Ο «ξεχωριστός», ο «ανυπέρβλητος», ο «πρώτος των πρώτων», ο «διαχρονικός», ο «στρατηγός»… Αυτά ήταν μονάχα κάποια από τα πολλά κοσμητικά επίθετα με τα οποία κυριολεκτικά στόλισαν τον Μίμη Δομάζο στο Σπίτι του Πολιτισμού, στον χώρο όπου επέλεξε ο Δήμος Ρεθύμνου, ο Όμιλος Βρακοφόρων Κρήτης και η εκδοτική εταιρεία welcome να κάνουν την παρουσίαση του βιβλίου του «Μυστικά και άλλες αποκαλύψεις».
Ο δήμαρχος Ρεθύμνου κ. Γιώργης Μαρινάκης, ο πρόεδρος του Ομίλου Βρακοφόρων Στέλιος Κιαγιαδάκης, οι παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές Γιάννης Μαρινάκης, Σταύρος Καλαϊτζιδάκης και ο γίγαντας του ελληνικού μπάσκετ Δημήτρης Κοκολάκης βρέθηκαν στο πάνελ για να πουν μία κουβέντα ή για να ανασύρουν μνήμες από το πώς έζησαν εκείνοι τον μύθο που λεγόταν «Μίμης Δομάζος». Εκεί ήταν εκπρόσωποι του δήμου, της εκκλησίας αλλά και της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Ρεθύμνου.
Στο βήμα, εκτός του δημάρχου Ρεθύμνου που δεν ήταν έτσι κι αλλιώς διατεθειμένος να κρύψει τα φιλοπαναθηναϊκά του αισθήματα, ωστόσο μίλησε το αντίκτυπο της αθλητικής του προσωπικότητας στο ελληνικό φίλαθλο κοινό, ανέβηκε τόσο ο Ρεθεμνιώτης δημοσιογράφος της ΕΡΑ ΣΠΟΡ κ. Σήφης Βοτζάκης όσο και ο Ρεθεμνιώτης παλαίμαχος ποδοσφαιριστής Σήφης Κορωνάκης. Οι δε μαντινάδες που ακούστηκαν από τον Σιμισακογιώργη και από τον ίδιο τον Στέλιο Κιαγιαδάκη ήταν ανατριχιαστικές. Άπαντες, υπενθύμισαν την συμπεριφορά του και το δέος που αισθάνονταν όταν άκουγαν ή είχαν μπροστά τους τον «μεγάλο στρατηγό» με την επισήμανση ότι ο 77χρονος, δεν ήταν το μεγάλο «10αρι» μόνο του Παναθηναϊκού και για λίγο της ΑΕΚ αλλά και του ελληνικού ποδοσφαίρου.
Την ίδια στιγμή που κατέθετε ο καθένας τον σεβασμό του στο πρόσωπο του Μίμη, έπαιζε ένα βίντεο γουολ που υπενθύμιζε στους παλιούς και υπεδείκνυε στους νέους τα τεράστια κατορθώματά του. Κι όλα αυτά στην πληγμένη Ελλάδα της μεταπολεμικής περιόδου, στην Ελλάδα της φτώχειας, της δικτατορίας, της ανημποριάς για όλους εκείνους που θα βολεύονταν απολογούμενοι σε κάποιον συνομιλητή τους την σταδιοδρομική τους αποτυχία.
Η προσωπικότητα του Μίμη Δομάζου όμως ήταν αξεπέραστη σ’ αυτό που ονομάζουμε ποδόσφαιρο. Είναι απίστευτο είπαν… «Έχουν περάσει κοντά 40 χρόνια από τότε που ο Μίμης Δομάζος έπαιζε ποδόσφαιρο και το όνομά του το γνωρίζουν όλοι, μικροί και μεγάλοι. Δεν είναι τυχαίο ότι συγκαταλέγεται ανάμεσα στους 100 πιο δημοφιλείς Έλληνες του 20ου αιώνα, δίπλα δηλαδή σε Ελ. Βενιζέλος, Αν. Παπανδρέου, Παπανικολάου, Αλ. Βουγιουκλάκη, Νίκο Γκάλη κ.α.
Η παρουσίαση για το βιβλίο του το βράδυ της περασμένης Τρίτης δεν ήταν απλώς ένα ταξίδι στον χρόνο… Ήταν η ανάγκη όλων μας να αναζητήσουμε στους εαυτούς μας να παίξει πινγκ-πονγκ το παρελθόν με το μέλλον. Να αναρωτηθούμε το πώς αλλά και το γιατί δεν έχουμε τέτοιους ηγέτες να μας οδηγήσουν σε μια μεγάλη πορεία κερδίζοντας μάχες που δεν έχουν πολέμους. Και γινόταν ακόμα πιο πιστευτό όλο αυτό βλέποντας ιδίοις όμμασι έναν ζωντανό θρύλο του ποδοσφαίρου και της ζωής…».