε ο Τριποδιανός ορθώς κάτω από την εστία του.
Μάλιστα στο 83′ λίγο έλειψε να γίνει το 0-1 από τον Νικηφόρο (μπλόκαρε ο Ψιμόπουλος). Καλή ευκαιρία για το Ρέθυμνο ήταν κι αυτή στο 89′, όταν ο Τσόλα σούταρε για να φύγει η μπάλα λίγο άουτ.
Η διαιτησία: Ταμπουρατζής, Γ. Φραγκιαδάκης, Σιακαμπέτη (Λασιθίου).
ΗΡΑΚΛΕΙΟ (Ι. Χατζησεβαστός): Ψιμόπουλος, Στακάκης, Μανιουδάκης, Σμπώκος, Γκλεζάκος (76′ Τσαμπουράκης), Λίλο (46′ Βοργιάς), Σαβουιδάκης, Γκίκα, Πακιουφάκης (62′ Αλεξάκης), Κουτεντάκης, Κεβάνι (46′ Μαμουλάκης).
ΡΕΘΥΜΝΟ (Γ. Λυρώνης): Τριποδιανός, Μανουσάκης, Γαϊτάνης, Κλειδής, Κώτσιος, Καραπιδάκης, Τσόλας, Μπερβανάκης (82′ Δρανδάκης), Κούσμινας (71′ Π. Μαρινάκης), Νικηφόρος (90’+ Γερωνυμάκης), Μπουρνέλης (62′ Βρέντζος).
Νέοι:
Η 6η και τελευταία αγωνιστική
Ηράκλειο – Ρέθυμνο 1-0
Χανιά – Λασίθι 1-0
Η τελική βαθμολογία
Θ. Ομάδα Β. Ν-Ι-Η Γκολ
1. Ρέθυμνο 15 5-1-0 17-6
2. Ηράκλειο 15 5-1-0 17-5
————————————————-
3. Χανιά 6 2-0-4 6-16
4. Λασίθι 0 0-0-6 2-15
Παίδες: Ηράκλειο – Ρέθυμνο 2-0
Μια αλλά πικρή ήττα με 2-0 γνώρισε η ομάδα των Παίδων στο Ατσαλένιο. Οι παίκτες του Γιώργου Λυρώνη βρίσκονταν στο παιγνίδι της πρόκρισης για κάτι παραπάνω από 49 λεπτά όμως εκεί, ο Σωμαράκης έσβησε το όνειρο για το ρεθεμνιώτικο συγκρότημα. Το 1-0 επέφερε άγχος, οι γραμμές άνοιξαν και λίγο μετά επήλθε και το δεύτερο τέρμα που έδωσε μια και καλή το τρόπαιο στην ομάδα του όμορου νομού.
Στο ματς, το Ηράκλειο ξεκίνησε από την αρχή πολύ επιθετικά και έχασε μια καλή ευκαιρία στο 2′ με το σουτ του Χαλκιαδάκη που σταμάτησε πάνω στον Δεσποτόπουλο. Στο 16′ οι γηπεδούχοι απείλησαν και πάλι με το σουτ του Μαμουλάκη που έστειλε τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι κι έπειτα χτύπησε στο έδαφος αλλά έξω από την επανορθωτική γραμμή.
Οι ευκαιρίες ήταν μονόπλευρες στο α’ ημίχρονο με το Ηράκλειο να έχει μια ακόμα καλή στιγμή στο 19′ με το σουτ του Σωμαράκη που έδιωξε δύσκολα ο Δεσποτόπουλος.
Φτάνοντας στο β’ ημίχρονο το Ρέθυμνο παρουσιάστηκε πιο επιθετικό και στο 38′ βρέθηκε απέναντι από το γκολ με τον Αλιάι όμως ο Θαλασσινός μπλόκαρε.
Στο 42′ από τη σέντρα του Θεοδοσουλάκη, ο Σπαντιδάκης έπιασε ένα σουτ το οποίο έφυγε λίγο άουτ. Κι όπως είθισται να συμβαίνει, το Ρέθυμνο «άγγιξε» το γκολ όμως δεν τα κατάφερε. Αντιθέτως στην αμέσως επόμενη φάση δέχθηκε το 1-0. Στο 49′ λοιπόν από τη σέντρα του Θεοδοσουλάκη, ο Θαλασσινός πρόλαβε τον Αλιάι που καραδοκούσε και στην αντεπίθεση ο Σπυριδάκης βρήκε τον Σωμαράκη που βγήκε στην πλάτη της άμυνας του Ρεθύμνου και πλάσαρε εύστοχα.
Στο 52′ ο Κακουλάκης εκτέλεσε φάουλ όμως ο Δεσποτόπουλος και το οριζόντιο δοκάρι δεν τον άφησαν να πανηγυρίσει. Τελικά πανηγύρισε ο Χαλκιαδάκης με το πλασέ που έκανε στο 67′. Το 2-0 έμοιαζε με σκορ που δεν ήταν δυνατό να ανατραπεί.
Η διαιτησία: Λιάγκος, Γ. Φραγκιαδάκης, Σιακαμπέτη (Λασιθίου).
ΗΡΑΚΛΕΙΟ (Α. Φραγκάκης): Θαλασσινός, Δασκαλάκης, Κακουλάκης (74′ Γεωργαλής), Τσέρος, Γκρίτζαλης, Σπυριδάκης, Δαμανάκης, Βιτώρος (67′ Ρούκα), Σωμαράκης (80′ Σφακιανάκης), Χαλκιαδάκης, Μαμουλάκης (80′ Κουτάντος).
ΡΕΘΥΜΝΟ (Γ. Λυρώνης): Δεσποτόπουλος, Χατζηκωνσταντίνου (80′ Τραϊτοράκης), Αποστολάκης, Μελαδάκης, Καπετανάκης (80′ Λελεδάκης), Βερνάδος (66′ Μπαγκάκης), Αλιάι, Φραγκιαδάκης, Καφετζής, Σπαντιδάκης (56′ Τσιλεδάκης), Θεοδοσουλάκης (56′ Ματθαιακάκης).
Παίδες:
Η 6η και τελευταία αγωνιστική
Ηράκλειο – Ρέθυμνο 2-0
Λασίθι – Χανιά 1-0
Η τελική βαθμολογία
Θ. Ομάδα Β. Ν-Ι-Η Γκολ
1. Ηράκλειο 13 4-1-1 23-7
————————————————–
2. Ρέθυμνο 13 4-1-0 22-13
3. Χανιά 6 2-0-4 10-22
4. Λασίθι 3 1-0-5 4-17