Ειδικό πρόγραμμα μύησης των παιδιών στις αξίες και τις ιδιαιτερότητες των τοπικών προϊόντων ακολουθείται κάθε απόγευμα στις εκδηλώσεις της Γιορτής Κρητικής Διατροφής στον Δημοτικό Κήπο του Ρεθύμνου.
Στόχος είναι μέσα από το δημιουργικό παιχνίδι, να αποκτήσουν τα παιδιά γνώσεις και εμπειρίες για την σωστή και υγιεινή διατροφή.
Μέσα από βιωματικές δραστηριότητες τα παιδιά μαθαίνουν για τα λογής – λογής φρούτα και λαχανικά, τα όσπρια και όλα γενικά τα τοπικά προϊόντα, καθώς ασχολούνται με κατασκευές, χειροτεχνίες, ακούγοντας παραμύθια και χορεύοντας με τους παιδαγωγούς που έχουν αναλάβει το συγκεκριμένο διαδραστικό πρόγραμμα.
Για την υλοποίηση του προγράμματος, το οποίο κάθε βράδυ έχει διαφορετική θεματική ενότητα, την ευθύνη οργάνωσης έχει ο ιδιωτικός φορέας «Αερόστατο» της κ. Ρένας Λαδιά.
Προχθές το βράδυ, το αντικείμενο για τα παιδιά ήταν οι βιταμίνες που περιέχονται στα φρούτα και στα λαχανικά και πως μπορεί να συνδυάζεται η κατανάλωση διαφορετικών τροφών επιτυγχάνοντας περισσότερα θρεπτικά οφέλη για τον άνθρωπο.
Οι μικροί θαμώνες της γιορτής του Δημοτικού Κήπου είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ένα «σκετς» που πραγματοποίησαν οι υπεύθυνες μεταμφιεσμένες σε μπανάνα και σε φράουλα, έπαιξαν παιχνίδια ερωτήσεων, γνώρισαν τα φρούτα μέσα από ένα παιχνίδι αισθήσεων με αυτά, ζωγράφισαν με πινέλα και στο τέλος έφτιαξαν μία μικρή συνταγή δηλαδή φρουτοσαλάτα με γιαούρτι.
Τα παιδία εμφανίζονται να διασκεδάζουν όλη αυτή τη δημιουργική διαδικασία και η υπεύθυνη του προγράμματος κ. Ρένα Λαδιά, δήλωσε ικανοποιημένη από την προσέλευση του κοινού όλες τις ημέρες της γιορτής.
Μέχρι χθες στα παιδιά δόθηκε η ευκαιρία να μάθουν για τις μαρμελάδες από μέλη του Γυναικείου Συνεταιρισμού «Ερατώ», για το χαρούπι και το τοπικό αναψυκτικό «Μπυράλ» από εκπροσώπους της εταιρείας «Αρκάδι», για το μέλι από τους συνεργάτες του παιδικού σταθμού «Παιδικό Χαμόγελο», για το κύκλο του ψωμιού από την κ. Βάσω Λίπα, ενώ έμαθαν ακόμα για τις χελώνες καρέτα – καρέτα από το Σύλλογο Αρχέλων.
Χθες το βράδυ τα παιδιά διδάχθηκαν πολλά για το παγωτό από τον master chef, Γιάννη Αποστολάκη.